Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 24. července 2018 11:15
Reakce na A666:

​Jak k danosti a akceptování reality se člověk dopracovává fakt dlouho a ve chvíli, kdy se tam dopracoval, obvykle nemá problém o tom mluvit sám.

​Přesně v tomhle vidím ten problém, ono dokud to mimino neřve doma v postýlce, tak člověk neví, jestli ho bude mít nebo ne, a vůbec to nesouvisí s tím, jak moc chce. A třeba se s tím stavem sám i smíří. My máme syna spoustu let po svatbě a teda taky po spoustě let snažení. Setkala jsem se vždycky s tím, že známým a kamarádům stačilo jednoduše odpovědět, ale když se ptal někdo osobně zainteresovaný, takže rodina, absolutně tu informaci neuměli zpracovat. Hodně lidí si myslí, že když jsou dneska "ty možnosti", bude mít dítě každý, kdo ho chce. A ono to tak prostě není. Já úplně fyzicky vnímám, jak malinký byl rozdíl mezi nic a tím zázrakem, co mám doma. A člověk prostě nechce poslouchat, jak to bude dobrý, jak to se to určitě jednou povede a pořád to někomu vyvracet, ať se netěší, protože... Akceptovat realitu zrovna v tomhle dialogu musí všichni.

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 24. července 2018 11:24

dynda 

mluvíš mi z duše. Jsem ráda, že se vám zadařilo, pro mě jsou tyhle případy světlem na konci tunelu i když vím, že to tak nedopadá vždycky.....

Omlouvám se za trochu depresivnější téma, ale koneckonců se to tu jmenuje Vše o těhotenství a dětech a tohle téma sem taky tak trochu patří.......

rasaNori 

pěkně se vyvaluje

Offline 999
19821 příspěvků moje polička 24. července 2018 11:24

rasaNori Doufám, že jsi ho našla ty :-). Víš co se říká, kdo ho najde, měl by dostat na šaty...

Jinak je tedy fakt sladká :-).

Offline rasaNori
8849 příspěvků moje polička 24. července 2018 11:31

A666 jj, je to duvod proc me kazde rano bolej zada neb dcera spi pres pul postele a ja se krcim na krajicku.

999 uz jsem tu zpravu volala muzi, je na tyden pryc. Pry ze je potvora, ze celou dobu doufal ze ho najde on 

Offline viktorka_od splavu
49357 příspěvků moje polička 24. července 2018 11:32

A666 no ja se neptam na nic z toho, to jsem napsala jasne. ale nikomu nezakazuju aby se ptal on. ja problem s odpovedi nemam a klidne tazatele poslu do haje. sorry ale zakazat otazku protoze tobe se nelibi, mam dojem ze jiz jsme tu o podobnem diskutovali..

paktofonika jestli do tebe nekdo ryje a tobe to je lito tak je to smutny, ale holt to je zivot. rypalu vsude sdostatek at s detma ci bez. si predstav, ze dokonce jedna dostane sprda, kdyz si ve vlakne o detech odlozi k povzbuzeni tech co se trapi okolo miminka svuj nazor ze svuj zivot s detma pokladam pres vsechny problemy za lepsi nez bez nich. no chapes to? citim se poskozena na svych pravech na prijemnou konverzaci!

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 24. července 2018 11:33

rasaNori 

Jo, to jsem slyšela od svých známých, že děti nejraději spí tak, že rodiče jsou uťápnutí někde na krajíčku postele

Offline rasaNori
8849 příspěvků moje polička 24. července 2018 11:34

A666 tazvana pozice vysoke H:D 

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 24. července 2018 11:40

viktorka_od splavu 

Poslední poznámka - tohle není otázka co se mě nelíbí. Tohle je otázka, která týra snad každou ženu, které se nedaří. Když se koukneš do té komunity, není snad ani jedna, která by se s ní nesetkala.

Já za sebe si myslím, že většina lidí se ptá, protože jim prostě nedojde, že to může ublížit (jak psala dynda, mají představu, že dítě má každý kdo chce, protože možností je přece tolik....). Proto si myslím, že je fajn na to upozorňovat, aby lidem došlo, že to může hodně ublížit.

49357 příspěvků moje polička 24. července 2018 11:40

A666 tjo tohle musi byt fakt tezky.. zde mas teda ovsem prostor sprdnout ty knouraly ktery se ofrnuji nad nevyspanim a podobne, proste nam to vrat! a my ti budem drzet palce at mas nakonec kupu nespavcu a poradne si to uzijes;-)

Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 24. července 2018 11:44

A666 Jestli není naopak lepší jiná osvěta, ne se neptat, ale diskurz vést tak, aby "společnosti" přišlo nemít děti jako věc normální, rozhodnutí jako každý jiny, pak by odpadly ty blbější dotazy jako a kdy?, proč? a co až ten tvuj bude chtít?...

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 24. července 2018 11:47

A666 tjo tohle musi byt fakt tezky.. zde mas teda ovsem prostor sprdnout ty knouraly ktery se ofrnuji nad nevyspanim a podobne, proste nam to vrat! a my ti budem drzet palce at mas nakonec kupu nespavcu a poradne si to uzijes;-)

​Když já to neumím, já si to maximálně tak pomyslím, ale přes pusu ani klávesnici mi to nejde   za držení palců díky, nám už se chýlí druhý rok, takže už byl čas to pobrat (ony se myšlenky postupně překlopí z "Až budeme mít děti...." na "Pokud budeme mít děti....").

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 24. července 2018 11:49

Mutziputzi 

S tím souhlasím, proto si ymslím,ž e je blbost se prostě ptát na detaily. ale obecně si snáz názor či situaci obhájíš, když je to Tvé vědomé rozhodnutí než když je to něco, co jen nemůžeš změnit......

Offline baltik
4985 příspěvků moje polička 24. července 2018 11:53

Mne se treba minuly tyden stalo, ze jsme byla na pedikure, kam chodim uz nejakou dobu, takze pedikerka uz me nejak zna a je to zena tak  45 - 50 let a ji tam prisel manzel a dcera a zacali tam resit takove ty provozni veci, jako co si ta dcera zkousel az saty, co si maji vzit k veceri, co maji jeste nakoupit, kdy ona prijde domu atd.

no a kdyz odesli, tak ta ma pedikerka mi rekla, budte rada, ze mate jen psa...

pritom jsme se o tom, proc nemam deti, nikdy nebavily a ji ani neprislo na mysl, ze by to nekomu mohlo ublizit, to fakt od zkusene zeny, ktera si navic celou pracovni dobu vyklada zase s jinyma zenama, nepochopim

Offline Pinot Noir
29899 příspěvků moje polička 24. července 2018 12:02

baltik Mně teda tyhle řeči neubližovaly, ani když jsme na dítě čekali čtyři roky a mezitím o jedno přišli. Moc těmto stížnostem nerozumím, vidím to jako Mutziputzi. Štvali mě lidi, kteří se mě snažili přesvědčit, že bych děti mít měla, v době, kdy jsem je nechtěla. To bylo otravné. Ale normální dotaz, jestli mám, plánuju, atd. nebo něco jako povzdech tvé pedikérky se mě nedotklo. Proč by mělo? Ti lidi to přece nemyslí špatně.

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 24. července 2018 12:06

viktorka_od splavu No je to skôr otravné, a stále dookola tí istý ľudia, a prečo a kedy a ja nebudem babička a pod. No nestačí povedať raz a hotovo? Tu som si nedávno vypočula že načo potrebujem byt keď aj tak ho nebude mať kto zdediť. No lol. Pýtať sa nikomu nezakazujem, ale dotieravé poznámky, rady a súdy sú naprd. 

Offline baltik
4985 příspěvků moje polička 24. července 2018 12:19

Pinot Noir mne to teda prijde necitlive, neempaticke

Offline Pinot Noir
29899 příspěvků moje polička 24. července 2018 12:27

baltik Mně to přijde úplně stejné, jako kdyby dořešila problém s dírou ve střeše, kácením stromů a opravou plotu a pak řekla jiné ženě, která bydlí v paneláku, hele, buď ráda, že máš byt. Kde je rozdíl. Prostě konverzace, povzdech. Člověk aby se bál teda mluvit o čemkoliv, cokoliv se může někoho dotknout.

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 24. července 2018 12:40

baltik

Já Ti rozumím. Jestli by to Pinot dala za každé okolnosti, tak je první, kterou znám, klobouk dolů.

49357 příspěvků moje polička 24. července 2018 12:43

baltik hm tak většina lidí (včetně mě) má citlivost a empatii na bodu mrazu, z toho kdybych se měla hroutit nic jinýho nedělám natož čekat od pedikérky že bude "empatická", ježiš

Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 24. července 2018 12:45

baltik Není chyba v pedikérce, není povinna tušit tvoje rozpoložení