Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Garfie
28635 příspěvků moje polička 08. zaří 2021 10:43

DruI Moje dcera ve školkovém věku taky jednu dobu chodila ke kadeřníkovi, taková ta rychlokadeřnictví, co jsou v obchodních centrech (do sedmi totiž platíš nějakou nižší cenu). A měla to moc hezké, takové vystříhané mikádo, vždykcy byla středem obdivu. Pamatuju na jednu maminku pěti krásných dlouhovlasých dcer, která z ní byla úplně vyřízená, prý vypadá jako malá Francouzka.  Zkusím někde najít fotku. 

rysamona Druhá třída je v pohodě, jen ať vyzkouší, co se dá a pak si vybere. :-) Jen to rozvážení je teda děs, taky si to pamatuju, ta úleva, když začali jezdit sami autobuse! Teda syn si letos opět vymínil kroužek v Pevnosti poznání (jakýkoli, hlavně tam!!) a to se teda obětuju, doprava je tam trochu složitější. Ale jste žabaři, já znám kluka, co měl 10 kroužků týdně!! 

Evaeva Jo, existují takové "kroužkové" děti, ale třeba dceru to nebere vůbec, ta chce vlastně jen na angličtinu a do Ochránců přírody.  Ale přinutila jsem ji i ke sportu, protože ten ji fakt nebaví, navíc jak je čtenářka, pořád někde shrbená, tak pohyb fakt potřebuje. Místní sokol má bojová umění a ping-pong, tak jsem ji nahnala na oboje. A na ping-pong budu chodit i já, už se těším! :-D 

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 08. zaří 2021 10:45
Reakce na Lamicka:

Že to ve škole s druhým nebude snadné jsem tušila... takže v pátek ztratil lahvičku. Tu našel v pondělí, ale ztratil svetr. Ten našel v uterý, ale odpoledne mi psala paní učitelka, že tam nechal desky s úkolníčkem a úkoly. Řekněte mi, že si to sedne. 

​no,mozna jo.....

Offline Garfie
28635 příspěvků moje polička 08. zaří 2021 10:48

Lamicka  Dej tomu tak tři roky....:-) Mimochodem můj je ve 4. a už přišel domů 2x v papučích, včera měl přinést nějaké věci do výtvarky, takže si dal do školního pytlíku hadřík na utírání štětců (teda tu nejmenší věc) a zbytek přinesl zpátky domů.... Nachystanou aktovku pochopitelně musím večer kontrolovat, i když tvrdí, že si všechno nachystal. 

Radila jsem ti ty seznamy? 

Offline rysamona
1112 příspěvků moje polička 08. zaří 2021 10:50

Aranel no taky jsem měla co dělat abych se nerozesmala. I vzhledem k tomu že čte úplně bravurně a v matice sčítá triciferne čísla z hlavy když ve škole pořád kreslí kuličky u počtu do dvaceti

@evaeva asi to bude podobné ale asi se to zvládnou dá.

Offline moora
8668 příspěvků moje polička 08. zaří 2021 11:08
Reakce na Lamicka:

Že to ve škole s druhým nebude snadné jsem tušila... takže v pátek ztratil lahvičku. Tu našel v pondělí, ale ztratil svetr. Ten našel v uterý, ale odpoledne mi psala paní učitelka, že tam nechal desky s úkolníčkem a úkoly. Řekněte mi, že si to sedne. 

​náš chlapeček měl dokonce od paní učitelky přidělenou holčičku, která měla za úkol zajistit, aby ze školy odešel se vším, s čím přišel... (čtvrtá třída prosím)

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 08. zaří 2021 11:10

Zarinya

Garfie takže nesedne seznamy jsi mi myslím neradila... 

Přitom to vypadá, že se mu ve škole líbí, přípravu dělá hned a rád. 

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 08. zaří 2021 11:12

moora díky

Offline miuu
414 příspěvků moje polička 08. zaří 2021 11:13

Lamicka Nooo, můžeme doufat dvě. Já už mám tedy rok náskok a zatím se to trochu k lepšímu pohnulo. Občas. 

Offline Garfie
28635 příspěvků moje polička 08. zaří 2021 11:16

Lamicka To se vzájemně nevylučuje, náš chodí do školy taky rád!!!

Seznamy nám poradila psycholožka, do školy je teda nenosí, ale doma má třeba ranní-normálně na papír jednoduchá hesla pod sebe -snídaně / zuby /svačina /aktovka /boty / čepice...nebo tak něco, prostě činnosti, jak na sebe navazují. Má podobnou pomůcku i na úklid. Když mu to někde visí nebo leží (může si i odškrtávat), tak na to nemusí myslet a mozek může zpracovávat jiné podněty. Zní to srandovně, ale fakt to funguje. 

moora To je hezký! :-) A jsem vděčná za takové historky, našemu zase pomáhá jeden kamarád s balením po výtvarce...

Offline notna
9536 příspěvků moje polička 08. zaří 2021 11:18
Reakce na Candance:

Az vam bude pubertacka hystericky kvilet, ze nemuze do skoly protoze

Nechce novou ucitelku

Nema co na sebe

Nema nic k novemu triku

Chce spat

Ma pupinek

Nema rovne pesinku

Tak se slzou vzpomenete, ze ty male se tam daly odnest

​Tohle já teď žiju!

Offline Karja
44917 příspěvků moje polička 08. zaří 2021 11:18
Reakce na Lamicka:

​Urcite si to sedne. Přijde mi, že u nás po te pětatřicítce se to mírně zlepšilo, minimálně o peněženku a klíče se už nestarám. 

;-)

Offline viktorka_od splavu
49444 příspěvků moje polička 08. zaří 2021 11:19

Lamicka mno nas chlapecek jednou dokonce zapomnel do te skoly dojit na odpoledni vyucovani. spletl si nejak cas, byli s par spoluzaky na hristi a prosvihli hodinu anglictiny, tusim to bylo v pate nebo seste tride. byla celkem ostuda a maminky tech dalsich deti pozadovaly pro neho dvojku z chovani, za to, ze jejich mazanky uvedl v omyl - pry jediny mel hodinky. lidi jsou proste zlaticka

Offline Karja
44917 příspěvků moje polička 08. zaří 2021 11:20
Reakce na Ignis:

Nakonec chodil na fotbal, ale zase kvůli Covidu ho musel přerušit a už se k němu nevrátil. Teď by zase chtěl, ale manžel nechce, prý trpí, když ho vidí jak to neumí

No nějaký jiný sport snad najdeme. Nebo půjde do Skauta. 

​Jee, tak ať se na něj manžel nedívá. Já bych teda byla ráda, že tam chce chodit, naváže nová přátelství a může pak chodit jinam. Ten fotbal si musíte prosadit!

Offline Garfie
28635 příspěvků moje polička 08. zaří 2021 11:26

viktorka_od splavu  To je vtipný, to by se přesně stalo i tomu mýmu! A matky jsou teda na palici, fakt. No dcera asi 3x projela online výuku, protože se začetla, ale stačilo napsat paní učitelce, že matka ji zabije a omluvili ji za mými zády!

Poloviční syn se zase kdysi vypravil do školy bez aktovky....

Offline notna
9536 příspěvků moje polička 08. zaří 2021 11:27

Dcera si v 10 letech ostříhala řasy Někde slyšela, že vlasy líp rostou a houstnou, když se ostříhají. Usoudila, že by to mohlo fungovat i na řasy. Když jsem to zjistila, byla jsem tak ráda, že to oči přežily bez únohy, že jsem ani moc neláteřila.

Offline Candance
5635 příspěvků moje polička 08. zaří 2021 11:35
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 08. zaří 2021 11:42

Garfie sport byl u nás "povinnost", ne kvůli výkonům, ale kvůli tomu, co píšeš. Ale chce to najít nějaký oddíl, kde se na ten výkon tolik nehraje, sokol je super. Kluky chci ke sportu taky vést, samozřejmě bysme s mužem byli rádi, kdyby si vybrali náš domovský oddíl, ale když budou chtít něco jiného...

Offline Pavlena
6925 příspěvků moje polička 08. zaří 2021 11:55
Reakce na Zarinya:

​no,mozna jo.....

​nejpozdej po promoci...

Offline Pavlena
6925 příspěvků moje polička 08. zaří 2021 11:58
Reakce na Garfie:

Poloviční syn se zase kdysi vypravil do školy bez aktovky....

​kamoska stale vzpomina, jak v nedeli vecer nemohla najit aktovku, po prevraceni domu naruby zjistila, ze asi zustala v patek pred skolou.  Byla tam..! Nastesti cely vikend neprselo.

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 08. zaří 2021 12:01
Reakce na Pavlena:

​nejpozdej po promoci...

​nekdy ani to ne.

Ja sla taky bez aktovky ze skoly....asi mi uz bylo i vic kdyz si to pamatuju.