MPLee nám mašinka vydržela šest let, teď jsem kupovala novou. Ale takhle super Duplo jsme teda jako děti neměly
Ale třeba kostky z klasického lega jsou pro moje děti lepší ty po mě, měla jsem lepší díly na domečky, tašky na střechu... Jinak u nás z dupla nejvíc frčí kostky, že by někdo chtěl nějakou konkrétní figurku, to se v životě nestalo. Ty další děti už nebudou potřebovat ani kostičku, kolik toho máme, dokoupí si akorát současnou Peppu
To Duplo teda starší syn pořád používá, s malým legem si nejvíc hraje mimiňák, dubledecker jsem dneska opravovala třikrát.
Vše o těhotenství a dětech
Já tiše šeptám, že ty pěkné kvalitní hračky, které chcete někam věnovat, určitě využije nejedna knihovna, dětský koutek v mateřském centru, klidně asi i v kavárně. Hračky v těch koutcích dostávají strašně zabrat. Knihovnu zásobuju hodně ze svých zdrojů a od kamarádek, ale obměňuju to tam fakt často.
Takže až se budete zbavovat Dupla, ovozelu do kuchyňky, kočárku s panenkou, figurek zvířátek... Myslete na mě, jo? ![]()
continuity deskovky taky přijímáme darem a dokonce do ní můžeme vlepit poděkování, že tuhle hru nám darovala paní Continuitová a moc jí děkujeme ![]()
MPLee mně už to taky nedávalo smysl skladovat. Kdybych věděla, že do rodiny přibude neteř nebo synovec, tak to nechám k využití (kupovat to nové znovu bych opravdu nechtěla), ale pro budoucí děti vlastních dětí ne. Já měla ještě malou sadu svého Lega (bylo to něco mezi duplo a lego, možná přímo?) a toho se nikdo ani nedotkl, asi už to pro dnešní děti nebylo atraktivní. To jsem si ale zrovna nechala![]()
Gatita to Přímo bylo ještě větší než Duplo, takový fakt pro úplně mimina (taky se jmenovalo Lego Baby). Pak byla ještě jedna řada, lego Quatro. To bylo větší než Duplo, ale už s nopy. Přímo mělo takový spojovací kopečky.
To tvoje by mě zajímalo, o tom jsem ještě neslyšela.
(Historie Lega mě hodně baví)

Evaeva u nás naopak jedou skoro jenom ty figurky (a domečky)
žluťásek my máme primo a ještě něco ve velikosti prima s čudlíky, Primo na to napojíš, ale na primo to nedáš.
žluťásek O legu byl super příspěvek v pořadu českého rozhlasu Příběhy z kalendáře. Zapamatovala jsem si teda hlavně, že ten název má v dánštině nějakou slovní hříčkou význam "hezky si hraj"
ale celé to bylo zajímavé.
Potrefenáhusa my figurek máme kopu, moc si s nimi nehrají, akorát občas se vozili ve vláčku. Ale jsou to prostě postavičky, vrcholem je kosmonautka, žádná Peppa nebo Spidey, o to nikdy nestáli. Teoreticky by postavičky mohly zajímat mimiňáka, ale je to kluk, má místo toho auta ![]()
Evaeva U nás postavičky taky nikdy nefrčely, ani u jednoho dítěte. Zato zvířátka! Tech máme hromadu a oba kluci je používají místo lidí na všechny činnosti - kočička řídí vlak, ovečka traktor a podobně. Z postaviček by stačilo nechat policistu (má helmu), jinak nezájem ![]()
Myrtila u nás ani ta zvířata, to jsem brala jako jednu kategorii
oni akorát staví. Mimiňák teda občas vozí panáčky, ale k velkým autům má jiné. Jinak používá ty z malého lega.
žluťásek pohledám, co tu zbylo, něco jsem normálně nechala někde na pronajaté chalupě. ![]()
U nás je úplně nadšeně nebere ani komunitní centrum.
Myrtila "Leg godt" mám v hlavě já.
Nakonec jsem Primo věnovala do školky, kam chodily děti a Duplo jsme s dětma rozdelili na nějaké smysluplné balíčky, když začala válka na Ukrajině a odvezla jsem to celé do šatníku, včetně starých ručníku z výbavy a nějakého nádobí.
Jo, na Ukrajinu se dělala sbírka u nás ve škole, tam jsme nanosili ty velký ikeácký tašky ručníků, povlečení, i polštáře a peřiny jsem dokupovala protože ty jsem měla jen naše... i nádobí, kávovar a takový věci, prostě do domácnosti. A do Šatníku jsem tehdy odvezla dva obrovský kufry hadrů včetně kabátů, musela jsem si na to objednat taxík, to se nedalo utáhnout... ale jak začaly český maminy na FB ječet jakto že je to je pro Ukrajince, že ten Šatník má bejt jenom pro český samoživitelky, tak když to zase zpřístupnili všem, zařekla jsem se že ode mě neuviděj ani ponožku, nány sobecký, už jsem tam od tý doby nebyla.
Ale tuhle jsme objevily nějakej charitní sekáč na Smíchově u Lidický, tam to snad funguje na principu že tam člověk donese ty věci zadarmo a oni pak utrženej peníz použijou kde je potřeba (takhle frčej všechny charity ve Švédsku, jsou všude a lidi jim tam vozej celý pozůstalosti a dají se tam sehnat super věci, to jsem si naopak navozila už mraky krámů pro sebe, včetně měděnýho nádobí a vlněnýho Burberry kabátu
) Tak možná ten Smíchov využiju taky, až zas budu dělat doma leteckej den ![]()
Aranel To bude ono!
Gatita existovalo ještě lego Scala to bylo spis holčičí, hodně domečků, větší panaccci a i ty díly byly větší, ale pasovaly na normální lego. A pak Belville a to bylo úplně boží, vydali třeba sérii H. CH. Andersena, ale stálo to hroznou ránu už když byly děti malinké. A prakticky 100% jete nekompletní sety.
https://bricknerd.com/home/the-year-lego-celebrated-hans-christian-andersen-5-16-22
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY