Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 08. listopadu 2023 19:22

Pinot Noir oni jsou fakt malý, i když se nám to nezdá. Vem si kolik dospělých u zubaře taky panikaří a jemu je jen 6,5. Náročné to teda je 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 08. listopadu 2023 21:06

Nevideli ste niekde peknu chlapcensku flisku? Pre starsieho, takze uz nie moc detsky motiv. Minuly rok mal z hm a legowear teraz nikde nic rozumne nemaju. A teda nech nestojí palku.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 08. listopadu 2023 21:17

Mrakoplas viděla jsem v lindexu. Syn má letos z pepca a z Decathlonu, obě jsou jednobarevné.

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 08. listopadu 2023 22:42

Evaeva na ten lindex som medzicasom pozrela, to by slo, decathlon mi nenapadol, diky! 

Offline Tak Betty
6130 příspěvků moje polička 08. listopadu 2023 23:07

Karja nepomohlo by, kdyby tam s dcerou šel muž? 

Offline letfenixa
10866 příspěvků moje polička 09. listopadu 2023 03:04

Karja nezavideniahodna situácia. Možno skúsiť samba,  ako navrhuje Tak Betty 

Offline Garfie
28532 příspěvků moje polička 09. listopadu 2023 05:35

Pinot Noir To triko je boží!  Mohla bys ho prodávat a vydělat mu něco do kasičky! 

Karja Lituju tě moc, já měla vcelku dost bezproblémový děti, třeba syn neuronil slzu, když spadl ze schodů a rozfláknul s bradu, museli mu to sešít v nemocnici a celou dobu statečně konverzoval s doktorkou, přitom bylo vidět, že má na krajíčku, bylo mu taky kolem těch pěti. Ale pak se jednou nečekaně seknul u zubaře, to už chodil do školy, vůbec jsem to nečekala, ale bylo to strašný! Doktorka (jinak moc milá) mi řekla, že pokud ho nezpacifikuju, že ho nemůže ošetřit a ať jdeme pryč, byla dost nepříjemná. 

A musím vás uklidnit, ve srovnání s tím, co tu čtu, jsem na děti vcelku ras, ale obě mi teď nezávisle na sobě řekly, že jsme asi nejhodnější rodiče, co znají a to jak v ČR, tak tady....takže se vůbec netrapte nějakým rodičovským selháním.

Třeba aktuální hrozná historka, spolužačka dcery (Američanka) se nechala o půlnoci otcem přistihnout na telefonu, když měla spát a jako trest dostala domácí vězení na celé týdenní podzimní prázdniny! To mi přijde fakt strašně krutý, holce je 15. 

Offline Karja
44634 příspěvků moje polička 09. listopadu 2023 07:22

Tak Betty letfenixa Ano, tohle tu taky řešíme a muž říká, že by to bylo lepší...Ale skutečnost je taková, že minule když šla na preventivní, tak i odběr moči doma, kterej měl zařídit on vygradoval do extrémní scény a povedlo se to až mně po velké promluvě....Takže na to bych se uplně nespoléhala. Plus jemu taky dělá nějaké scény když to na ni přijde. Ale příště to tak už asi zkusíme. 

Jo ona se teda nechá ošetřit od zubařky, to řekne, že zubaře má ráda (byla už u dvou) logopedka taky dobrý, ale prostě asi jak ji něco od prvního pohledu nesedne, tak je zle....

Online Potrefenáhusa
38826 příspěvků moje polička 09. listopadu 2023 08:10

Karja pošli ji s babičkou

Offline Karja
44634 příspěvků moje polička 09. listopadu 2023 08:44

Potrefenáhusa Ty jo, tak to bychom pak s mámou jeli asi k doktorovi my. Moje máma nechodila ani na besídky a školkové akce, že tam dcera udělá ostudu. Nejezdila s kočárkem, že bude řvát a co si řeknou sousedi, že jí dítě řve. Ve školce vyzvedává děda, že co kdyby ji nechtěla poslechnout....:-D

Online Potrefenáhusa
38826 příspěvků moje polička 09. listopadu 2023 08:51

Karja No, přijde mi to takový dvojsecny, ze třeba by si to bez ty bezpecny osoby v zádech "nedovolila", ale těžko rict, jestli by to neudělalo ještě větší trauma 

Offline Karja
44634 příspěvků moje polička 09. listopadu 2023 09:19

Potrefenáhusa Jj, jako včera to bylo fakt hodně hodně špatný, že mi to už vadilo spíš kvůli ní, než kvuli sobě a doktorovi, že jsem si fakt říkala, že se z toho snad nevzpamatuje. Ale ona když chtěla,tak uměla i něco předvést ve školce, když jsme tam nebyli:-D

Online dzizisketa
8949 příspěvků moje polička 09. listopadu 2023 09:28

Tyjo měla jsem na dopolední plány sestávající z procházky, nákupu a pečení muffinů na odpoledne, a Šárka ještě pořád spí

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 09. listopadu 2023 09:38

dzizisketa aspoň sis užila klidnou snídani. Teď se mi to taky daří a je to skvělý.

Offline Lumi
81 příspěvků moje polička 09. listopadu 2023 09:40

KarjaNaše starší dcera ve stresu zamrzne, takže u doktorů byla vždycky vzorná. Naše mladší (brzy 5letá) dělá přesně takové hysteráky, z blížící se 5leté prohlídky mě bolí břicho už teď. S manželem místo se mnou je to ještě horší. Na ušním, když se jí doktorka jen chtěla podívat do ucha, strašlivě řvala a utíkala, když jsem ji chytla a vzala na klín, křičela, že z toho dívání do ucha nemůže dýchat. Radu nemám, soucit velikej!

Offline notna
9425 příspěvků moje polička 09. listopadu 2023 09:41

Dcera nám udělala scénu jen jednou. U praktického při očkování, mohla být předškolák, ještě chodila do školky. Byli jsme z toho všichni dost paf včetně doktora se sestrou. Ona byla vždycky spolupracující, když se jí dopředu podrobně vysvětlilo, co se bude dít a odsouhlasila to. Tehdy se nechtěla nechat naočkovat, kopala, vzpínala se apod. A pak jsem z ní dostala, že to chtěla vyzkoušet, protože si ve školce s dětma povídaly, kdo co vyvádí u lékaře. A tak jsem se dověděla, kdo kouše, kdo kope a komu se dokonce podařilo utéct z ordinace až na ulici. No, tak jsem si to museli taky užit, že jo!

A jestli myslíte, že s věkem budete ušetření trapných situací u lékaře, tak jisté to není. Ve 13 vytáhla dcera ruku na očkování a měla ji celou od ramene až po zápěstí pokreslenou tak, že to vypadalo jako vytetovaný celý rukáv. doktorka se sestrou úžasem udělaly dva krorky zpět od dcery a zíraly na mě Zpětně teda musím říct, že to dcera měla vyvedené moc pěkně. Ale já byla v šoku a zapomněla si to vyfotit

Offline Karja
44634 příspěvků moje polička 09. listopadu 2023 09:47

Lumi Jako ten praktický lékař mě moc neděsí, jako sice je ta preventivka důležitá a očkování teda odsunu před 6 narozeniny co nejdál a kdyžtak jí to dají nějak na chodbě...Spíš to, že fakt když bude nemocná, tak vždyt ji ani neposlechnou...naposledy jsme tam byly s nemocí předloni, to jakoby jakžtak šlo, to ty hysterie nebyly tak veliké, ještě neměla takovou sílu a takovou odvahu, takže se to jakžtakž povedlo, ale že by to bylo nějaké pečlivé vyšetření to vůbec.

Offline Karja
44634 příspěvků moje polička 09. listopadu 2023 09:50

Já si myslim, že jí hrozně vadí, když děláme něco co ona nechce, prostě nesouhlasí, my to netolerujeme a prostě čím víc to děláme proti ní, tím je to horší a horší. To má normálně po sambovi,on je taky hrozně nekonformní...On když má třeba nějaký spor nebo výtku, tak se nasere ještě víc a jako hotovo. Jednou měl něco v práci, že bývá dlouho na obědě, tak se sebral a přišel domů o půl 2, že s ním takhle nikdo jednat nebude:-D. Tak já nevim, třeba je to do života pak dobrý....

Offline Lumi
81 příspěvků moje polička 09. listopadu 2023 09:53

Karja Ano,  my na tom ušním byli 2krát a vyšetření se vůbec nepodařilo. Dostali jsme nějaké kapky a léky, že to nejspis bude zánět středního ucha a že nic víc kvůli té nespolupráci dělat nejde (před tím v obou případech úplně zbytečné 2,5 hodinky v čekárně). No, snad bude hodně zdravá. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 09. listopadu 2023 09:56

notna syn mně takhle překvapil loni v zimě. U doktorů nikdy nebyl problém, všechno zvládal s přehledem. Takže loni na očkování jsem ho skoro nemohla dostat, scéna už od autobusu, těch 500m jsem ho táhla za ruku, před ordinací scéna ještě větší,... No nějak jsem ho tam dovlekla. Šel s námi i mladší, bála jsem se, aby taky nezačal vyvádět, naštěstí dobrý. Pak syn během půl roku dostal ještě další tři injekce, s každou byla scéna menší a menší, tak asi jedině očkovat pravidelně