Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Karja
44701 příspěvků moje polička 20. prosince 2021 13:28

Jinak to s tou přehnanou péči o děti, mě spíš udivuje to, že to musí být hrozně časově náročné. Že při těch detech nemůžou teda nic udělat ani drobnosti prostě, nic. Náročné jak pro tu matku tak i pro toho otce. 

Offline Karja
44701 příspěvků moje polička 20. prosince 2021 13:29
Reakce na Mohučanka:

​No proto je nutný nechat je samotný. Aspoň si to myslím.

​tak to si taky myslím, ale spousta činnosti jde odložit než dorazí matka;-). 

Offline žluťásek
8862 příspěvků moje polička 20. prosince 2021 13:30
Reakce na continuity:

Tak já říkám, že tvrzení bude pravdivé takto: někteří chlapi se neumí postarat o dítě v souladu s představami matky. A zároveň dodavam, že to není ani v nejmenším nutné. 

​A někteří chlapi se neumí o dítě postarat. Tečka. Tím to začalo a fakt takový znám

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 20. prosince 2021 13:33
Reakce na Mohučanka:

​No proto je nutný nechat je samotný. Aspoň si to myslím.

​Jo, tos mi vzala z úst. Já se řídím tím, ze nejlepší pro dítě je, když ho vychovává smečka. Takže se ho "zbavuju" při jakékoli příležitosti, muž je s nim sám často, babičky a prababicky jsou samozřejmost, parkrat ho hlídali (ze svého zájmu) i kamarádi, babicka muzovy nevlastní sestry, chůva, sambova podřízena z práce, bejvala kolegyně ... no když to dám suma sumárum na jedno místo, vypadá to skoro až děsivě, ale jsem přesvědčena, že to dělám správně (a dítě je spoko)

Offline INCOM1
705 příspěvků moje polička 20. prosince 2021 13:33

Karja no přesně, přijdu večer po třech hodinách, plína má 5 kilo a dítě ani jednou nedostalo napít a sambo: "co bude k večeři?". A nechápe co mám, vždyť je to pohoda se o něj postarat. Je, když člověk neřeší vůbec nic jiného. 

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 20. prosince 2021 13:34

Karja jo tak, no to samozřejmě ano

Muž po novém roce pojede s dcerou na týden na hory, teda aspoň doufám, že to klapne. Jako ne že by tam jel úplně sám, ale nikdo se mu tam o ni nijak zvlášť starat nebude. Já už se nemůžu dočkat...

Edit: tou spoustou činností, které se dají odložit, než se matka vrátí, jsem myslela něco jako vyprat nebo vyluxovat, ne že dítě nedostane napít nebo nebude přebaleno...

Online Garfie
28557 příspěvků moje polička 20. prosince 2021 13:35

999 Já s tím taky nemám problém!  Když mi kamarádka (na pokraji kolapsu) s dvěma malýma svěřila, že odmítla nabídku hlídání od tchýně, protože ta na chatě nevaří a děti by tam neměly teplé jídlo, málem jsem dostala infarkt a kamarádka školení. :-)

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 20. prosince 2021 13:37

INCOM1 Hele, ti povídám, to von dělá schválně, jako aby sis to příště vošéfovala sama a dítě má jako rukojmí. Musíš vytrvat a příště přijít za dýl!

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 20. prosince 2021 13:40
Reakce na Garfie:

999 Já s tím taky nemám problém!  Když mi kamarádka (na pokraji kolapsu) s dvěma malýma svěřila, že odmítla nabídku hlídání od tchýně, protože ta na chatě nevaří a děti by tam neměly teplé jídlo, málem jsem dostala infarkt a kamarádka školení. :-)

Tohle je mimo moje chápání, já požaduji zpět dítě pouze živé a nezraněné (a po zkušenosti dodávám i neostříhané :D), zbytek je mi jedno. ​A i s těmi zraněními se zkousim psychicky smířit. Když jsme jeli na tři týdny pryč, snažila sem se připravit i na varianty, že se mu třeba v naší nepřítomnosti může něco stát, může si třeba zlomit nohu, chytnout rotaviry a skončit v nemocnici spod. Tak abych pak moc zbytečně nevyšilovala, protože stát se může proste cokoli.

Offline INCOM1
705 příspěvků moje polička 20. prosince 2021 13:41

Kan zkusím

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 20. prosince 2021 13:45

MP Meri já myslím, že super, a přiznám se, že trochu závidím ty babičky (a prababičky, a vejlet do zámoří ). U nás ze strany jedné babičky není problém pohlídat ve smyslu - převlékni mi ji, vezmu ji na procházku (za 45 minut jsou zpět). To je všechno.

Ale dcera je od miminka skvělá, je možné jí tahat téměř všude (mám na mysli hlavně cestování a restaurace, zas máme soudnost), usne všude, pokud má svoji peřinku. Takže je mimo školku prostě pořád s námi, no.

Offline Vari
2220 příspěvků moje polička 20. prosince 2021 13:48

Potrefenáhusa Ja mam dvojcata o trosku mladsi, chlapecek ted obcas par krucku udela, holka vubec, nabytek oba obchazi tak od cervna. V rijnu se rehabilitacni divila, ze malej jeste nechodi, fyzicky na to uz mel, ale na ctyrech se cejti jistejsi. Housatko je evidentne taky opatrnejsi, ne kazdy dite je strelec. 

Offline Jos
příspěvků moje polička 20. prosince 2021 13:49

MP Meri Jsi muj vzor! U nas zatim hlidaly jen babicky, ale i tak se hlavne u tchyne ma lip nez u me. Ja porad neumim ani poradne varit, kdezto ona se cini a opravdu syna opecovava.  Kan presne. Manzel kamaradky (ten typicky neschopny otec) jednou pri jeji nepritomnosti prohodil, ze hlavni je "neosvecit se". Pak po nem ona nic moc nechce, protoze to prece nezvladne. 

Offline Vari
2220 příspěvků moje polička 20. prosince 2021 13:52

Ja bych byla ochotna dat deti na hlidani doslova komukoli a mit chvilku klidu, ale bohuzel, za sestnact mesicu jsme byli se sambem sami bez deti presne jednou na 14 hodin.

Online Pinot Noir
29886 příspěvků moje polička 20. prosince 2021 13:53

Vari 14 hodin? Tak dlouho bez dětí jsem za pět let ještě nebyla. 

Edit: vlastně byla, když jsem od večera čekala do rána v porodnici na druhou sekci.

Online Garfie
28557 příspěvků moje polička 20. prosince 2021 13:57

MP Meri Já bych zase po zkušenosti dodala "a bez klíšťat", pokud o nich teda hlídající ví.  Ale jinak s tebou úplně souhlasím, i s tou smečkou. 

Jos Neosvědčit se, to je dobrá metoda!!!  

Karja Ty lidi to mají prostě jako program. Jedna z mých nejlepších kamarádek je taky taková. Není teda tak přehnaně úzkostlivá, jak to tady probíráme, ale z naší party je taková "nejvíc matka", děti milion kroužků, pořád je nějak vzdělává a rozvíjí...jenomže ona je prostě taková, potřebuje smysl života, jakýkoli. Když přišla od přísných rodičů na koleje, začala pařit a chlastat první ligu. Pak nastoupila do práce a stala se z ní workholička, během roku šéfovala slévárně. No a teď má prostě náplň děti. Už se těším, co přijde po nich. :-)

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 20. prosince 2021 14:01

Pinot Noir starší spal u prarodičů poprvé v 18m, mladší až ve dvou letech. Ale, co je kovid, se do toho moc nehrnou, každý má starostí nad hlavu. A mě je zase blbé jim říkat jen tak. Jinak muž byl se starším deset dní, co jsem byla v porodnici. Sice ho hlídali i babičky, ale to spíš aby mohl jet za mnou. 

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 20. prosince 2021 14:02

Mohučanka Vy mate vlastně ty nehlídací babičky, tak snad to nevyznělo jako nějaká provokace to jsem určitě tak nemyslela!

U nás se prostě sešla dobrá kombinace bezproblémové dítě, co by s nadšením přespalo i u sousedovic psa v boudě + velká rodina se spoustou dětí, kde se každý další skoro i ztratí. Někdy u našich mám i problém držet povědomí kde je. Jedna babicka ho vezme sankovat, potkaj druhou babičku, co bydlí vedle, syn chce k ni na návštěvu, tak si ho predaj, pak jede okolo segra, tak ho vezmou do města s sebou do Zoo, večer mi vrací dítě úplně jinej člověk, než s kterým odešel. no jak říkám, zní to skoro hrozne, ze ani nevím, kde zrovna je, tak už radši mlcim

Offline Gatita
8626 příspěvků moje polička 20. prosince 2021 14:04

Diskuze se posunula dal, ale taky bych rekla, ze muj muz je schopny se postarat kolikrat lip nez ja. Jen je z toho po jedinem odpoledni dost hotovy a jednou z toho i onemocnel, kdyz naplanoval 10 km prochazku a nezohlednil faktor batole - to se vratil  po 8 hodinach uplne vymrzly a s houserem. Jinak si myslim, ze by se byl schopny starat naprosto plnohodnotne i dlouhodobe, nemyslim, ze by jedli parky, i kdyby to mel muz vyresit krabickovym dovozem. Ale urcite by tedy netravil hodiny procitanim recenzi detskych bot a koumanim nad benefity barefootove obuvi. proste az by syn brecel, ze se nevejde do bot, vzal by ho do tesca a koupili prvni boty na rane. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 20. prosince 2021 14:04

Jos to vaření se podle mě dost přeceňuje. Starší syn jedl do dvou let převážně jen dušené maso, zeleninu na páře a nějakou přílohu. (Jo jsem líná matka a jemu to chutnalo) Skladbu stravy měl ale mnohem pestřejší než teď.