Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Online continuity
43596 příspěvků moje polička 13. zaří 2021 07:24

brrr tak to už je úplný bizar s tou babovkou. 

Offline brrr
12390 příspěvků moje polička 13. zaří 2021 07:31

continuity Jako, že je prodávají nebo, že je dovolují nosit do školky a jabka ne?

Online continuity
43596 příspěvků moje polička 13. zaří 2021 07:33

brrr že si koupili tu tvoji bábovku. 

Ale mě se nelíbí ani ta myšlenka prodávat něco, co mi někdo daroval. 

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 13. zaří 2021 07:39

continuity vy nemivate v praci charitativni bake sales? Vzdyt na tom principu funguje vybirani penez skoro vsude....

Offline Pavlena
6927 příspěvků moje polička 13. zaří 2021 07:58

tv na tohle musim reagovat, protoze kvuli UJD bych taky nechala decko zmrznout..!  Klidne na kost..!
A jinak uz zas zalezam, meli jsme super statni skolku s velmi chutnym jidlem, o sladkostech jsem se nedozvedela (ale asi byly, neb regulace nebyla). A meli svazitou zahradu a prostredky taky, helmy nikoliv. A dcera to vsecko prezila nastesti. 
A moc tlapkam vsecky se skolkovymi moribundy, toto teda bylo strasne strasny i u nas...

Offline Sweet Potato
40641 příspěvků moje polička 13. zaří 2021 08:06

711990 Asi je rozdíl bake sale, který vybírá na něco, někoho třetího. Přivýdělek pro tu školku zní trochu zvláštně. 

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 13. zaří 2021 08:08

Sweet Potato tak muzou vybirat na neco pro deti? Asi mi to nezni tak nepravdepodobne nebo desive

Offline brrr
12390 příspěvků moje polička 13. zaří 2021 08:09

continuity No, to byli ještě malí, pak už chtěli jen cizí.

Jinak to funguje přesně tak, jak to vysvětlila 711990 . A nikdo nikoho nenutí ani k pečení, ani k nákupu, bere se to jako dobrovolná podpora.

Offline tenzie
302 příspěvků moje polička 13. zaří 2021 08:11
Reakce na Evaeva:

Starší už ve dvou a čtvrt jezdil na tom, co máme. Kolik je dceři? Synovi ještě nejsou dva.

​V listopadu ji budou dva. A hrozně se sape staršímu po kole, tak se obávám, že příští léto máme cyklisty dva. Což znamená koupit kolo i mě, abych jim stačila. Ty děti jsou samá investice :)

Offline brrr
12390 příspěvků moje polička 13. zaří 2021 08:14

Sweet Potato Nikdy to nebylo nic konrétního, ale prostě se to přidalo k penězům, co se vybíraly jako příspěvek SRPŠ a koncem roku jsme dostali vyúčtování. Ostatně podobně to bylo s dobrovolným vstupným na maškarní ples nebo prodejem lístků do tomboly.

P.S.: Asi jsem použila špatné slovo "přivydělat".

Offline Sweet Potato
40641 příspěvků moje polička 13. zaří 2021 08:21

711990 Děsivě rozhodně ne, neměla bych s tím problém. Ale moc časté to asi nebude. (Myslím, že většina školek by si netroufla pustit se do toho kvůli formalitám)

Offline žluťásek
8882 příspěvků moje polička 13. zaří 2021 08:29

Haha, to mi vždycky líčila kamarádka s holčičkou na ZŠ. Na předvánočním školním jarmarku děti prodávaly svoje výrobky. Takže babička nakoupila u stoklasy drahý vánoční látky, s vnučkou ušila ubrousky a kamarádka musela být na zahájení jarmarku hned na začátku, aby si to nekoupil někdo jinej

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 13. zaří 2021 08:29

tenzie tak to je dobrá! Já si myslím, že odrážedlo jeho potřeby uspokojí, ale dva roky mu asi nevydrží, aby mohl kolo podědit po starším. Já naštěstí kolo mám, docela se těšíme na společné výlety, uvažujeme o pořízení takové té tyče.

Offline notna
9536 příspěvků moje polička 13. zaří 2021 08:37

Garfie Pinot Noir Taky jsem na zahradě nedávala dítěti helmu. Když byla opravdu malá a nemohla být sama, ještě jsme dům neměli. To jsem jí helmu u rodičů nebo kamarádů na dvůr nebo zahradu dávala. Zaprvé se teprve učila a zadruhé jsem byla pořád s ní. Nemohla být ještě sama. A z toho tady si myslím plynou ty odlišné názory. Buď jsou děti ještě hodně malé a nemohou být na zahradě samotné nebo tu zahradu nemají k celodennímu užívání. Dcera jde na zahradu kolikrát ještě před snídaní. To by tu helmu musela mít celý den. Teď už je velká, ale máme dům od jejich 4 let a to jsem ji tam nechávala už volně pohybovat samotnou. Viděla jsem na ni, ale třeba u toho něco dělala nebo byla v kuchyni, odkud máme na zahradu výhled. Nedovodu si představit to neustálé nasazování helmy. Kolikrát popojela dva metry a pak třeba hodinu nic. To ale člověk absolutně netuší, v jaké frekvenci to odrážedlo, motorka atd bude. Mě mnohem víc děsí doteď její lezení a vysedávání na stromech. Ta helma mě u toho napadá často. Ale to mi přijde fakt divný za ní běhat, když ji vidím na strom lézt, ať si nasadí helmu. A asi by se hodil i páteřák. 

Offline ziginka
729 příspěvků moje polička 13. zaří 2021 08:37

brrr U nas to funguje uplne stejne. Maminky dobrovolne neco napecou, prodava se to na nejakych akcich (dozinky apod.), vydelek je pro spolek rodicu pri skolce, tj. plati se z toho napr. pronajem autobusu na vylet. Nijak divne mi to neprijde.

Offline dzizisketa
9029 příspěvků moje polička 13. zaří 2021 08:54
Reakce na žluťásek:

Haha, to mi vždycky líčila kamarádka s holčičkou na ZŠ. Na předvánočním školním jarmarku děti prodávaly svoje výrobky. Takže babička nakoupila u stoklasy drahý vánoční látky, s vnučkou ušila ubrousky a kamarádka musela být na zahájení jarmarku hned na začátku, aby si to nekoupil někdo jinej

​Tohle mě jednou zabije, tahle nutnost tvořit ve jménu dětí. 

Offline Mohučanka
7369 příspěvků moje polička 13. zaří 2021 09:01

dzizisketa ono se to nějak vyvrbí, já jsem se před dvěma lety bála, že budu muset pořádat narozeninové oslavy pro děti ze školky (dost to tam frčelo), a přišel kovid....

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 13. zaří 2021 09:04

dzizisketa možná rosťovi nebude tolik záležet na výsledku a necháš to na něm:) 

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 13. zaří 2021 09:05

To dobrovolne peceni a prodavani domacich vyrobku bylo i u syna v nemecke skole.

Vlastne tady jsem se s tim setkala poprve.

Offline MaeGandal
1632 příspěvků moje polička 13. zaří 2021 09:10

Tak u nás ve škole se občas prodává něco, co napecou děti sami. Ale to je v rámci nějaké další akce, takže párkrát do roka. Predskolaci mají ve školce na podzim třítýdenní cyklus umění. Každý si maluje svoje obrazy a ty si odnese domů. Ve skupinkách pak tvoří obrazy velké a ty si rodiče můžou vydražit. Peníze jdou na školku . Ta byla rekonstruována, ale zřizovatel dal peníze na budovu, ale už ne na dvůr, takže ten byl jen vydlazdeny s jedním stromem. Tam školka vybírala peníze několik let, plus teda sponzoři a tak.

Tam vám sem jeden z výtvorů : Picasso