Sairon Ne, ale pokud tam skutečně vznikají takhle nebezpečné situace, helmy pro půlku z ohrožených nic nevyřeší.
Vše o těhotenství a dětech
Pinot Noir my nemáme záhradu, ale úplne ti rozumiem. Tiež si to neviem predstaviť, ako by som im celé dni dávala hore dole prilby
Pinot Noir Taky mi to na zahradě přijde nereálné jezdit s helmou. A pokud ve školce nemají nějakej vyloženě asfaltovej povrch s obrubnikama, tak by mi to taky nevadilo. Ani to oslovení mamko, už mi tak řekli, trochu jsem se zarazila,protože jsem si najednou připadala jak v porodnici, ale nevadí mi to. Z vyse jmenovaného bych se ohradila vůči těm sladkostem, u nás jsou jen ty narozeninové bonbony nebo jiné drobnosti a musí se to nechat v šatně.
Sairon U vás je ta školka prostě nějaká divoká. My jsme měli skolkovskiu zahradu na dohled, teď ji trochu posunuli, a jako takhle divoké hry co popisujes tam nikdy nebyly. Asi nějaká fakt velká benevolence. Taky by mě to štvalo.
My máme zahradu a na helmě trvám. Dceři vůbec nevadí, ona by na ní mohla dělat reklamu, prostě v ní dělá klidně všechno. Zajezdí si na kole, pak jde zalejvat, nabídnu jí, že jí helmu sundam, ona že nene, za chvíli jdu zas jezdit, a tak dále. Nemáme to kolem domu úplně bezpečný a už jsme se jednou projeli sanitkou po pádu z odrážedla a stačilo. Ona je ta její helma certifikovaná na lezení a kolo, tak se možné počítá s tím, že musí být pohodlná.
Mohučanka kterou helmu máte prosím tě?
Já bych potřebovala pro děti helmy na feraty a VHT, chodí zatím v cyklohelmach a úplně se mi to nelíbí.
A sladkosti u nás ve školce tedy vůbec nefrčí, snad 1x týdně mají sladkou odpolední svačinu, bonbóny neexistují, pije se voda nebo neslazený čaj. Dorty se k narozeninám můžou nosit, ale musejí být s účtem z cukrárny a většinou je to kousek piškotu se spoustou ovoce. A jak jich je ve třídě kolem 10, tak je to jen zřídka. Dcera dokonce kvůli kovidu ještě nikdy dort ve školce neměla, i když už tam chodí 2 roky.
Pinot Noir to že nemám zahradu, neznamená, že se na ní nikdy nevyskytuju. A mladšímu helmu na hřišti nandavám xkrát, on fakt nechápe, že bez ní musí být opatrný. Trampolínu máme u tchánů i na chatě, ta je bezpečná, pokud skáče jen jedno dítě. Já naopak nezakazuju lézt klukům kamkoliv, kam vylezou a podobně. Ale zrovna helma je zachránila od několika úrazů hlavy, když přeletíš přes řídítka, není to úplně sranda, kluci fakt nejezdí opatrně. Ve školce by se mi to taky nelíbilo, v tom souhlasím se sairon, že by je spíš měla učit jak ano. Když s nimi půjdou na dopravní hřiště nebo bruslit na led, tak taky helmy budou muset mít. Já si myslím, že ve školce jsou ty vozítka nadbytečná, fakt by tam nemusely být. Nandavat dvaceti dětem helmu mi přijde nereálné.
Mohučanka Mě zaujalo, že třeba ségra do školky nabízela sklizeň z vlastní zahrady, většinou hrušky nebo švestky a oni si to prý nemůžou vzít! Ani dětem na svačinu ani na vaření.
continuity máme Petzl Picchu, ale je jen do 8 let (48-54 cm). Dcera jí má tak nějak od dvou a čtvrt.
Mohučanka starší syn byl v helmě klidně celé odpoledne, sundavala jsem mu jí akorát na prolézačky, mladší jí chce sundat hned po usednutí do kočárku. Otravuje mě to, ale co naděláš.
Karja to je zajímavé, protože u nás právě říkali, že na narozeniny někdo nosí meloun, o účtence z obchodu nic neříkali. Ale taky už jsem slyšela, že někde mohou nosit jen zabalené bonbóny.
No přesně! Nic doma pěstovaného nebo pečeného nebo pokrájeného (někdo chtěl přinést meloun, ale musel by být celý kulatý).
A teď prý hygiena zakázala i spací plyšáky.
Mohučanka Jeeeje. No nás spací plyšák je pěkně jetej a dcera ho má i na jídlo u stolečku:-D. A ještě tam chodí jeden, jinak ho tam nikdo nemívá. Ale asi chápou, že je pro ni dulezitej, pak ho snad bude nechávat v šatně, jestli se do té školky zase vůbec kdy podívá.
Evaeva No na ty narozeniny můžou donést ledasco, nosí třeba sušené ovoce, muffin, ale z 95procent nosivaji bonbony. Ale to si nechávají v šatně a berou si to domu. Tohle ovoce bylo myšleno jako svačina na konzumaci tam a to si prý vzít nemohli.
Karja ty melouny hned jedli, ale je možné, že musí být celý, jak píše mohučanka. Bonbóny taky nosí domů. V listopadu zjistím co a jak, jestli bude pořád otevřeno.
Evaeva Ja jsem pesimista,myslím že nebude. Myslím, že dcera půjde na poslední zářijový týden, pak týden v říjnu a pak to zavřou nebo budou tlačit na ty,co nemusí děti dávat, ať je nedávají.
. Já naopak nezakazuju lézt klukům kamkoliv, kam vylezou a podobně. .
Tohle je tu už poněkolikáté. Odkud se vzal dojem, že já dětem zakazuju někam lézt? ![]()
Na základě toho, že jsem napsala, že mi Mirákulum nepřišlo pro dvouletého a čtyřletého vhodné? Od té doby se to se mnou veze a docela mi to leze na nervy.
Karja no já doufám, že letos to dotáhneme třeba až do půlky října. Já z toho mám trochu depku, ani tak kvůli školce jako kvůli těm ostatním aktivitám, divadýlkům a podobně. Bez toho je ta zima hrozně dlouhá.
Pinot Noir promiň, už to nebudu zmiňovat.
Pinot Noir zahradu maji moji rodice a ano, i na zahrade musi mit helmu. Pres zahradu vede cesticka z kamenu, na ktery skoro vzdycky preleti pres riditka. Taky je tam spousta obrubniku. A uz hodnekrat ho zachranila. Vyjimky v tomhle proste neexistujou.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY