Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline MPLee
3066 příspěvků moje polička 27. srpna 2026 09:18

Potrefenáhusa ty u nas frci taky hodne, ale paradoxne nejvic konici, ke kterym jinak deti zadny vztah nemaji.  Ale mame k nim staj (ulovenou za 300 na bazaru), nejaky auticka a koupila jsem jeden rozbaleny adventni kalendar s hromadou drobnosti a od te doby to je vytazene skoro porad. 
u nas se zase naopak vubec nechytla kuchynka, ac na navstevach ji okupovali porad, doma nic. 

Offline Myrtila
5622 příspěvků moje polička 27. srpna 2026 09:22

Evaeva No, kupuje je postupně už 10 let. Teď teda už ne, už pochopila, že to nemá cenu. 

Offline continuity
44174 příspěvků moje polička 27. srpna 2026 09:25

Myrtilajá jsem ta zvířátka kupovala sem tam třeba v zoo místo plyšáků. Ke konci jsme ji už několik desítek měli. Prostě se to za pár let nasbírá. Pořád mám pár, které mají důstojné místo v adventním kalendáři.

Offline Myrtila
5622 příspěvků moje polička 27. srpna 2026 09:31

continuity Jako že je holky dostávají dokola doteď? To je ale hezká tradice

Tchyně je obvykle kupovala navíc třeba k narozeninovému dárku, že to bude hračka, která zůstane u nich, jako u tchánů, ale nikdy o to nebyl zájem. Ani u kluků, ani u holek. 

Offline Potrefenáhusa
39254 příspěvků moje polička 27. srpna 2026 09:34

MPLee kuchyňka byl u nás taky propadák, kterej jenom generoval bordel

ale blátivá kuchyňka v lesní školce, to je jiný kafe (blátivý)

Offline Potrefenáhusa
39254 příspěvků moje polička 27. srpna 2026 09:43

Jsme rádi za všechny děti, co (už) si s tím nehrajou, myslim, ze pár zvířat u nás běhá a plave i od continuity 

Offline continuity
44174 příspěvků moje polička 27. srpna 2026 09:56

Myrtila nene, teď už o to nestojí. Ale já mám tu ovečku a oslíka v kalendáři ráda. 

Potrefenáhusa hlavne si myslím, že ty zvířátka jsou fakt kvalitní, moc hezky zpracované. Měla jsem je ráda, i když u nás nebyly rozhodně tak populární. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 27. srpna 2026 10:12

Potrefenáhusa u nás hodně vaří mimiňák. Kluci kuchyňku akorát tahali do postele. On fakt vaří, chystá dort... I bych mu dokoupila nějaký kávovar třeba, ale asi to nemáme kam dát. Kuchyňku po klucích má na chalupě a je to jedna z věcí, kterou tahá první. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 27. srpna 2026 10:13

continuity my jsme v zoo v životě nic nekoupili. Krkavčí rodiče

Online slniecko admin
19824 příspěvků moje polička 27. srpna 2026 11:13

Idem sem s informaciou, ktorou ma prave prekvapila dcéra.

Sama neviem, čo si mam o tom myslieť.

Že sa učili (ma kombinaciu psychológia-pedagogika), že v Holandsku sa nespavým malym deťom predpisujú malé dávky melatonínu.

Robi sa to aj u nás?

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 27. srpna 2026 11:33

slniecko u nás ne, ale v Americe prý ano. Jak musí brzy do práce, tak se potřebují vyspat. 

Online slniecko admin
19824 příspěvků moje polička 27. srpna 2026 11:48

Evaeva ako viem, že mne ako babätku pediatrička rovno predpisovala hypnotiká , to snáď už nerobí.

Ale na ten melatonin si zatiaľ neviem vytvoriť názor.

Ono zas pri mojich dvoch ADHD detoch bolelo aj pohľad na to, ako by oni spali a nešlo im to.

Nehovoriac teda o tom, že odvtedy ja nemam ok spánok a to uz sú dospelí....ale 7 rokov neprespata noc sa na človeku podpíše.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 27. srpna 2026 12:01

slniecko oni to ale dávají všem, ne jen adhd. Já nejsem odborník, tak nevím, jestli zrovna melatonin je to pravé, ale medikace u adhd může dávat smysl. Ale u ostatních dětí, které se třeba ve dvou, třech letech v noci budí

Četla si tu knihu od M. Perryho (Chandler z Přátel)? Do něj taky něco sypali od kojence.

Offline continuity
44174 příspěvků moje polička 27. srpna 2026 12:33

slniecko tak hlavně si myslím, že Amerika není žádnej etalon správného zacházení s léky. Mají půlku populace závislou na opiátech. Aktuálně plošné experimentují s Mounjarem (nemám proti M. nic, ale chce to asi s rozumem). 

Další věc je, že melatonin se tam bere v podstatě jako vítamim, dávky, které tu kdysi agentka popisovala že bere několikanásobně převyšovaly to, co je možné v Evropě vůbec koupit. A taky to není všespasne pomůže to lidem, kteří mají melatoninu málo, možná trochu srovnat jet lag, ale pokud je tam jiná porucha spánku, tak těžko čekat zázraky. 

Důvod proč dítě ve třech letech nespí celou noc může být různý. Že se to tady považuje za normální a matka to musí vydržet je jiná věc, dána spíš kulturně. 

Online slniecko admin
19824 příspěvků moje polička 27. srpna 2026 16:30

Evaeva nečítala, ale vzhľadom na dobu verím, keď to sypali aj do mňa. Pripisuje tomu nejaké následky?

continuity no to je možné, ale tu hovorím o Holandsku

Offline Gatita
8771 příspěvků moje polička 27. srpna 2026 16:46

MPLee ahaaa, tak to mam ten Fabuland. Kdysi jsem dostala takovou nějakou menší sadu, pár kostiček jakože dětské hřiště a asi 5 panáčků. Musela to tehdy být velká vzácnost a byla jsem z toho patřičně hin. 

Offline Potrefenáhusa
39254 příspěvků moje polička 27. srpna 2026 16:52

Přečetla jsem vcera náhodně diskuzi, jak jsou matky nemozny, ze kupujou drahý pomůcky a stezujou si, co to stoji, staci nakoupit za hodinu v tescu a nestoji to moc peněz, copak 6 let nevedely, ze pujde dite do 1.tridy? 
skola v našem městě, kam dítě nepůjde, ted zveřejnila na fb seznam a chtej stavebnici Sevu 2, priznam se, ze mi to prijde jako úplnej úlet, na Alze stoji 900,- 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 27. srpna 2026 17:08

Potrefenáhusa sevu pro každý dítě?

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 27. srpna 2026 17:10

slniecko no on se celý život točil v kruhu alkohol - léky, trpěl depresemi, úzkostmi atd. Nepřičítal to přímo tomu, ale byl to dílek do skládačky. Mně ta jeho autobiografie zaujala, doporučuju.

Offline letfenixa
11007 příspěvků moje polička 27. srpna 2026 17:11

continuity my máme lego po mne a bratovi v poriadku.