MP Meri U nás to bylo jednu dobu, kdy jsme s manželem byli hodně vytížení: u koho dneska spím? Z té různorodosti těží celý život :-).
Vše o těhotenství a dětech
Pinot Noir Obcas si rikam, proc jsem po porodu tak spechala domu, bylo to naposledy, kdy jsem mela teply jidlo nekolikrat denne. :-D ty prvni dny, kdy byly deti v inkubatoru a ja sama na pokoji, to byl uplnej veget. :-D
Kdyz jsem prestala kojit, vyrazila jsem s holkama na damskou jizdu pres noc. Kamosky sly parit a ja na pokoj se vyspat. :-D
Garfie beru to tak, že když ten otec třeba pokulhává ve výživě (viz ta vaše snídaně), tak zas přináší jiné benefity. Takže jeho péče by suma sumárum byla stejně dobrá.
Jinak pokud to někoho uklidní, tak táta (4 deti vlastní+1 nevlastní) ted chodí na kurz rodičovství, asi jsem tu říkala, že chtějí adoptovat. A podle Matejicka je tohle chování typu "jdu s každým a rád" u dětí příznak citové deprivace a nedostatečné vyvinuté citové vazby na primární pečující osobu.
Takže jsem vlastně neschopná matka a dítě chudák ![]()
(u nás jsem fakt přesvědčena, ze je to synovou povahou, a dělám dobre, ale tak co já vím)
MP Meri to máte skvělý, závidím. Moje rodina funguje taky tak, bohužel ač veliká, tak úplně celá soustředěná v jediné vsi skoro 300 km odsud. Takže si tenhle mód užíváme tak 10 víkendů v roce. A nebo se taky tři čtvrtě roku nevidíme, že jo, fucking covid. Mužova rodina je celá tady, bohužel jsou to jen dva staříci. ![]()
Mohučanka Já vystřelila z domu, když jsem kojila :-). Dceři bylo 9 měsíců a já letěla na svatbu nejlepší kamarádky do Londýna. Před tím jsem odstříkávala mléko do mrazáku do zásoby, pak ho vylévala několik dní, aby v něm nebyl alkohol :-).
MP Meri Ehm, muj syn se v mistni hernicce vzdycky nalepi na nejakou cizi matku, kterou vidi poprve v zivote a ja ho moc nezajimam. Takze tam vypadam jako Herodes, ktera vlastni dite nikdy ani nepomazli. ![]()
Evaeva U nas je top pecene maso na korenove zelenine. No ale syn uz chce jist nase jidlo, uz ho neosalim. Nejradsi omacku s knedlikem, spagety, ryzi s necim a nebo bramboracku (tu umim dobrou). V pare jsem po dlouhe dobe neco udelala a ani se toho nedotknul. I bezna jidla se daji varit zdrave a pestre, ale ja jsem dost zoufala kucharka. Nastesti manzel vzdycky varil rad, tak to dohromady nejak davame.
MP Meri mě to přijde úplně super! Je pravda, že by mě vždycky na chviličku přepadla lehká obava, jestli jim není třeba zima, ale dokázala bych si zvyknout![]()
Já jsem pustila syna na delší procházku lesem s mužovým 20 letým bratrancem a dalšími dětmi 10 až 15 let. Byli jsme u jeho rodičů na návštěvě na chatě. Jeho matka se hrozně divila, že ani ne 4 leté dítě s ním pustím. No, proč ne, samotné v lese ho asi nenechá a za dvě hodiny jsou zpět. Klidně bych mu ho nechala celý den.
Pinot Noir Hele, já to úplně vidím - prodlouženej víkend, usídlite se v maringotce, decka půjdou z ruky do ruky ... to půjde
My to máme naštěstí "jen" sto kilaku, ale jsme tam často. Jinak pro mě si hrdinka, teda každej, kdo je víceméně nonstop s detma, to my slabší kusy musíme jen obdivovat ![]()
Jos on právě to svoje jídlo jedl stejně ochotně jako to normální. Takže víkendy obědval s námi, všední dny to svoje, proč bych se namáhala
Večeře děláme jednoduché, tenkrát navíc ještě večeřel kaši.
Evaeva To je jasný. Minimálně otužilost a připravenost do života větší!
Já jen prostě, že ten přístup některých otců (a mluvím teda o mém muži) není o tom, jestli je mají na starost týden, nebo pořád, prostě na děti přesunou největší možný (a zřejmě i o kus větší) podíl zodpovědnosti za vlastní život. To není v principu špatně, jen se to třeba úplně neslučuje s mojí představou dětství. :-)
Evaeva Kase uz taky nechce. Dnes mi tu predvedl dvacetiminutovy hysterak, ze brokolicovou polevku ne.
Az z toho usnul a ja stihla rychle rizoto, to uz je pry ok.
MP Meri
Tím Matějíčkem jsem se jednu dobu taky trochu trápila, moje děti jsou taky takový ....prodejný, ale ono je to naštěstí složitější. ![]()
Garfie chápu! Proto právě u toho nesmí být ty matky. Jistě by je vychoval dobře, ale jinak než ty.
MP Meri neee, provokace, to vůbec!!
já vám to přeju! Jen mě to občas malilinko mrzí, jako třeba nedávno se mě dcera ptala, jestli zase v létě půjde s jedním naším kamarádem do lesa na borůvky, zatímco já mám tyhle vzpomínky spojené (kromě rodičů) hlavně s babičkou a dědou a létem stráveným u nich.
Jako moje máma pohlídá, když potřebuju, ale je to výhradně buď kvůli mojí práci nebo když jdu k doktorovi.
MP Meri ne teda přijde super, kdyz děti vyrůstají v takové větší smečce. Úplně to nemáme, protože švagr děti nemá a ségra je daleko. Ale moje děti taky v klidu přespí kdekoliv u rodiny a i se na to těší. A to jsem s nima byla 4 roky doma, tak si nemyslím, že by nějak strádaly.
continuity já věřím, že děti, které opravdu hodně citově strádají, jsou ke komukoliv. Ale u zbytku to bude dáno spíš povahou. Malá ségra si na nedostatek lásky a pozornosti fakt stěžovat nemůže, ale poprvé byla u babičky ochotná přespat snad až v pěti a to ještě protože nebylo zbytí - byly prázdniny a máma neměla tolik dovolené.
MP Meri podla mna je super ze mas moznost nechat syna s tolkymi ludmi. A ten vylet bez neho tichucko zavidim. Ja syna nemam kde a s kym nechat a za tie roky nikdy u nikoho neprespal. Par hodin obcas s mojimi rodicmi neratam lebo to nebyva casto a to stiham akurat tak bud lekara alebo nakup alebo upratat. Svokrovcov vidam malo a kvoli ich veku s nim sami ostat nemozu
MP Meri tiež si myslím, že je super, že máte takú smecku
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.