Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Pinot Noir
30036 příspěvků moje polička 13. října 2021 21:13

Karja no s tím, že z toho zdementníme doma všichni, trochu počítám. A ještě si myslím, že to bude ještě horší, než si teď připouštím. Ale jednou to přijít stejně musí, tak proč ne třeba v lednu. A zároveň mi skončí rodičák a já si neumím představit nemít žádné vlastní peníze, takže pracovat prostě potřebuju.

Offline Gatita
8699 příspěvků moje polička 13. října 2021 21:32

dynda Nestraš! Je mi vás líto. Pokud synovi není špatně a je bez teploty, tak bych si asi riskla vzít ho s sebou, pokud ho nemá doma kdo pohlídat. Věřím, že syn už fakt dokašlal. Měl to tři týdny, po dvou týdnech mi přišel už zdravý, tak jsme hned běželi do školky a na fotbal. A pak se teda rozkašlal, takovým tím vlhkým chrchlákem, kdy už to jde všechno ven, tak byl doma dalších  pět dní na doléčení. No a šestý den ho vyrazili ze školky. Tak jsem koupila mucosolvan, ať aspoň kašle pořádně, když už je teda doma. Ale už nemá co vykašlávat, tak věřím, že už je stopro fit. I jsem si pohrávala s myšlenkou na plavání, ale nebudu to pokoušet. 

Offline Gatita
8699 příspěvků moje polička 13. října 2021 21:38

Karja

Starší už je právě ve školce etablovaný, chodí tam už dlouho a celkem rád, tak pro něj moje práce žádný šok nebude. Jen mu teda skončí dosavadní ráj na zemi, to mu maximálně vyhovuje, že ho beru domů po obědě a pak se někde mrcasíme na hřišti s krabicí domácích muffinů. Tomu bude asi konec, no. 

Offline Gatita
8699 příspěvků moje polička 13. října 2021 21:43

Jinak syn mě opět nachytal na švestkách. Nedávno jsme někam jeli metrem a on na mě nastoupil s dotazy typu co by měl dělat, kdyby třeba nestihl nastoupit a já mu ujela. Matka roku, to dítě si musí fakt hlídat všechno samo. A teď jak byla ta kauza s tou ztracenou a nalezenou holčičkou, tak mi došlo, že jsem úplně zapomněla syna instruovat o nějakých zásadách bezpečnosti. Do mě naši hustili snad od dvou let, že si nesmím brát od cizích bonbony, a furt mě zkoušeli z adresy a telefonního čísla. 

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 13. října 2021 21:45

Gatita 

Musíme všichni, zítra nemám jinou možnost, zato v pátek musíme s mužem oba pryč a budou hlídat rodiče, takže to už úplně odpadá možnost navštívit doktorku. Achjo, 2 týdny ho léčím z trošku rýmy a zakašlání párkrát denně a je z toho toto namísto zdravého dítěte.

Jinak to je život pracující matky v kostce, ve středu řeším, kterého doktora ve čtvrtek navštívit, abych v pátek mohla na  služ. cestu. Tak trochu čekám, že se z toho nejpozději v sobotu pos... Ale do pondělka se musím poskládat zase dohromady, protože mě čeká důležitá schůzka

Offline Karja
44926 příspěvků moje polička 13. října 2021 21:49

Pinot Noir No je fakt, že tvůj Viktor je přece jen starší, tomu je už dvaapul určitě ne? Já mám tu svoji pořád za mimino. 

Offline Pinot Noir
30036 příspěvků moje polička 13. října 2021 23:27

Karja dva a čtvrt

Offline slniecko admin
19678 příspěvků moje polička 14. října 2021 00:10
Reakce na DrowRanger:

Ked sa ho pytam, preco sa zlostil a plakal, tak mi povie nieco v zmysle, ze sa mu nedalo sa inak spravat .

​Má pravdu, to sa nedá vôľovo zastaviť.

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 14. října 2021 07:12

slniecko  ano, tomu rozumiem, ved ani ja neviem vypnut svoje pocity. Ale toto obdobie vzdoru je vtipne, vedia ho nastvat veci, ktore sam chce. A teda najoblubenejsie slovo je aktualne nie . Ale myslim, ze sme uz teosku prisli na system, ktory na neho funguje, nesmieme sa mu vtedy prihovarat a uz vobec ho lutovat alebo sa snazit ukludnovat. Proste sa len pozrieme ci je ok a nemoze odniekial spadnut aknplace a nechavame ho, nech sa ukludni sam. Tymto zdravim Karja , vcera som mu skusila navrhnut, aby siel plakat do jeho izby (dostal zachvat v izbe, kde je aktualne kopa veci po stahovani a nie je bezpecna) a poslal ma s tym raznym NIE niekam .

Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 14. října 2021 09:37

žluťásek prosímtě neměla bys tip na knížky pro 3 letou holčičku kde budou hlavní hrdinky? Ideálně princeznovské, ale nemusí být. Koukala jsem třeba na Lískulku, ale ta je vyprodaná.

Offline žluťásek
8883 příspěvků moje polička 14. října 2021 09:41

Sairon hned na první dobrou mě napada Malá princezna, ale to je taky už starý. Toho bude hodně, ale většina asi ala Sofie první apod. Zkusím ti vymyslet něco hezciho. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 14. října 2021 09:50

Sairon co Polní žínka Evelínka? Ještě mě napadá Malá čarodějnice, Víla Amálka a Káťa a Škubánek. Ale to bude všechno asi pro trochu starší. A nebo obligátní Alenčina čítanka, ale to s princeznou už nemá vůbec nic společného.

Offline INCOM1
705 příspěvků moje polička 14. října 2021 09:50

Sairon jé, Lískulku snad ještě někde budu mít :) 

Offline INCOM1
705 příspěvků moje polička 14. října 2021 10:03

Já teď přemýšlím nad jednou věcí. Řešíte před dětmi svou váhu? Ve smyslu poznámek "jsem tlustá", "potřebuju zhubnout", atp.? Já se snažím to nedělat, občas mi ale nějaká poznámka na sebe ujede. Váhu jiných lidí samozřejmě taky nekomentuji, ale to mi nedělá problem. Připadá mi, že je to pro děti strašně toxické, ale fakt je pro mě těžký to nedělat. 

Offline žluťásek
8883 příspěvků moje polička 14. října 2021 10:09

Sairon koukni na něco z toho:

Táta a princezna Rozarka - tatínek holčičce vypráví pohádky, ale jsou upraveny, střeleny, je to moc hezky napsaný

A pak se to stalo - příběhy holčiček, který zlobily a staly se jim strašný věci. Není to prvoplanove výchovný, tyhle knížky obvykle nemám ráda, ale tahle je povedená.

Dráček Zog a princezna Rebelka - obrázková knížka s versovanym příběhem o princezně, která se chce stát lekarkou a vymysli si takovou létající ambulanci

Vílí pohádky s ilustracemi od A. Popprové - kratší jednoduché příběhy o vilách a přírodě

To jen tak co mě napadlo u snídaně, ještě určitě přijdou další tipy

Offline Tabea
8271 příspěvků moje polička 14. října 2021 10:13

INCOM1 já váhu neřeším, ale včera při vaření ke mně přišly děti, dloubaly do zadku a říkají:  "Mami, ty máš velkej zadek. Proč?" A druhý dítě: "Jo, jako rosol."
Pak jsem šla večer ještě syna přikrýt a on ze spaní povídá: "Alter..." (Doslova starouši, jinak spis jako kámo) 

Tak si asi Ježíškovi napíšu o permanentku do fitka, babysitting a voucher na první plastiku....

Offline INCOM1
705 příspěvků moje polička 14. října 2021 10:20

Tabea no hezký  Tohle vnímám jako takové poťouchlé řeči, spíš legraci. Známe dcera, asi šestiletá, úplně vážně vykládala, že maminka je tlustá a ona nebude jíst, aby taky nebyla. To mě dost vyděsilo a je mi z toho smutno. Ta známá má mírnou nadváhu, ale pořád o tom mele. 

Offline INCOM1
705 příspěvků moje polička 14. října 2021 10:22

Tabea no a že dítě řekne "jako rosol", to taky muselo někde slyšet, v televizi, mezi vrstevníky. Přijde mi to takové mrazivé, že takhle uvažuji o těle už děti, nebo to naposlouchají.

Offline Gatita
8699 příspěvků moje polička 14. října 2021 10:30

Tabea deti jsou v tomhle strasne uprimne. Uz jsme byli s muzem upozorneni na spoustu telesnych nedostatku. INCOM1 vahu zrovna neresim, ale porad lamentuji nad svymi olezlymi zuby (mela jsem ted se zuby fakt problemy, u zubare jsem travila leto), a syn to asi dost vnima, protoze si zacal vsimat, jake ma kdo zuby a na ty svoje zacal trochu dbat. Tak uz o tom moc nemluvim. Jinak myslim, ze obcasne postesknuti nebo komentar typu dalsi dortik uz si dneska nedam, nesmi se to se sladkym prehanet, nikoho nepoznamena. Ale stres kolem kazdeho jidla a neustale zminovani asi jo.

Offline INCOM1
705 příspěvků moje polička 14. října 2021 10:37
Reakce na Gatita:

Tabea deti jsou v tomhle strasne uprimne. Uz jsme byli s muzem upozorneni na spoustu telesnych nedostatku. INCOM1 vahu zrovna neresim, ale porad lamentuji nad svymi olezlymi zuby (mela jsem ted se zuby fakt problemy, u zubare jsem travila leto), a syn to asi dost vnima, protoze si zacal vsimat, jake ma kdo zuby a na ty svoje zacal trochu dbat. Tak uz o tom moc nemluvim. Jinak myslim, ze obcasne postesknuti nebo komentar typu dalsi dortik uz si dneska nedam, nesmi se to se sladkym prehanet, nikoho nepoznamena. Ale stres kolem kazdeho jidla a neustale zminovani asi jo.

Gatita to je přesně ono, nemusí jít o váhu, ty zuby jsou dobrý příklad. Taky záleží na konkrétní formulaci, já jsem si uvědomila, že někdy o sobě mluvím fakt nepěkně, o kamarádce bych to neřekla.