Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Gatita
8699 příspěvků moje polička 13. října 2021 15:51

Dovolit diteti tesne po nemoci plavani, ano ci ne? Syn mel velmi mirne nachlazeni, ktere melo sice minimalni priznaky, zato trvalo 3 tydny. Vcera mi ho vratili ze skolky, protoze zakaslal, dnes zakaslal presne 1x, a to do nej liju mucosolvan, ktery by rozkaslal i mrtveho. Selsky rozum veli zadny bazen, ale uz jsme tam nebyli nekolik tydnu a syn o to stoji. Je tam horko a voda je tepla

Offline Rhaenys
350 příspěvků moje polička 13. října 2021 15:56

Takže měření v 6 týdnech - miminko má 5 100 g a 56,6 cm . Ten spurt využil zjevně dokonale

Online Evaeva
příspěvků moje polička 13. října 2021 16:06

Gatita Teplotu asi neměl, ne? Já bych ho poslala, my s malým chodíme. Dávám pozor, aby nebyl v chladu, vyfenuju mu vlasy a třeba dvacet minut jsme v herně, aby vychladl.

Offline Gatita
8699 příspěvků moje polička 13. října 2021 16:07

Pinot Noir Malenge hlasim se do party, zrovna jsem se dohodla na nastup v unoru, na polovicni uvazek. Tesim se, uz opravdu potrebuju trochu prepnout do jineho rezimu, i kdyz to bude hodne stresu navic a po zaplaceni soukromych jeslicek mi mnoho nezbyde.

Offline Mohučanka
7369 příspěvků moje polička 13. října 2021 16:17

Pinot Noir já jsem dělala do dceřiných dvou a půl s ní za zadkem, úvazek neodhadnu, asi to mohlo být průměrně tak 10-15 hodin týdně, podle potřeby, ale čím byla dcera větší, tím víc to bylo nepříjemný. Když jsem potřebovala jít do práce, brala jsem dítě vždycky s sebou, a doufala, že bude po obědě spát v kočárku na balkoně. Většinou se zadařilo, někdy ne. Ve dvou a půl šla do soukromé školky (s dotacemi z EU, takže to školkovné není tak strašné) a nelitovala jsem ani mžik.

Offline Aranel
6694 příspěvků moje polička 13. října 2021 16:19
Reakce na Karja:

​Když jsem šla na ,,rodicak,, tak mi sambo řekl ,Prosím tě,jen poslouchej, ale nic neříkej, víš, takový ty svoje věci,,. Já už jsem jak Babišová.

Karji se na nic neptejte!

Offline Kokoska
35165 příspěvků moje polička 13. října 2021 16:21

Rhaenys je moc krasnej

Offline Malenge
4861 příspěvků moje polička 13. října 2021 16:54

Gatita Pinot Noir   tak to se nám to tu pěkně sešlo, budeme si společně dodávat odvahu a navzájem se potlapkavat!

Jsem na to zvědavá, detaily ještě domluvené nemam, ale vypada to na 60% úvazek, takže plné tři dny, jak si je rozvrhnu, uvidím asi až za pochodu. Naštěstí teda ve skolce to s malým vypada čím dal lépe, takže nějaké soukromé jesle řešit nemusím, což je to nejdůležitější. Stejně si ale myslím, ze bychom měli začít pátrat po nějaké chuve, mužova pracovní doba je naprosto příšerná a já pochybuju, ze by to bylo v jednom člověku zvládnutelné. No, bude veselo

Online Evaeva
příspěvků moje polička 13. října 2021 17:04

Malenge ta chůva by mohla být i dobrá na takové to doléčování, kdy na školku to ještě není.

Jsem na vás teda zvědavá. Já měla v plánu od října cca 10 - 15 hodin, ale s tou nemocností jsem ještě nenašla odvahu. U mě je to teda z 80% pragmatismus a ne touha. S dítětem za zadkem jsem trošku pracovala jeden rok, pak už mi to víc bralo. Teď bych si to dovedla představit se starším, ale co udělat s mladším?

Offline Malenge
4861 příspěvků moje polička 13. října 2021 17:14

Evaeva přesně tak, na odvedeni na kroužek, na dozor, kdy dítě nemůže do školky, protože mu něco teče z nosu, ale jinak je naprosto fit a plné energie. No, bude to zajímavé, vybrat někoho spolehlivého asi nebude jednoduché, já kluky dávala jen babickam, nikdy jsem k nikomu cizímu nenašla odvahu  ty uvidíš, nějak to určitě vymyslis, vsak jsme se o tom tenkrát bavily, ze to vždycky nějak dopadne a člověk se přizpůsobí. Navíc tvůj malý je přece jen ještě malý. Každopádně držím pěsti nám všem...

Offline Gatita
8699 příspěvků moje polička 13. října 2021 17:29

Malenge

prijde mi to strelene, uplne vidim ty stresy s temi unudlenymi detmi, ktere nemohou do skolky, do toho nikoli nevyznamne riziko karanten ( od dvou deti, ze dvou instituci), ted jestli zas vyhlasi nejaky lockdown a zavrou ty skolky... Rozum by mi velel prodlouzit rodicak do plnoletosti deti. Ale uz me ta prace dost laka a hlavne mam velkou potrebu vyrazit mezi lidi. Tak pevne verim, ze tech 50% dam, verim, ze mladsimu se bude tech par  hodin tydne libit i v te skupine deti, mivali tam kdysi, kdyz tam chodil starsi, hezky program. 

Offline Pinot Noir
30034 příspěvků moje polička 13. října 2021 17:32

Malenge Gatita bude to hardcore! Držím palce. Mě asi zabije hned nástup, protože první týden v lednu je v účtárně ten nejnáročnější z celého roku.

A docela mě překvapili, myslela jsem, že nastoupím na nějakou pomocnou činnost, ale mám dělat v osekané podobě původní práci, tj. hlavní účetní. To budu asi v historii první hlavní účetní s úvazkem nejkratším z celého týmu.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 13. října 2021 17:36

Malenge jj, nějak to dopadne, nikdo na mě netlačí. Kdyby se malému ve školce líbilo, tak už bych si před sebou to flákání doma neobhájila:)

Offline DruI
5600 příspěvků moje polička 13. října 2021 17:38

Tak já do těch radostných pracovník zítřků zadoufám, že konečně dotáhnu projekt a na práci se zase na chvíli vykašlu :o) Já jsem zjistila, že jde pracovat se starším dítětem za zadkem, jde pracovat s mladším dítětem za zadkem, ale jak je mám doma oba najednou tak z práce neudělám lautr nic a jsem ráda když mi nespadne na hlavu domácnost :o)

Offline Malenge
4861 příspěvků moje polička 13. října 2021 19:14

Pinot Noir to je super, je vidět, že si tě zaměstnavatel váží začátek zní tedy děsivě, ale to dáš.

my všechny to dáme Evaeva Gatita věřím tomu!

Offline Karja
44925 příspěvků moje polička 13. října 2021 20:24

Pinot Noir Já ale teda nezavřela nevědomky. Děti byly zajištěné s kamarádkou. Já prostě nezavřela ten záchod ze zvyku, mně už se to párkrát stalo třeba u kamarádky, ale to mi nepřišlo tak zvláštní. 

A teda klobouček dolů před všemi nastupvsimi do práce se dvěma dětma, kde to druhý je ještě prcek. Já bych na to rozhodně, rozhodně neměla! 

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 13. října 2021 20:33

Gatita 

Syn to měl přesně jako ten tvůj, včetně toho vrácení ze školky. Tak přesně týden po tom vyhazovu se hrozně rozkašlal a teď přemýšlím, jestli jít zítra k zubařce (já a zdravá dcera, on jen s námi jako doprovod), nebo jestli celá grupa půjdeme na dětské do čekárny.

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 13. října 2021 20:35

DruI 

Potvrzuju.

Offline Gatita
8699 příspěvků moje polička 13. října 2021 20:54

Karja ja na to taky nemam

Ale ne,  rikam si, ze s prvnim jsem vlitla rovnyma nohama na fulltime do nove prace, nebyly mu ani ty tri. A dalo se to. Tak ted budou ty deti dve a part time. Proste zmena je zivot a pry je to dobre jako prevence demence.

Offline Karja
44925 příspěvků moje polička 13. října 2021 21:04

Gatita No víš co, já to beru tak, že tvůj je velkej jako malamala, to si vůbec neumím představit s ní pracovat nebo ji někam umístit. Já bych se z toho dementní možná tak stala!