"jděte si lehnout s dítětem"
Tak toto je vskutku mimoriadne praktická a užitočná rada napríklad pri druhom dieťati
.
"Aktivitu přes hranice svých možností bych mohla vyučovat"
s tým som prestala po prvej infúzii
, keď som odpadla z vyčerpania.
"jděte si lehnout s dítětem"
Tak toto je vskutku mimoriadne praktická a užitočná rada napríklad pri druhom dieťati
.
"Aktivitu přes hranice svých možností bych mohla vyučovat"
s tým som prestala po prvej infúzii
, keď som odpadla z vyčerpania.
Ty máš neuvěřitelnou sebekázeň, fakt! A teda taky trochu štěstí na zlatýho klučíka, že ti to dovolí.
Našemu lumpovi jsou už čtyři měsíce a přestože už teda nepláče nonstop, tak celej den musím být intenzivně s ním. Sám na dece s hračkama vydrží pár minut, někdy ani to ne. Dopoledne spí přesně půl hodiny, odpoledne jen v jedoucím kočáru, příp. doma v houpačce, kterou ale musím celou dobu houpat.
Na plotně mi už čtvrt roku bublají víceméně jen dudlíky, jíme divná jídla, která se dají stihnout během deseti minut komplet. Před pár dny se mi zachtělo plněných paprik s rajčatovou omáčkou, připravovala jsem to několik hodin! každých pár minut jsem od toho musela odejít, pečlivě si umýt ruce od syrového masa, sundat zástěru, pohrát si s bručounkem a zas další paprika. Na krájení rajčat jsem si ho musela uvázat do šátku! Samozřejmě to nešlo. Jako na tohle fakt nemám nervy! Obědvám nejčastěji chleba nebo studené jídlo od včerejška.
Doma binec pořád, už jsem rezignovala a povrchový úklid dělám jen večer, když mrně usne. Samozřejmě pořád slyším, ať ho nechám klidně chvíli pobrečet a v klidu si uvařím. No to bych se musela zbláznit, nenechám ho vřískat. Jeho spokojenost je mi přednější než teplej oběd a uklizený byt. Párkrát jsem to zkusila a z toho pláče jsem akorát vynervovaná a pak hnusná i na něj, to mi za to fakt nestojí.
Evidentně je to mazlíček, chce se pořád tulit a mazlit. Kdy jindy bych mu to měla dopřát víc, než teď. Moje bible je kniha od dr. Karpa Nejšťastnější miminko v okolí a jestli mě něco štve, tak jedině to, že jsem si ji nepřečetla ještě v těhotenství a nezačala se všemi způsoby utišování hned od narození.
Jo, to taky miluju - tak ho nech, on to chvíli vydrží, tak ho dej do postýlky, ať spí apod. Někdy mám pocit, že moji rodiče mě vyfasovali v předškolním věku. Fakt není nic lepšího, než řvoucí dítě, který pak musím utěšovat mnohem dýl, než brečelo, protože jak je rozhozenej, tak si pak nechce hrát, nechce jíst, prostě všechno špatně. Když je dobře naloženej, tak si vydrží hrát sám tak půl až 3/4 hodiny, to stihnu tu bábovku nebo přesně nějaký divný jídlo, pozůstatek mé lásky k vaření.
Jo a Pinot mi připomněla, že tam, co končí terasa, začíná zahrada, kde jsem dříve pěstovala min. 20 druhů zeleniny každý rok. Letos máme normálně prázdný nevyužitý záhony
Jinak teda pro tento měsíc si právě vyčerpávám spací dvouhodinovku. Asi tak často nastává.
Takového mazla mám doma. Akorát už dcera má 3,5roku a denní penzum je tak minimálně hodina mazlení, poplácávání po zadečku, šmudlání nohou a já nevím co ještě. A to je ještě schopná přijít když vařím a že se chce pomazlit
. A taky to má odmalička. Jsem zvědavá jak dlouho ji to vydrží. ![]()
Pinot Noir - snažit se uklízet když jsou děti doma je jako čistit si zuby když jíte fidorku
a bordel v bytě šťastné dítě apod. To jsou moje hesla.
Prosim o radu, napad. Chystame se na aktivnejsi dovolenou v CR s detmi. Mladsimu jsou 3 roky a potrebovala bych nejak vyresit odpoledni spani na vyletech. Bez odpocinku jeste nevydrzi, pak je pretazeny - totalne zrychleny, ujeceny, neposloucha... Mame krosnu, ale do te uz se moc nevejde, kdyz usne je zkrouceny, ani nevim, kdo by ho nosil, je to o zada. Kocarek bychom vyuzili jen tak na tu 3/4hodinu, co v nem vydrzi spat, jinak by byl prazdny... nebo ho zkusit uspat nekde na dece ve stinu
?
A když odpo nespí, je s ním pak zbytek dne k nevydržení? A je zvyklý spát "po o" jen v posteli nebo usne kdekoliv?
Protože pokud je bez spánku protivný a spát dovede jen v postýlce, tak to pro vás může být dost utrpení. V takovém případě bych mu holt přizpůsobila program tak, aby se vždycky vyspal v té posteli. Ale ono se klidně může stát, že vydrží, vše bude ok a nakonec přestane spát odpoledne úplně ( ale to asi nechcete ).
Já bych vzala hamaku a vždycky ho zavěsila mezi dva stromy, v tom by mohlo být i jednoduché uspávání. Dělají se i takové, že mají jakoby klopy, že se v tom člověk úplně zakokoní a má klid od okolního světa. Akorát to asi bude lákat i to starší dítko.
Usne všude. Proto by teoreticky mohl usnout i někde na dece. Když nespí, tak je nesnesitelný a naprosto nezvladatelný. My jsme docela akční, byl zvyklý spát v Manduce i krosně, ale už ho neuneseme. Já bych to docela chtěla, kdyby přestal spát, ale je evidentní, že to ještě potřebuje.
Díky, to mě vůbec nenapadlo. Starší dítko je v pohodě, je to malá rozumná slečna.
My to taháme všude, je to pohodlný na odpočinek, noc se v tom dá strávit taky, je to malý, lehký, pohoda. A pro děti ještě ta zábava.
Taky jím divná jídla
Nicméně už si bez rozpaků objednávám teplý oběd z nějaké nedaleké restaurace, klidně 2x týdně. Ono se mi taky několikrát stalo, že jsem se v poledne stihla nasnídat a pak byl najednou čas večeře a to mi přišlo, že není dobře.
Obdivujem vas vsetky, ktore stihate varit. Ja varim len prikrmy dietatu. Dospelym beriem obedy zo skolskej jedalne, ktoru mam pod oknami. Poradila mi to kolegyna a som jej za to vdacna. V zaciatkoch som bola rada, ze umyjem riad. Teraz sme zas stale vonku.
Ženy, díky za poslední příspěvky. Konečně nemám pocit, že jsem jediná neschopná matka, co nedokáže přes den trochu poklidit a připravit teplý oběd. mámy kolem v rodině to zvládají nějak mimochodem a bylo mi z toho trochu smutno :-)
Je zbytečné být smutná z matek, co zdánlivě zvládají víc než vy. Mají úplně jiné dítě, jinou domácnost, jiné okolí atd. Vždy když se s nějakou takovou matkou bavím, tak zjistím, že sice něco jim jde mnohem líp, ale něco zase mnohem hůř :-) Případně, pokud jim jde něco mnohem líp, jako např. uspat dítě do 10 minut (WTF???), tak to není zas tak moc jejich zásluha, prostě v tomhle konkrétním případě má dotyčná štěstí na dítě, co nemá problém s usínáním.
My taky často objednáváme jídlo z restaurací. Když jsem sama doma, nějaké rychlé těstoviny si spíchnu, ale když je doma i muž, hned k nám jede Dáme jídlo, místní jídelna a občas i KFC ;)
U nás varí manžel (mimo detských jedál, čo je už teraz pasé) a keď boli deti malé, tak sme najali upratovačku.
A presne, to sa porovnávať nedá, každé dieťa je iné a tým pádom pri každom sa dá/nedá stíhať inak.
Jo a ešte jedna vec. Mám v rodine milú kočku, ktorá popri deťoch trošku pracuje, "všetko zvláda" v domácnosti, každú chvíľu špeci obed, alebo hipsterský koláčik odfotený na FB, no a teraz rieši, že dieťatko dosť zaostáva v reči, pričom je úplne ok, len sa mu tak nejako nikto doteraz poriadne nevenoval. Navrch sa mu pletie slovenčina s angličtinou, na čom by samo o sebe nebolo nič zlé, len on ju nemá z "dvojjazyčného prostredia", ale z neustále pustených rozprávok na tablete, aby mamina toto všetko stíhala (telku nemajú, to je dneska out...).
Mě by docela zajímalo, jaký je tak průměrný věk všech těch matek, co se hroutí už s jedním děckem. Protože mám pocit, jestli to nebude trochu tím, že mají (možná máte) první děcko těžce po třicítce, spíš blíže čtyřicítce. Před x lety ženy rodily ve věku kolem dvaceti, často i dříve (netvrdím co je správně či špatně ) a řekla bych, že v mladším věku se to prostě zvládá líp. Zkušenost nejen vlastní. To, co tady čtu, jsou normálně hororové situace a číst to před tím, než jsem měla děcko, tak to zafunguje jako antikoncepce.
Ak si chcete robit statistiku, tak ano, dieta som mala po 30. Ze som na zaciatku tapala a bola z niecoho nestastna a nepripravena, nastastie som okolo seba mala podporu a nie taketo zhadzovacne komentare.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Vítejte! Je to sice otrava, ale pokud chceme, aby naše webové stránky nadále fungovaly, musíme Vás obrat o trochu Vašeho času, abyste si nastavili své vlastní kombinace cukroví. Koláčky si prosím nastavte podle své chuti:
Více informací o zpracování osobních údajů najdete v našich zásadách ochrany osobních údajů.
Nezbytné koláčky
Zajišťují základní funkce webu, bezpečnost a správné zobrazení stránek, bez nich by parfumanie.cz nefungovala správně.
Analytické koláčky
Pomáhají nám pochopit, jak návštěvníci web používají, abychom ho mohli zlepšovat, například anonymní statistiky návštěvnosti.
Marketingové koláčky
Slouží k zobrazování relevantní reklamy a obsahu na základě Vašeho chování na webu.
Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit v nastavení koláčků v patičce webu.