Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Gatita
8554 příspěvků moje polička 05. července 2017 10:31
Reakce na Mohučanka:

Jojo, v 8 do postele a nechat řvát, ať má režim!!!  

(Rada z rodiny. Přitom to moje hodné dítě zaklapne oči v deset a spí půl noci...ale to prej není ten "režim".)

Jsem na dnešní dobu poměrně nemoderní "drsná" matka, ale ťa vyřvávací metoda mi také neseděla a není pro každé dítě, ani pro každého rodiče. Myslím, že by ses stějně nemohla uvolnit, kdyby ti dvě hodiny zoufale kvílelo vedle v postýlce dítě.

S tím spaním je to hotová magie, například můj syn usíná večer v postýlce zpravidla sám a bez velkého uspávání, zato po obědě to je naprostá utopie a doma mi neusne, ani kdybych se s ním houpala do zemdlení. Přitom spát opravdu potřebuje, jinak je unavený a fňukal by až do večera. Musíme proto denně po obědě ven s kočárem a už mě to docela zmáhá, jsou mu skoro dva roky a zatímco stejně staré děti mých kamarádek po obědě prospí půl odpoledne, syn je po 45 minutách v kočáru zase vzhůru a já jsem dost unavená taky. Je teda fakt, že přes den mi moc nespal ani jako miminko.

No a do toho mi samozřejmě každý radí, proč ho nedám do postele, že by se tam vyspal líp a déle než v kočáru...To já vím taky, ale nejde to.

Offline žluťásek
8813 příspěvků moje polička 05. července 2017 21:54

Jsem zbytečně úzkostná, když odmítám jet s miminem autem bez autosedačky? Byť je to jen kousíček a nic tam nejezdí?

Vzdyt je to snad i nezákonný a hrozí ztráty bodů, ne? Pokud teda pominul to riziko, kterému bych měla vystavovat dítě a které nejsem ochotná podstoupit.

Offline viktorka_od splavu
49114 příspěvků moje polička 05. července 2017 22:05
Reakce na žluťásek:

tak o tom musíš být přesvědčená hlavně ty sama, ne? buď se bojíš a tak dítko nepojede, nebo na to dlabeš a pojede. názory jiných lidí jsou v tomhle případě uplně irelevantní. ještě teda by měl mít slovo otec dítěte, teda. blbý je pokud má ten názor opačnej:-) jiný by mě nezajímaly. 

Offline quebrada
363 příspěvků moje polička 05. července 2017 22:20
Reakce na žluťásek:

Ne, úzkostná ne. Rozumná. I když tam nic nejezdí, někdo nebo něco může vběhnout do cesty, stačí prudce zabrzdit... Ne, fakt ne.

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 05. července 2017 22:25
Reakce na žluťásek:

Nejseš zbytečně úzkostná. Jak by teda mělo takhle malý dítě v tom autě cestovat? Vždyť na něj nedostaneš pás. To ti, kdo tě přesvědčují, jezdí bez pásu? Jestli je to takový kousíček, určitě to zvládnete pěšky s nosítkem nebo s kočárem. Cuknutí nebo prudší zabrždění auta může způsobit spousta věcí. Proč riskovat zranění? Jako jasně,nebudem se tu strašit,, že určitě všichni zahynete, ale i boule mi přijde zbytečná.Naše dítě se teda i v náručí kolikrát tak kroutí, že tohle bych prostě neriskovala, že ho neudržím. Jsou ještě malinkatý. 

Offline žluťásek
8813 příspěvků moje polička 05. července 2017 22:26

Chci znát další názory. Já mám jasno a přes to vlak nejede. Ať jsem klidně za hysterku.

Offline viktorka_od splavu
49114 příspěvků moje polička 05. července 2017 22:36
Reakce na žluťásek:

ohledně autosedaček a přileb a všelijakých "bezpečnostních" bazmeků mám ten názor, že je to každého věc. trošku mě irituje takové to přesvědčení že když udělám dostatek různých "opatření" tak vlastně jsem/dítě je úplně v bezpečí a nic se nemůže stát-vs. když se něco stane tak jen proto že někdo něco zanedbal a jinak by se to nestalo. to je kravina a docela hloupá iluze. přesto však, pokud jsem přesvědčená že nějaká činnost znamená nebezpečí života pro moje dítě (ať je to jakkoliv z cizího pohledu třeba nesmyslné nebo přehnané) udělám cokoliv abych té činnosti zabránila. a šlus. je mi uplně putna co si o tom kdo myslí, život mého děcka je nade vše.

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 05. července 2017 23:38
Reakce na Gatita:

Uá, mám denního nespavce a doufám, že čím bude starší a akčnější, tím spíš se unaví a pak mi přes den usne. Hm, tak asi ne. Já teda přes den jako malá nespala, neusnula jsem. Ze školky si to dobře pamatuju.

Offline Gatita
8554 příspěvků moje polička 06. července 2017 08:02
Reakce na dynda:

Ja taky ve skolce nemohla nikdy usnout!tak treba je to dedicne?kazdopadne je to narocne.priznavam,ze vzdycky bodne osten zavisti,kdyz jsem domluvena na navsteve nektere ze svych kamaradek s detmi a cekani se odehrava v tomto duchu:

10:45 pipne sms:promin,dopoledne nestihame,XY zrovna usnul

12:00 promin,XY jeste spi,vyrazime hned po obede,jak se vzbudi

15:00 tak uz se vyspinkal,dame svacinu a jsme u vas v cukuletu

Nekecam,takovych pripadu mam v okoli hodne.

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 06. července 2017 14:04
Reakce na Gatita:

Ano, znám. Moje návštěva kamarádky probíhala tak, že její dítě 4 hodiny spalo, já kojila, vozila, kojila, nosila, kojila, nakonec se teda milostpán probudil, ale to už jsem jela domů...

Offline Gatita
8554 příspěvků moje polička 06. července 2017 14:19

Ha ha, dobře znám.

Teď docela skórujeme aspoň se spaním přes noc, z budíčku v 5:00 (v kombinaci s téměř nulovým šlofíkem přes den a pozdní večerkou) jsem začínala být chronicky unavená, ale zlepšilo se to poté, co jsme děťátku dopřáli víc svobody a sundali bočnici z jeho postýlky. Takže on si v těch pět sice vstane, ale hodinu si tam sám spokojeně hraje s autíčky a občas ještě usne! Já dnes spala až do půl osmé Hodlám podobnou taktiku zkusit i na spaní přes den, ale moc si od toho neslibuji.

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 06. července 2017 15:51
Reakce na Gatita:

Hm, tak to máme asi podobný biorytmus. Prcek usíná mezi 8. a 10. večer, během noci 1 kojení, vstává kolem 5:15 a někdy ještě u kojení usne a vydrží do půl osmý. Takže pro mě je mezi cca 21 a 5:15 čas, kdy se mám vyspat a udělat všechno, co je potřeba, hrozný.

Offline Sweet Potato
39947 příspěvků moje polička 06. července 2017 17:02
Reakce na žluťásek:

Ani metr! A fakt nejde  o ty body. Rozhodně bych autosedačku (a ani přilbu na kolo) nenazývala nějakým bazmekem, jehož užívání je na libovůli každého.

Offline Vlm
897 příspěvků moje polička 06. července 2017 18:06
Reakce na žluťásek:

Nikdy nevíte co se může stát.Kdyby se moje bývalá kolegyně-čerstvá důchodkyně(moc se těšila,až si budou s manželem v klidu žít na chalupě)připoutala na těch pár metrů ke kontejnerům na tříděný odpad,nemusel ji airbag zlomit vaz,když se starému pánovi udelalo asi nevolno a narazil do sloupu,on zemřel po převozu do nemocnice.

Offline slniecko admin
19467 příspěvků moje polička 06. července 2017 18:57
Reakce na žluťásek:

Niekde som čítala štatistiku, že najčastejšie úrazy detí pri autohaváriách sa udejú v rámci pár ulíc od bydliska. Čo to spôsobuje, ťažko povedať, môj tip je, že presne postoj "na ten kúsok sa pripútať neoplatí".

V každom prípade, švagor sa so mnou veľmi dlho nebavil, keď som rezolútne odmietla sa od nich nechať odviezť s dieťaťom bez sedačky a radšej išla električkou (tramvaj). Jeho škoda.

Offline palahniukowa
1430 příspěvků moje polička 06. července 2017 19:34
Reakce na žluťásek:

podla mna vobec nie ste za hysterku: aj ked je to par metrov a malo frekventovana cesta a vy pojdete v aute pomaly a opatrne... tym autom nejdete vo vakuu. nemozete ovplyvnit to, ze napr. v obytnej zone v aute oproti nepoleti nejaky opity magor. takze ja v tomto na vasej strane. aj ked niekedy veziem krstnata skutocne len par metrov, priputavam a dbam o bezpecnost rovnako ako ked cestujem napr. mimo mesto. tie pripadne vycitky, ak by sa nieco, nedajboze, stalo, by som nevydrzala. povazujem to za absolutnu samozrejmost, trvajte na svojom, ide o vasu (a babätkovu) bezpecnost.

Offline žluťásek
8813 příspěvků moje polička 06. července 2017 21:18

Happyend a výhra pro všechny zúčastněné, návštěva byla super. 

Ohledně bezpečnostních pomůcek mám jasno, bez autosedačky a přilby na kole či odrazedle dítě jednoduše jezdit nebude a řečmi o tom, jak jsme dřív měli krásné svobodné dětství, když jsme nic takového nepoužívali, tím mě nikdo nedojme. 

Radši se na koupák potahnu několik kilometrů lesem nebo zůstanu doma na zadku, než abych dovolila uplakanka vézt v autě na klíně. A jsem ráda, že jsme si to v rodině vyjasnili takhle brzy.

Offline slniecko admin
19467 příspěvků moje polička 06. července 2017 22:17
Reakce na žluťásek:

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 07. července 2017 21:43
Reakce na dynda:

Z takového nespavce máme hyperaktivní dítě. Teď už je mu 15 a chodí spát kolem 2-3 v noci a v 7 v pohodě vstává. Jako mimino měl asi tak stejný denní rytmus jako tvůj. Ve škole to byl děs, protože před půlnocí neusnul. My už jsme večer nemohli a on byl pořád v pohodě. Teď už dávno nemám sílu kontrolovat, kdy jde spát. Ale zas u vás se může vše ještě změnit. 

Druhý je úplný opak...je mu 11 a potřebuje spát kolem 10 hodin. Takže v 20:00 spí :-D. Jako školkové dítě vstával v 8, přes oběd 3-4 hodiny spal a večer v 19 už odpadl. 

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 07. července 2017 23:24
Reakce na Renusatko:

Pořád doufám, že z něj hyperaktiv nebude. Kdyžtak koupíme takový to speciální kolo a bude vyrábět energii  Ono je na něm teda dost znát, když se utahá, to pak spí večer dřív a třeba si dá až dvě hodiny další den. Já se teda přiznám, že vlastně toho taky moc nenaspím, ale hyperaktivní jsem teda nikdy nebyla ani náhodou. Jen doufám, že ten jeho vývoj přežiju ve zdraví.