Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Tabea
7490 příspěvků moje polička 16. listopadu 2021 19:28

Kokoska jenže já ji taky musím do školky nějak dopravit, Respektive jdeme rovnou ze školky do města, tramvají... A to nechci, aby šla jak šunka. Ona si chtěla vzít tu bundu, co jsem jí řekla. Která už byla od bahna. On, místo aby jí řekl, ať si pod ni vezme tu flísku, kterou tam k tomu účelu má, tak jí nechal vzít jinou bundu. 

No nic, řekla jsem mu, že teda asi budu muset tu bundu, ve který přijde, nosit s sebou do práce.

Offline Tabea
7490 příspěvků moje polička 16. listopadu 2021 19:30

dynda Jo. Je mu přes 40 (42?), čeká první dítě. Tak doufám, že to bude pořádnej bahňák.

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 16. listopadu 2021 19:33

Tabea to je sila tedy.

Offline Karja
43551 příspěvků moje polička 16. listopadu 2021 19:44

Díky moc za tipy, něco samozřejmě už děláme něco noveho začneme. Ono to asi pramení z toho, že jsou holky společenské a chtějí další děti. Ale tady nic není a hřiště jsou teď v okolí prázdná, plus se mi tam nechce jezdit když v téhle zimě tam strávíme hodinku,hodinku a půl. 

Tabea Teda to je mazec. A hele nešlo by tu bundu dat do nějakého pytlíku nebo tak. Já to dělám tak, že dceri nechávam vyndane jen to oblečení, co chci aby si vzala jna vycházku. Takže když ji tam vedu, a třeba ji moc navleknu a řeknu si, že v 10 bude mnohem tepleji, tak ji vyndám na polici slabší mikinu a silnější uklidím do pytliku. No a asi bych mu to řekla, to si proste neuvědomil. Jako sambo tohle taky absolutně neřeší, kolikrát se děti někde tak zřídily a on mi to ani neřekl, mokré boty a bahňáky bundy jsem objevila až ráno, teď už večer radši vše kontroluji. 

Offline Karja
43551 příspěvků moje polička 16. listopadu 2021 19:45

A ta hra na adventní stánek je hrozně fajn nápad, ale holky samozřejmě nevědí co to je. Stejně jako karneval a další věci;-(((. 

Offline Mohučanka
7301 příspěvků moje polička 16. listopadu 2021 19:48

Karja já to taky tak dělám, slušné věci, ve kterých přijedeme metrem, schovám do pytlíku s náhradním oblečením a volně nechám hromádku oblečení  "na písek". 

Offline Karja
43551 příspěvků moje polička 16. listopadu 2021 19:53

Mohučanka Jj, my naštěstí nic slušného nemáme:-D:-D. Máme všechno co snese to bahno! A ze školky bezime rovnou domu.... Ale hlavně jako, děti ještě nemají u školky hriste;-( a nevypadá to, že by do jara bylo hotové;-(. Tím že tu ve vesnici žádné hřiště není (neboť starosta je debil, máme školu do páté třídy s 25dětmi a školku se 60, to jen tak pro ilustraci kolik je tu deti) tak chudáci chodi věčně na vycházky ani zmatlat se nemůžou 

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 16. listopadu 2021 19:58

MPLee 

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 16. listopadu 2021 20:04

MPLee Ještě si pamatuju, že jeden čas dost letělo dávat holčičkám kreoly, tu úplně nejmenší velikost, nasazení teda nic-moc, ale jak jsou dutý, tak jsou lehký a nevytahujou dírku.

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 16. listopadu 2021 20:05

Tabea Ale ty máš krásnou holčičku s lokýnkama.

Offline Karja
43551 příspěvků moje polička 16. listopadu 2021 20:07

Kan MPLee Tak na tohle jsem se ptala minulý týden u zlatnika a řekl mi, že dětské s timhle šroubkem se nedělají... A je fakt, že když jsem je vloni dceři kupovala nemohla jsem je v online shopech vůbec mezi detskejma najít, vzala jsem ji pak prostě nějaké že sekce ,,ženy,, ale bylo to jedno podle mého. Prostě malá nausnicka. Bohužel ji ztratila, tak teď má moje takové ty ,,klasické,, jak holčičky nosí, ale bez zámečku, bojím se, aby se jí neurvalo ucho, až si to někde zasekne o svetr. 

Offline Karja
43551 příspěvků moje polička 16. listopadu 2021 20:12

MPLee jinak dočítám, a to s tím vdechnutím nausnice mi připadá jako blbost. To jako takhle stejně může vdechnout přece cokoliv jiného. Spíš jde o to tlačení a na to je dobre to co postuje Kan . Teď mi dochází, že to měly obe moje holky, než to velkamala ztratila. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 16. listopadu 2021 20:24

Tabea Popravdě závidím takovou školku, včetně pana učitele. Ale jinak chápu tvůj vztek, samozřejmě.

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 16. listopadu 2021 20:44

Karja Prosimtě neexistuje šroubek dětský a dospělý, tohle je klasický zlatnický komponent, který koupíš v Karatu, nebo v jiným obchodě pro zlatníky. Může se dělat dětský dřík, který je zkrácený, kratším závitem, to ano. 

Offline MPLee
3021 příspěvků moje polička 16. listopadu 2021 20:50

Kan  děkuju, podívám se po nich

Karja  třeba Dafnil je má právě, ale ty ceny Já sama náušnice kvůli migrénám nenosím, tak zkušenost nemám, ale podívám se po nějakých s tímto zapínáním...

Offline Tabea
7490 příspěvků moje polička 16. listopadu 2021 21:02

Kan Děkuju. Když se oloupe to bahno, je pod ním princezna.

Offline Tabea
7490 příspěvků moje polička 16. listopadu 2021 21:09
Reakce na Evaeva:

Tabea Popravdě závidím takovou školku, včetně pana učitele. Ale jinak chápu tvůj vztek, samozřejmě.

​myslíš školku, kde se děti můžou rochnit v bahně?  Já to dětem přeju. Když teda mají oblečení na to určený. 
U nás se nechodí na procházky. Když už někam jsou, tak do parku (válet se v listí a tak), nebo na hřiště. Jinak se bahní na zahradě. V létě jim do pískoviště lejou vodu hadicí, aby to mělo jó grády. Podle toho, jak byla zmatlaná, tak si do písku nosili vodu i dneska. 
Dcera má učitele dva, jednu učitelku a pak ještě jednu australanku na pár hodin. Syn měl jednoho učitele a dvě učitelky. 

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 16. listopadu 2021 21:10

MPLee Nebo nech vyrobit u zlatníka.

Offline Karja
43551 příspěvků moje polička 16. listopadu 2021 21:27

Kan Jako samozřejmě že mi to přišlo jako blbost, ale pán je vyučený zlatník už 50 let, nechtěla jsem jeho tvrzení takhle naplno zpochybňovat:-D

MPLee Já teda dětem kupuji obyčejné stříbrné, na zlato měla ta menší reakci. Právě my už jsme troje náušnice ztratily, takze za ně fakt neutracim. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 16. listopadu 2021 21:40

Tabea jojo, u nás se chodí hlavně na procházky, že by jim v létě dovolili vodu do pískoviště, pochybuju, natož teď. Celkově mi přijde, že třeba na užívání zahrady (hřiště) mají až moc pravidel. Chlapa jsem ve státní školce nikdy neviděla, co mám kluky, tak mi tahle nevyrovnanost vadí ještě víc než dřív, u syna nemají ani školníka nebo kuchaře, samé ženské. S tím oblečením by to u nás dopadlo stejně, syn neudrží žádnou informaci, i když u vás za to dcera nemohla. Tuhle jsem ho na cvičení poslala jen v legínách, aby se nemusel převlékat, máme to sto metrů. Zpátky přišel v cizích kalhotách, vůbec ho nepřekvapilo, že jiný kluk se po kalhotech sháněl