Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Tabea
7490 příspěvků moje polička 16. listopadu 2021 21:49

Evaeva leginy vs. kalhoty

U nás byl rok i jeden učitel v jeslich. Kuchař je chlap, před ním byl taky chlap.

U dcery ve třídě dostávají děti za nepatřičný chování karty jako ve fotbale. 
Je fakt, že venku učitelky spíš postavají, kdežto chlapi si hrajou. Jedna učitelka teda s dětma hraje fotbal i basket. 
A díky, tvůj komentář, že bys takovou školku chtěla, mi srazil tepovou frekvenci.

Offline Aranel
6271 příspěvků moje polička 16. listopadu 2021 21:49

MPLee No, já jsem v dětství tak dobře tři náušnice se šroubkem ztratila. Podle mě puzetka - to nasouvací - drží líp. A i teď vnímám, že některé náušnice mají ten dřík delší a nemůžu na nich třeba mít over-ear sluchátka a některé jsou ok. Takže to asi bude různé a je potřeba na to mrknout, předpokládám, že zlatník by uměl kdyžtak kousek uštípnout.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 16. listopadu 2021 21:54

Tabea pozor, on měl ty legíny pod nimi, prostě si ty cizí kalhoty natáhl přes to, i když jsem ho na to před hodinou a půl upozornila

Já uvažovala i o lesní školce, resp. jedná státní školka tu má lesní třídu. Ale zase mi přišlo, že by synovi chyběli ty klasické hračky, plus si myslím, že dobrá klasická státní školka mu taky dost dá. Mám na mysli všechna ta cvičení jemné motoriky a podobně. Akorát v některých věcech jsou ty státní školky hrozně zkostnatělé a svázané pravidly (ne jen vnitřními).

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 16. listopadu 2021 21:55

Aranel tak to já mám přesně opačnou zkušenost, ty se šroubkem byly jediné, co jsem neztratilaty z puzetkou mi v uchu nevydržely ani přes noc.

Offline DruI
5345 příspěvků moje polička 16. listopadu 2021 22:02

Evaeva Tak my máme taky státní školku a dětem bahnění dovolujou v hojné míře. Ale zase na procházky mimo areál školky chodí v podstatě jenom předškoláci.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 16. listopadu 2021 22:15

DruI no ségra taky chodila zabahněná, ale u nich není kam jinam než na louku, když nechtějí být na sídlišti. Naše školka chodí do central parku, který je velký, ale kultivovanýTy procházky, to mě hrozně překvapilo, že některé místní školky chodí jen na zahradu. U nás je to opačně, teď přes zimu prakticky nechodí na zahradu. Třeba jednou týdně jdou hrabat listí nebo tak něco a jinak vždycky na procházku. Já se ani nedivím, že se učitelkám nechce sedět na zahradě v takové zimě.

Offline DruI
5345 příspěvků moje polička 16. listopadu 2021 22:32

Evaeva U nás chodí na zahradu v jakémkoli počasí. Já se zas nedivím našim učitelkám, že radši postávají v zimě na zahradě, než by chodili s dětma po sídlišti. Náš central park je dost malý :o)

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 16. listopadu 2021 22:41

DruI u nás i to sídliště je takový velký parkoni třeba pozorují přírodu, pak hrají nějaké hry (syn stojí u stromu) a jdou zpět.Přes.leto.chodi.i.na.verejna.hriste.ale.ted.v.zime.moc.ne.

Offline 711990
18254 příspěvků moje polička 17. listopadu 2021 02:32

Evaeva se priznam, ze skolky na vetejnejch hristich v exponovany dopoledni casy, kdy je tam spousta jinejch deti, me to trochu stvou. Ale vzdycky si to jen mumlam pro sebe:D 

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 17. listopadu 2021 06:21

MPLee nenosis nausnice kvuli migrenam?To me zaujalo,jakou to ma souvislost?

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 17. listopadu 2021 06:57

Karja Jo padesát let, to už je hodně zkušeností a prozákaznickej přístup vypilovanej k dokonalosti.

Offline Karja
43551 příspěvků moje polička 17. listopadu 2021 08:01

Kan :-DHele přesně, já když tam jdu, připadám si, že obtěžuji! 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 17. listopadu 2021 09:34

711990 nevím no, tady jsou exponované časy spíš odpoledne a hřiště na každém kroku. Navíc ta školka je tam třeba půl hodiny. Takže tohle mi nevadí.

Offline MPLee
3021 příspěvků moje polička 17. listopadu 2021 09:47

Zarinya Hele nevím, nemám to potvrzené. Ale když jsem v pubertě začla na migrény troět a nevysledovalo se, co je spouštěč, z mámy vylezlo, že ona je měla taky hodně často a co nenosí náušnice, má je sporadicky. Vyndala jsem náušnice a četnost migrén se snížila. Z cca 6 měsíčně jsem rázem byla na 6 ročně. Dirky mi nezarostly, když si chci vzít příležitostně náušnice, tak to jde. Ale vím že mám pár hodin, než mě začne bolet hlava. Třeba je to náhoda, nebo mám ditky píchlé v blbém místě... Nevím. U dcery jsem váhala zda píchat, nakonec jsem ji vzala k piercerovi do Hellu s tím, že přinejhorším je prostě pak nebude nosit... 

Offline Miru
16002 příspěvků moje polička 17. listopadu 2021 09:51

Zarinya 

...po celém těle je spousta bodů, které se správnou akupunkturou aktivují a nebo naopak nesprávným "napíchnutím", noo, pohnojí... Proto také jak někteří lékaři tak i lidé zabývající se akupunkturou nemají rádi napíchlé uši nebo i pearcingy(hlavně kolem pupku). Jsou to právě místa, kde těch bodů je obvzláště více a špatné napíchnutí může způsobit různé problémy

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 17. listopadu 2021 09:54

Miru ano,to vim,jen nevim zda je mozne ,ze by zacal byt problem,treba az za 40let.

MPLee ja si prave cca tri/ctyri mesice vyndavam nausnice a migrena se skoro!vytratila.Proto me zaujalo,ze to pises.

Offline Miru
16002 příspěvků moje polička 17. listopadu 2021 10:00

Zarinya 

...aha... Ale třeba jo. Když může člověk dostat alergii taky klidně až po 40tce, když celý život předtím v pohodě.

Chtělo by to odborníka.

Offline Zuzuli
3549 příspěvků moje polička 17. listopadu 2021 10:00

Zarinya ja taky nenosim nausnice kvuli migrenam. Po case me zacne bolet hlava a pak mi jsou strasne neprijemne a musim je vyndat. Vzdycky jsem mela obdobi treba dvou let, kdy jsem nosila nausnice denne a bylo to v pohode, a pak zase obdobi, kdy je snesu jen chvili. Dcera usi pichnute nema. 

Offline Potrefenáhusa
38114 příspěvků moje polička 17. listopadu 2021 11:04
Reakce na Karja:

. Jako sambo tohle taky absolutně neřeší, kolikrát se děti někde tak zřídily a on mi to ani neřekl, mokré boty a bahňáky bundy jsem objevila až ráno, teď už večer radši vše kontroluji. 

​mne prave tatínek posila vtipny fotky a videa ze spinavy a mokrý klouzacky, jak se holcicka prave naučila jezdit po zadku...dite má merino bundu i teplaky a fungl nový capacky dadoos, nemá ani rukavice...vedet, ze ji vytáhne na hřišti obrostlym mechem, asi bych ji vypravila jinak 

ale vypadá spoko 

Offline dynda
7286 příspěvků moje polička 17. listopadu 2021 11:30

Potrefenáhusa 

Já děti k jedné babičce zásadně posílám ve věcech, které mi není líto zničit, to už nejsou ani outdoorové věci, ve kterých chodíme do lesa nebo na výlety. Děti to u babičky milují a já mám aspoň užití i pro ty nejhorší kousky, které zdědíme Manžel naštěstí celkem ví, co a jak, stará se o děti často a chápe, že jsou věci na reprezentaci a na zahradu, sám se taky obléká podle příležitosti. Taky někdy zachytí, kolik taková bundička nebo kalhoty stojí, to je poměrně důležitá informace.