Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 30. listopadu 2021 12:47

betsey tak to je blbé! Snad to nebude na dlouho. Ono se to i doma usadí, neboj. Však sama víš, že každý týden je znát.

Offline Tabea
7743 příspěvků moje polička 30. listopadu 2021 12:48

betsey a co dělají s dětmi neočkovaní rodiče, co chodí do práce?

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 30. listopadu 2021 13:04

Tabea nemám tušenia, asi si musia zobrať OCR a ísť sa rýchlo zaočkovať?

Edit: takže oficiálny oznam hovorí, že neockovani nemôžu vstúpiť do budovy škôlky, takže deti asi môžu dat do škôlky, ale musí ich tam odviest niekto očkovaný? Neviem veru, ale suseda co pracuje v škôlke, mi to prezentovala tak, že neockovani nemôžu deti do škôlky dat, tak neviem ako je to v skutočnosti 

Offline Karja
43928 příspěvků moje polička 30. listopadu 2021 13:23

betsey Hele na druhou stranu, já ti to sem nechtěla psát a kazit nadšení, ale ty nemoce ve školce jsou fakt masakralni. Ono mít ke Klarce ještě nemocnou Alici, a pak by to třeba chytla. Nebo karanténa. Asi to má být tak jak má. Ono se to usadí, neboj, neboj neboj. 

Offline Karja
43928 příspěvků moje polička 30. listopadu 2021 13:25

betsey Ty spíš potřebuješ nějakýho otroka ke kočárku, co tu Klárku proste bude pěkně odpoledne vozit aby spala aspoň dvě hodiny! Nejakou bezprizorní babku! Kamarádce takhle vozila dítě kamarádka její zesnulé maminky, přišlo mi to hrozně hrozně milé až dojemné, že ona maminku už nemá, tak ji chodí její kámoška. 

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 30. listopadu 2021 13:27

Karja ďakujem ďakujem. Ale ako si ty písala v inom vlakne o tých ľahkých drogách alebo cigaretach... No normálne tiež rozmýšľam, ze začnem fajčiť. Chcela som síce začať až v osemdesiatke, ale zúfalé časy vyžadujú zúfalé riešenia

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 30. listopadu 2021 13:29

Karja už mi to napadlo, že si dam inzerát, že hľadám niekoho na dve hodiny denne na vozenie kocara. To by mohlo klapnut

Offline Karja
43928 příspěvků moje polička 30. listopadu 2021 13:32

betsey Podle mě to nebude ono, jak jsi nikdy nekourila, nebude ti to přinášet ten správnej pocit. Já teda hodne zrala na noc, a pak jsem si už mrtva nevycistila zuby....No teď mám mezizubní kaz jako blázen mezi dvojkou,trojkou...myslím, že to bude stát peněz jako blázen. Nehledě, že to stejne už bude navždy hnusný. No prostě nekde se ty děti podepsat musely! Tak nevím. Kamarádka mi radila meduňku každý večer a horcik(ten trochu prohání), že to je na ty mateřské nervy a může se s kojenim. A tu meduňku jsem fakt rok pila. 

Offline Karja
43928 příspěvků moje polička 30. listopadu 2021 13:36

betsey No nebo nějaký žoviální babky ve vchodě nemáte? Někoho koho trochu znáš. Já myslím, že já na vesnici bych taky sehnala nějaký ty sousedky co žijou samy, vnoučata mají daleko. Ale ono se to usadí neboj, ona i ta Alice začne chodit ven a pak bude Klárka během venčení spinkat a bude to fajn.

Offline Karja
43928 příspěvků moje polička 30. listopadu 2021 13:37

betsey No a ještě mě napadá ten hojdavak zda nezkusit, že víš že kdyby se ti probudila po chvíli, jestli by ji to ještě neuspalo. 

Offline Potrefenáhusa
38381 příspěvků moje polička 30. listopadu 2021 13:48

Karja betsey to houpani je fakt skvělý, na to douspani, když se začne mlit, to funguje pořád. My měli hojdavak pujcenej, ale jak jsme vynalezli ten starej kocar, už jsme ho ani neinstalovali 

(co já budu dělat, až se do nej nevleze (brzo ), já si ji vozim po spodním patre, jak potrebuju nebo naopak nepotrebuju, když se zamele moc brzo, zahojdám...)

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 30. listopadu 2021 13:53

betsey mně napadla ta houpací raketka v kombinaci s kočárkem doma. Já bych teda asi Alici aspoň jednou denně vykopala ven, je potřeba zohlednit potřeby i jiného člena, i když je to z jejího pohledu vetřelec. Vymyslet třeba nějaký cíl, který by ocenila, dojít někam na horkou čokoládu nebo tak něco.

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 30. listopadu 2021 13:54

Potrefenáhusa Karja diky za rady. Vo vchode nemáme nikoho takého, ale už som rozhodila siete a zisťujem niekoho v okolí a skúsim vymyslieť niečo aj s tým hojdanim. Diky

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 30. listopadu 2021 14:03

Evaeva ja ju raz za deň dostanem von každý deň, lenže v kombinácii s tým, že sa nechce poriadne obliekať, tak nevydrží vonku dostatočne dlho. Dnes to už vyzeralo nádejne, skoro si obliekla aj pančuchy pod nohavice, ale potom začala scéna ako ju to trápi a zasa išla naľahko. Takže sme boli vonku slabú hodku, Klára spala 40 minút a ešte sme potrebovali byť aspoň pol hodinu aby tvrdo zaspala a vydržala spat aj doma. Lenže to mi Alica už plakala aká jej je zima. A momentálne nemá ani vonku veľmi čo robiť, bo u nás len blato, na ihrisko sa nedá, nikde ani živej duše a nemáme tu vôbec nič zaujímavé, ani žiadnu kaviareň, cukráreň nič. A sme na kopci, čiže by som išla aj dole na dlhú prechádzku, len sa obávam, že hore už Alica nebude schopná vyjsť.

Asi budeme musieť niekam autom a nájsť čosi zaujímavé niekde ďalej 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 30. listopadu 2021 14:10

betsey víš co, já bych na ní tak měkká nebyla, řvoucí kojenec by mě nenechal. Souhlasím, že venku je to na nic, loňská zima v lockdownu byla fakt na hlavu. Ale co se dá dělat, vzala bych ven bublifuk, křídy, na chvilku na to hřiště, dojít třeba na nákup. Musíte to všichni nějak přežít.

Offline Potrefenáhusa
38381 příspěvků moje polička 30. listopadu 2021 14:12

betsey bez toho cíle je to děsný, u nás ve městě taky nic není, dneska jsem tlacila kocar polnackou s pejskama, foukal ledovej vítr, kterej profouknul i cepici a rikala si, ze ta zima je fakt v hajzlu 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 30. listopadu 2021 14:14

Potrefenáhusa no dneska je tam fakt hnusně, ten vítr je strašně nepříjemný.

Offline Karja
43928 příspěvků moje polička 30. listopadu 2021 14:33

betsey A co skejt na kočárek? To by vyřešilo ty delší vzdálenosti. Já bych ti ho poslala, já už ho ani nebudu prodavat, trosku šmajda, ale jezdí, už jsem ho tak koupila z druhé ruky a rok jsme jezdili, nevim ale zda to nebude i přes zasilkovnu na Slovensko drahé. My jsme naštěstí měli tu kočku, ta vždycky velkoumalou nalákala ven, a hlavně tam jsme mohly pak kdykoliv jít domů. Ona se mě sice držela jak klíště a nepočkala ani doma a babičkou, ale ten kočárek pod oknem venku byl k nezaplacení. Ale já mít svoje děti v bytě, tak to nezvládneme určitě! 

Offline MPLee
3033 příspěvků moje polička 30. listopadu 2021 15:32

betsey tu raketku já můžu doporučit, nám funguje zázračně do teď! Ale asi to nefunguje u všech, zkusila bych ji sehnat z druhé ruky... 

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 30. listopadu 2021 16:40

Karja ten skejt mi ani nenapadol, a myslíš ze vytlačím do kopca okrem kocara aj ďalších 15 kíl? Ak áno, píšem sz, podľa mňa tá zásielkovna nebude stáť veľa