Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 05. prosince 2021 09:49

Karja nasi nam tu trojici pozvali snad jen jednou, pravdepodobne se jim nekdo vnutil :) Byla jsem uz skolacka a doted si pamatuji ten pocit trapnosti za druhe, ze se tam tak pitvori a pritom vsichni vime, ze to jsou prevleceni lide. Z ranejsiho detstvi nevim, nepamatuji se. Ale nasi nas nikdy nestrasili nejakymi bubaky. Ted nedavno se muj tata rozcilil, kdyz jsme byli u nich a dcerka pribehla z piskoviste ve vnitrobloku, ze ji jedna holcicka tam rekla, ze ji vezmou cikani

Online continuity
42032 příspěvků moje polička 05. prosince 2021 09:51

mnum utlimatni argument: tradice mě dostal. Takto si pamatuji jedny vánoce, když byla starší opravdu nenalozena. Pokaždé, když jsme to dítě uklidnili, tak si ho vzala na klín jedná příbuzná a strašnou fistulí mu začla do ucha zpívat kolegy. Co dítě znova rozeřvalo.

Muz se jí asi po třetím pokusu zeptal, proč to dělá, když vidí,že se jí to nelíbí. Tak prý je to tradice 

Hlavně, že do kostela nechodí, věřící není, na církvi nenechá nit suchou. Pak přijde Ježíšek a TRADICE. 

Offline žluťásek
8802 příspěvků moje polička 05. prosince 2021 09:52

Já jsem velmi proti strašení, takže jsem synovi vyložila jak se to má s těmi maskami, že je to něco jako karneval, převlečení lidé, popovídala o sv. Mikuláši a že se můžeme jít podívat večer ven, jestli náhodou nějaké převlečené Mikuláše nepotkáme.

Prý chce čerta domů, že se ho nebojí

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 05. prosince 2021 09:55

continuity kdyz pises o Dedovi Mrazovi, tak jsem si vzpomnela, ze vlastne z detstvi si pamatuji akorat svateho Mikulase z nejake besidky v kostele. Cert tam pochopitelne nebyl Mozna to fakt bude tim, ze na Slovensku ta tradice chozeni certu tolik neni (nebo za meho detstvi nebyla), tak proto mi to je tak cizi a nelibi se mi to. 

Offline Jos
příspěvků moje polička 05. prosince 2021 09:58

mnum Souhlasim. Ale asi zalezi i na konkretnim diteti. Vlastne mam vzpominku na jednu desivou trojici. Bylo mi asi 5 a byli fakt sileni, nozicky ditete koukajici z pytle, zrezivele retezy atd. I nas kocour a jezevcik zdrhali do bezpeci za kytky v patre. No ale do ted si to vybavuju a vlastne to bylo uplne skvely. Ta skupinaka sla proste kolem a nasi nevedeli, ze budou az takovi (to na obranu, normalne me nestrasili). Ale ja jsem divna odmala. Z pohadek mam nejradsi Devate srdce a na zakladce jsme se s kamaradem v 7 letech tajne koukali na Draculu. Jsem v noci nemohla ani spat, a stejne jsme to druhy den dokoukali

Online continuity
42032 příspěvků moje polička 05. prosince 2021 09:59

mnum ja si pamatuji jediného čerta, na vánočním večírku se za čerta převlékl majitel firmy, dělal neuvěřitelné opičky, byl hrozně zábavný. A strašné jsme se tehdy všichni ozrali. 

Já mám Mikuláše společného s tím červeným pytlíkem, který se zhmotlil na okne a vůní mandarinek, které tam vždy byly.

Online continuity
42032 příspěvků moje polička 05. prosince 2021 10:02

Jos já si myslím, že než si doma pouštět horory, stačí vzít většinu lidí potmě do lesa. 

Výhodou je, že se pak nebojíš doma jít na záchod.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 05. prosince 2021 10:03

Jos nám naši trojici zvali často, vždycky dopředu chtěli vědět, jak budou oblečení, že nechtějí strašit, spíš zážitek. Jednou se to trochu vymklo, chtěli mě strčit do pytle, já byla už velká a brala to jako legraci, ale ségra byla malinká a hrozně se o mě bála. Dneska je hodně různých Mikulášských akcí, tak mi už přijde trochu nadbytečné někoho si zvát domů.

Offline Rhaenys
347 příspěvků moje polička 05. prosince 2021 10:07

Roste to, až moc

Online Zuzuli
3654 příspěvků moje polička 05. prosince 2021 10:12

Nevite nekdo, jestli bude i letos jezdit po Praze mikulasska tramvaj? Nebo je to zrusene? Nikde jsem to nedohledala. 

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 05. prosince 2021 10:13

Jos urcitr zalezi na povaze ditete a taky na tom jak moc strasidelny ten cert. Takovy legracni cert co vtipkuje, je asi fajn, ale ti krampusaci jsou za mne hnusni. 
jinak moje nej pohadka z detstvi je Nebojsa, taky pekne temna, nikdo mi v tom nerozumel, co jako na ni mam  

continuity jo, mandarinky a buraky

Offline Jos
příspěvků moje polička 05. prosince 2021 10:14

continuity ja se nebojim ani potme v lese. V mestskem parku ano, ale ne bubaku. To myslim nesouvisi.  

Offline Jos
příspěvků moje polička 05. prosince 2021 10:18

mnum Pro deti urcite mene desivy cert, v tom jsme zajedno. Ale krampusaci jsou pro me neco jineho a musim rict, ze me svym zpusobem fascinuji a ty propracovane masky jsou uzasne. Takze chapu, ze se tesi jiste oblibe mezi dospelymi  . 

Offline Jos
příspěvků moje polička 05. prosince 2021 10:21

mnum Nebojsu si musim pustit, vubec si tu pohadku nevybavuju. A to ty temne (Panna a netvor, Mala morska vila, Treti princ nebo Bajaja) mam moc rada. A ted me asi vsichni proklejou, ale Tri orisky pro Popelku me nikdy moc nebraly. Nejlepsi jsou S certy nejsou zerty prece

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 05. prosince 2021 10:25

Karjaskor je tvoja odvazna a neboji sa :) moj sa bohi certov a v skolke im nejaka ucitelka vravrla, ze na nich zavola policajtov ak sa neukludnia, tak sa aktualne boji aj policajtov a ja kazdy vecer vysvetlujem, se policajti nahanaju zlodejov a grazlov a ze on je dobry chlapcek a teda ho policajti nemozu vziat .

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 05. prosince 2021 10:30

Jos tak snad nebudes sklamana  ja si ho zase nekdy o Vanocich pustim. Obecne mam pocit ze ty slovenske pohadky byly temnejsi, pochmurnejsi nez ceske, jak zminujes Deviate srdce nebo Panna a netvor.
A pak se moc tesim na Perinbabu ( moje 2. nejoblibenejsi, asi i diky Hapkove hudbe), ta uz ale temna neni 

Online continuity
42032 příspěvků moje polička 05. prosince 2021 10:32

mnum Perinbaba je úplně nejvíc.

Offline Kokoska
34299 příspěvků moje polička 05. prosince 2021 10:32

Rhaenys no teda! Vypada na pul roku, kulíšek.

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 05. prosince 2021 10:33

DrowRanger toto je presne to co neznasam, to strasenie. Ked som pracovala na detskom oddeleni, niekolkokrat sa mi stalo, ze ked sa dieta pri vysetreni balo, rodic ho este ,,povzbudil" tym, ze povedal ze ked bude zlobit, pani doktorka mu da injekciu alebo si ho tam v nemocnici necha

Offline Jos
příspěvků moje polička 05. prosince 2021 10:37

mnum Presne, ty slovenske jsou hodne temne. Nevim cim to je, ale atmosfera je uplne jina. Herze mam trochu stranou, vsechny jeho filmy jsou atmosferou dost podobne. Hapkova filmova hudba je . Perinbabu jsem videla taky moc moc davno, diky za pripomenuti.