Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Potrefenáhusa
38609 příspěvků moje polička 05. prosince 2021 17:11

Karja Evaeva naše dostala 2. bexsero v únoru, bylo to asi 14 dní po konci jeji karantény kvůli našemu covidu, byla na testu se mnou a pak na konci ty karantény, oba byly negativní a doktorka odklad očkováni nedoporucila. Neměla žádnou reakci (možná zvýšenou teplotu, už si to nepamatuju, ona to po očkováni mívá)
zejtra jde na třetí dávku 

no a jestli jsi Karja nervozni, tak nech starší par dni před a po radši doma?

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 05. prosince 2021 17:15

mnummuz sa zvykne malemu vecer vyhrazat zubatom, ked robi sceny pri cisteni zubov. Neviem ho to odnaucit, tak dufam, ze zuby ma dieta po mne a nebude zubara potrebjvat skor nez v puberte...

Offline Potrefenáhusa
38609 příspěvků moje polička 05. prosince 2021 17:19

DrowRanger to je děsný! Prašť ho! 

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 05. prosince 2021 17:23

Potrefenáhusa ja to do neho hustim ked maleho ulozim. On vobec nezvlada ak na seba co i len zvysime hlas, ani na psa nesmieme kricat . Nam teraz velminfunguje rozpravat o tom, ze mu musim zubky cistit, lebo na zubkoch su kazy s vrtackami a krompacmi a oni mu chcu robit diery do zubkov a ked cistim, tak oni placuu, lebo im pokazim naradie a nemozu vrtat .

A teda na zaver mu ukazujem moje cierne plomby, ze ak by si zubky necistil, tak by mal take skarede plomby.

Offline Karja
44332 příspěvků moje polička 05. prosince 2021 17:47

Potrefenáhusa Každej den ve školce dobrej! To jí radši nechám až na jaře. Jako virózy asi budou stejný, ale třeba aspon ta hrozba covidaku nebude tak silná. Ona do školky teď chodí ráda, když chyběla minule tři dny kvůli rýmě, tak byla fakt smutná. To jí nemůžu udělat:-D. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 05. prosince 2021 17:57

Potrefenáhusa no oni mají zase rýmu:( po Vánocích to bude trochu po izolaci, tak snad bude po všech směrech v pořádku. Starší taky na bexero žádnou reakci neměl, akorát podruhé ho bolela ruka, asi jí zatnul.

Offline Len
2672 příspěvků moje polička 05. prosince 2021 18:27

DrowRanger Já bych na něj byla ještě ještě drsnější než Potrefenáhusa Nejdřív jsem si teda říkala, proč ho straší zubatou.

Kdo má ty chudáky vystrašený děti ošetřovat. Kolikrát je pak problém i obyčejný vyšetření, protože se dítě tak moc bojí, přitom tohle je tak strašně moc zbytečný.

Offline žluťásek
8823 příspěvků moje polička 05. prosince 2021 18:44
Reakce na mnum:

Prave jsme absolvovali hru od Mestske knihovny v sadech Kinskych, co vymyslela a doporucila žluťásek , Bylo to moc hezké, dceři se úkoly moc líbily, děkuji za tip a těšíme se na tvoje další projekty

​To jsem moc ráda, že to píšeš Já se bojím, že ta hra přes aplikaci vůbec nemá takový úspěch jako papírové hry, co jsme dělali předtím. Zatím je ještě brzy na hodnocení, máme to konzultovat až v lednu, ale přijde mi, že účastníků je asi o dost míň. Plus teda asi i ta zima, tma... Jaro je na venkovní hry příznivější, no.

To jsem moc ráda, že se to holčičce líbilo. Další určitě budou :)

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 05. prosince 2021 18:53

DrowRanger tiez som to precitala ako zubatou, jak som dopoludnia pisala o Perinbabe :) no tak vazne, vyhrazanie sa niekym, koho pomoc niekedy urcite bude potrebovat, je take kratkozrake, huc to donho :) 

Offline Karja
44332 příspěvků moje polička 05. prosince 2021 19:02

Len U nás na čištění zubů nejvíc pomohla návštěva zubařky. Ta jí to vysvětlila, my měli čím argumentovat, že to nebylo takové neuchopitelné ty důsledky necisteni nebo tak. A už to jde. Bohužel pozdě, ty kazy už jsou nacnuty;-(. Ale chtěla jsem se tě zeptat. Naše zubařka ji objednala na květen, to ji budou téměř čtyři a že se uvidí, zda to vyvrtame nebo ne...To se můžou případně kazy takhle nechat? Dva jsou na zadních stoličkách a ten třetí mi vrtá dost hlavou, to je mezizubní kaz mezi předními zuby vrchními, tam zubařka říkala, že oprava je složitější, že tam se dává fotokomposit, ale že prostě uvidíme na další návštěvě. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 05. prosince 2021 19:02

žluťásek prosím a to jsou úkoly nebo hádanky/otázky? 

Offline žluťásek
8823 příspěvků moje polička 05. prosince 2021 19:06

Evaeva hra je v aplikaci, úkoly se odemknou když stojíš někde poblíž stanoviště, se kterým je úkol svázaný. Trasa vede podél vodních prvků, tak jsou propojené tématem vody. Úkoly jsou různorodé, něco na vybraní z obrázku, hádanka, hudební ukázka, pohybové úkoly, společný úkol pro celou rodinu... 

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 05. prosince 2021 19:08

mnum Len hucim a presne z tych dovodov z akych ste pisali. Syn ma hysak aj na obycajnej preventivke u doktorky, tento rok si strihol aj pohotovost a zasivanie hlavy, tak tych doktorov nema velmi spojenych s prijemnymi cinnostami.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 05. prosince 2021 19:11

žluťásek aha, díky. To by kluky asi bavilo, někdy vyzkoušíme, máme to celkem blízko.

Offline 711990
18305 příspěvků moje polička 05. prosince 2021 19:16

Karja mrkni na instaci na tu @dentistforsmall, ty kazy mezi prednima zubama tam taky nejak vysvetluje, tu opravu 

Offline Len
2672 příspěvků moje polička 05. prosince 2021 19:16

Karja Takhle těžko říct - pokud je to jen mini kaz ve stadiu demineralizace, pak ano, to se jen sleduje (a je zvlášť důležité dobře čistit, navíc je dobrý používat pasty s fluoridem nebo remineralizační pasty), protože se ten proces může takhle zastavit. Pokud je kaz jen trochu hlubší, už se musí spravit (výjimky samozřejmě existují, typicky mini kaz dočasného zubu, pokud očekáváme brzkou výměnu za stálý zub) a ideálně co nejdřív, protože kazy na dočasných zubech se šíří rychle.

Offline Mohučanka
7342 příspěvků moje polička 05. prosince 2021 19:18

Šli jsme dneska do místního komunitního centra mrknout se na Mikuláše a spol. Dcera chvíli koukala na čerty a řekla mi: Maminko, ten čert je převlečenej člověk, to je legrace! A proč se ten chlapeček před námi tak boji?

Čert opustil skupinu a odešel do zákulisí

Offline Karja
44332 příspěvků moje polička 05. prosince 2021 19:21

Len Díky, ono to asi zatím nebude tak hrozne, protože my tam byly na začátku léta a nic a pak na podzim najednou tři kazy. Ale je fakt, že léto bylo ve znamení džusu a zmrzlin a tomu čištění jsme večer moc nedaly. Tak uvidíme, no něco o tom sledování přesně říkala. 

711990 Kouknu na to pořádně, já teď i dost řeším, co jedí/nejedí (školka mi v tomhle teda na ruku moc nejde) tak snad tam budou mít nějaký pojednání o tomhle. Ono je nejde úplně od sladkého odříznout. 

Offline Karja
44332 příspěvků moje polička 05. prosince 2021 19:23

Mohučanka Jj, u nás ty vytýkací dopisy měly velkej úspěch. ,,já se čertů nebojím, praštím je palicí a pro Táňu si do pekla přijdu,,! Ono by ji to přešlo samozřejmě v tváří tvář čertovi. No nemusela jsem nic psát! 

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 05. prosince 2021 19:27

DrowRanger 

Bych mu začala htozit hrobníkem