Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline 711990
18280 příspěvků moje polička 05. prosince 2021 19:27

Karja no podle me jedina prevence je ten mezizubni kartacek a poradny cisteni a tedka i ta remineralizacni pasta. Samozrejme by nemely mit na zubech treba nalepeny bonbony, ale asi bych rekla ze cisteni je dulezitejsi

Offline dzizisketa
8830 příspěvků moje polička 05. prosince 2021 19:56

Mohučanka

My byli taky, u kostela, akorát dovnitř jsme nešli, byly tam mraky lidí a i když vstup byl povolen jen očkovaným/prodělaným, nechtělo se nám tam cpát. Ale to nebránilo Rosťovi, aby nám utekl na kopec, prý aby pořádně viděl ty čertíky. 

Offline Karja
43964 příspěvků moje polička 05. prosince 2021 20:05

711990 Jj jako od dob návštěvy zubařky akceptuje úplně vše, i ty mezizubní nitě, kartáčky se jí nevejdou, má zoubky hodně u sebe. Asi dozrála i do toho rozumnějšího věku. Uvidíme, co to jídlo. Jako stavy vyzebraji většinou na návštěvách, ve školce taky mívají asi občas sladké nápoje, ale ja jim domu kupuji občas spíš takové zdravější sušenky -kde je jen třeba lisované ovoce, atp a říkám si, že to je možná horší než nějaká klasická sušenka. Ale taky to potřebuju mít černý na bílým, nějaký pořádný data, protože sambo je fakt prudic, ten by je odchoval snad na základních potravinách typu bílej jogurt,mrkev. Už teď nic neříká, ale tváří se jak dement. 

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 05. prosince 2021 20:05

žluťásek hra je super, spis myslim ze problem je zo pocasi, zima a brzo tma. Dnes jsme za tu hodku, ci jsme tam stravili, potkali jen asi 10 lidi. A rikali si, ze tam musi byt krasne v hezcich rocnich obdobich :)

a jeste byla zamcena spodni branka na hristi, tak jsme se museli vracet do kopce, sice jen kousek, ale s kocarkem trochu opruz. To pisu, kdyby se nekdo vybral na hru take, at si usetri kousek cesty

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 05. prosince 2021 20:10

eless tiež by som sa obrátila na mesto, ono je dosť možné, že sa riaditeľka len vyhovára. 

Offline 711990
18280 příspěvků moje polička 05. prosince 2021 20:18

Karja ty lisovany ovocny platky sou taky zlo (Tonda je miluje), protoze je fuk jestli se jim na zuby nalepi bonbon nebo tohle. Kazum je jedno, jestli je to fruktoza nebo glukoza. Stejne tak ovoce. To pise i ta zubarka, tak to ukaz sambovi:)

Offline Karja
43964 příspěvků moje polička 05. prosince 2021 20:25

711990 Jj to si taky říkám, že ty lepicí se věci jsou úplně nejblbější. Ono holky ještě navíc mají hrozně rády med! No musím si o tom počist! 

Offline Len
2670 příspěvků moje polička 05. prosince 2021 20:51

Karja Přesně, ty lepivý věci jsou na zuby děsný, ať jsou slazený cukrem nebo ovocem, pro zuby je cukr jako cukr. Med je totéž... Mrkni na ten profil, co posílala 711990 , je to tam moc hezky vysvětlený.

Offline Malenge
4788 příspěvků moje polička 05. prosince 2021 21:22

žluťásek prosím te, já si nejsem úplně jistá, ale jestli je to ta hra s vilou, která poztrácela perly/korálky, tak tu jsme s kluky a babičkou hráli už nekdy v listopadu, bylo pekne hnusne, foukalo a tématicky k vodě nám poprchavalo  ale kluci byli moc spokojeni a užili jsme si to, sice jsme jedno stanoviště zakufrovali(myslím č. 3, tu kasnu), ale to byla moje chyba pocitam. Takže díky!!

edit: tak už jsem docetla a je to ono. Jinak ještě jeden postřeh, je zimní období, takže hřiště se zamyká už ve 4. Abyste z toho neměli problémy. My tam naštěstí chodíme celkem často, takže to kluci přežili bez újmy, ale být to hřiště nové, neokoukane, tak smutně pozorovat tu velkou skluzavku za zamcenym plotem by asi bohuzel v dojmech překonalo celou pěknou hru...

Online žluťásek
8807 příspěvků moje polička 05. prosince 2021 21:36

Malenge děkuju, to je ono! Já jsem to psala hned do úvodu než začneš hrát, že zkontrolovat provozní dobu hřiště a kavárny :) 

My tam taky chodíme často, nemáme to daleko. Ale od září jsme v jednom kuse nemocný, syn aktuálně už potřetí, zas kašel, rýma. A já jsem to samozřejmě už schytala taky.

Až se budou v práci snižovat stavy, já poletim asi jako první už bych tam potřebovala i trochu chodit, tu hru jsem z poloviny dělala taky na neschopence. Strašný, tenhle podzim, strašný. 

Offline Malenge
4788 příspěvků moje polička 05. prosince 2021 21:49

žluťásek jo, tenhle podzim je otřesny. Jsem fakt šťastná, ze jsem se nehnala v září do práce a nechala malému nějaký čas na zvyknuti, fakt to není Dobry, starší je hodně odolný a nemocny nebývá, tam jsme docházku školka-prace zvládli v pohodě, u mladšího je to jiné, pomalu cely život žije v covidu, takze moc bacilu nepochytal, nevím, jak bychom to s práci placali. Taky byl teď opět 10 dnů nemocny, takže jsme furt doma a už mi z toho hrabě, zítra už jdou oba, mají ve skolce mikulasskou besídku a moc se těší. 

Online žluťásek
8807 příspěvků moje polička 05. prosince 2021 21:52

Malenge já jsem radši nic o školkovém programu neprozrazovala a dobře jsem udělala, kašle už týden a nic moc pořád

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 05. prosince 2021 21:56

žluťásek já mu taky program oznamuju až večer předem, už jedno divadlo obrečel. Jinak se teda kupodivu vždycky trefil dobře a byl zdravý, když něco měli, ale dopředu už mu to neříkám.

Offline Pinot Noir
29517 příspěvků moje polička 05. prosince 2021 22:43

Karja my jsme taky takhle vyčkávali s kazem, že to třeba vydrží, než s ním bude nějaká domluva, a skončilo to dvěma záněty a trháním. Hlavně ta místa dobře čistěte, Ríšu to už potom bolelo, tak to čištění za nic nestálo a vzalo to rychlý konec.

Offline Karja
43964 příspěvků moje polička 05. prosince 2021 23:08

Pinot Noir Ahaaha, já jsem právě myslela, že on pak šel na to vrtání v té anestezii. My teď čistíme hrozně důkladně, dceru bych řekla, že nic nebolí, ale ty kazy jsou viditelné i pro laika, takže bych neřekla, že to nic není;-(. Jinak zubařku máme dobrou, mladou, důvěřuji ji, nemyslím si, že by něco zanedbala. Jen jak jsem tam z toho byla taková přepadla, tak jsem se jí pořádně nepreptala na všechno, co jsem potřebovala. 

Offline Isca
4881 příspěvků moje polička 05. prosince 2021 23:15
Reakce na MPLee:

Zuzuli Malá je kralsná a vypadá hrozně dospěle

My testovali sníh a boby u mých prarodičů

​Pročítám se zpožděním, ale fotka je úžasná - pojem saňový pes dostává nový rozměr

Offline Pinot Noir
29517 příspěvků moje polička 05. prosince 2021 23:17

Karja on si jeden nechal vyvrtat, ale už ne zaplombovat, resp. ano, ale jen tak halabala, protože se hrozně dávil. Na ten druhý už si nenechal sáhnout. Ta plomba nakonec vydržela snad 4 měsíce, což bylo nad očekávání, zubařka totiž říkala, že vypadne, než dojedeme domů, že to bylo plné slin. V analgosedaci mu pak oba vytrhli. To už týden nejedl, jak ho to bolelo, pak nám řekli, že byl v obou zánět.

Online slniecko admin
19417 příspěvků moje polička 05. prosince 2021 23:22

U nás tí čerti fakt nebývajú zvykom a keď, tak to býva väčšinou podobne ako anjel nejaké dievčatko v červených šatočkách s rožtekmi.

Čo mi pripomína nášho bývalého dekana, ktorý tvrdil, že z teologického hľadiska je čert v poriadku iba vtedz, ak je na reťazi (teda nie že on má tú reťaz na niekoho, ale že ho za tú reťaz drží Mikuláš), a aby sa deťom zdôraznilo, že aj zlého čerta má Pán Boh pod kontrolou a teda sa ho nemusia báť...

Offline Karja
43964 příspěvků moje polička 05. prosince 2021 23:24

Pinot Noir Tak ten si teda užil! No blbý je, že tohle jsou stoličky, ty se jentak za druhé zuby neobmeni. 

Online slniecko admin
19417 příspěvků moje polička 05. prosince 2021 23:32
Reakce na eless:

slniecko ano povodne som ho tam chcela nechat. ucitelky tam mal 2. ta s tym lepsim pristupom tam teraz nie je a zastupuje v inej triede. druha z jeho triedy sa ho chce zbavit. je tam aj ina z druhej skolky a dokonca aj pomocna sila od nich a ti su s nim na striedacku. lenze obe su z tej druhej skolky takze v tomto pripade nemozu zasiahnut. syn si oblubil velmi aj ucitelku z uplne inej triedy ale ta ma najstarsich takze ju vidi teraz maximalne ked sa navzajom kolegyne zastupuju. mne riaditelka tvrdila cosi o tom ze dotaciu nedostane. neviem ci si to zistovala alebo to rovno vzdala ale mne tak povedala aby ma asi odradila. ja sa nedam!

​To je smola. S tými dotáciami to je možné, že to bolo zrušené, už je to dávno, čo som to riešila.

A držím palce!!!