Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Potrefenáhusa
38661 příspěvků moje polička 13. prosince 2021 19:00

Malenge  ani borůvky, malý baleni za šede?

Offline Isca
4888 příspěvků moje polička 13. prosince 2021 19:02

DrowRanger Moc gratuluju, ať se vám oběma daří!

Offline Malenge
4830 příspěvků moje polička 13. prosince 2021 19:54

Potrefenáhusa to ani ne, spis maliny, ty miluje, tech by dal klidne dvě balení denně, ale to kupovat odmítám, z finančních i ekologických důvodu  dneska jsem mu jedny koupila, budou na příděl

Offline 999
19680 příspěvků moje polička 13. prosince 2021 19:57

DrowRanger Gratuluju :-)

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 13. prosince 2021 20:00

Resch tři roky max:) kluci jsou od sebe bez měsíce dva roky  a je to naprosto super, ani jeden den jsem neměla pocit, že jsme měli ještě počkat. Třetího jsem chtěla taky tak, ale to už nestíháme;) 

Offline Karja
44413 příspěvků moje polička 13. prosince 2021 20:01

Malenge Evaeva Jako malamala ji hodně a pěkně, to je skutečně v tomhle super dítě. Velkamala tak průměrné, do nedávna odmítala polevky, a ji menší porce a má takové manyry, teď teda obě vynikají v tom množství ovoce, ale třeba je to taky jen nějaké chvilkové.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 13. prosince 2021 20:23

Karja jo, tak manýry mají oba, to jo, ale celkově jí oba hezky. Ale že staršího kalhoty taky padají, naopak mladší má pořádný pupek:)

Malenge mála ségra je taky ten typ, co žije z prány. Když je na online výuce, máma jí volá, jestli se naobědvala, dvanáctileté holceSvačinu ve škole často nesní, protože má prostě jiné věci na práci a klidně na to zapomene. Pro mě absolutně nepochopitelné.

Offline žluťásek
8831 příspěvků moje polička 13. prosince 2021 20:26

Syn jedl hezky pestře cca do dvou let. Pak se omezil na suché přílohy a pár vybraných jídel a u toho víceméně vydržel doteď. Repertoár se mu rozšířil pouze o pizzu, hranolky, řízky a párky porce jsem od těch dvou let asi nezvetšila.

Ale pořád vím, že může být hůř Pinot Noir

Offline Malenge
4830 příspěvků moje polička 13. prosince 2021 20:41

žluťásek přesně, vím, ze muže být hůř, tak se nechci rouhat. Čím se utěšuje Pinot Noir netusim. Treba dnes přišel brouček ze skolky asi pekne vyhladly, neb snědl porci guláše s testovinami zcela sám a i ve slušnem čase. Vím, ze hlady neumře a růst na tom jídle taky neni 100% závislý, ale ze ho ve skoro 6 letech musim krmit, mě v horší dny přivádí k naprosté zuřivosti. Bohuzel nevím, jak se z toho vymanit.

Offline Mohučanka
7348 příspěvků moje polička 13. prosince 2021 20:41

A mne přijde, že kultura stolování jde od těch dvou let tak akorát z kopce

Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 13. prosince 2021 20:42

Malenge a mrazem sušené ovoce jsi zkoušela? Cena teda strašná, ale i náš "přežiji na suchém rohlíku, eidamu a bílém jogurtu" je ochotný sníst v této formě asi jakékoliv ovoce.

Offline Malenge
4830 příspěvků moje polička 13. prosince 2021 20:47

Sairon ne, to jsem nezkousela. My nemame problém s příjmem ovoce, ovoce on rad a ji docela dost druhu, každé ráno má nějaké v kaši. Jen mi spadla brada, ze dvě malé holcicky za den mimo hlavních jídel a svacin snedly 6 pomeranču, 6 mandarinek a 3 jablka. To je objemové úplně mimo mé chápání. Kdyby se mi nekdy podařilo do nej něco podobného dostat, tak se obědu ani nedotkne, o tom jsem přesvědčena. 

Offline Mohučanka
7348 příspěvků moje polička 13. prosince 2021 20:58

Malenge 3 pomeranče na osobu za den jsem objemově mimo i pro mě mandarinky bych ale zvládla, to zas jo. Dcera citrusy vůbec nejí, akorát líže citron, což teda podporuju, a každý večer sní zhruba 3/4 jablka nebo hrušky, což taky podporuju, i když její důvod je jediný - oddálit odchod do postele. Jinak jí moc pěkně, všechnu zeleninu, maso i přílohy, nechápu, že má pořád kolem těch 15 kilo.

Offline eless
2039 příspěvků moje polička 13. prosince 2021 21:09
Reakce na žluťásek:

Syn jedl hezky pestře cca do dvou let. Pak se omezil na suché přílohy a pár vybraných jídel a u toho víceméně vydržel doteď. Repertoár se mu rozšířil pouze o pizzu, hranolky, řízky a párky porce jsem od těch dvou let asi nezvetšila.

Ale pořád vím, že může být hůř Pinot Noir

​moze byt este horsie. syn dnes v skolke trhol rekord s doteraz najvacsim zjedenym mnozstvom polievky. 11 lyzic! samozrejme len stava a to ho este aj ucitelka krmila stylom za maminku... palaciniek sa ani nedotkol.

ale veceru konecne jedol. to nebyvalo samozrejmostou. mal 2 male krajce chlebika s natierkou a sunkou ale aj tak zje minimum varenej stravy a cerstvu zeleninu bojkotuje

Offline Pinot Noir
29742 příspěvků moje polička 13. prosince 2021 21:34

Malenge neutěšuju se ničím. Je to strašný, diskuze o jídle přeskakuju, protože se mi chce brečet. Ale mladší přestal jíst na Vánoce, takže už to bude rok, a za tu dobu nepatrně přibírá, pořád roste a energie má jak Duracell, tak si říkám, že umřít hladem se nechystá a časem se to nějak vyvrbí. Ale teda nemít trénink od staršího, už mi asi ze stravování mladšího dávno jeblo. 

Offline Malenge
4830 příspěvků moje polička 13. prosince 2021 22:10

Pinot Noir  drz se, člověk proste děla, co umí a muže. U nás to není tak strašné, ale i tak mi z toho nekdy slušně hrabe a přemýšlím, kde jsem asi tak mohla udělat chybu. Držím ti palce, ať se to u vas brzy zlomí.

Offline Kokoska
34620 příspěvků moje polička 13. prosince 2021 22:24

DrowRanger gratuluju a obema preju hodne zdravi! Krasny vanocni darek, budete mit u stromecku veselo :)

Offline žluťásek
8831 příspěvků moje polička 13. prosince 2021 22:36

Malenge kde jsem udělala chybu přemýšlím pořád. Jako malý jedl kapustu, brokolici, květák, červenou čočku... Nic z toho teď není ochotný byť jen ochutnat. Zeleninu nesní vařenou vůbec žádnou, občas ji jen propašuju do placek nebo rozmixuju zeleninovou polévku, kam přidám kurkumu aby vznikl žlutý krém. Žlutá polévka má výjimku

Ale tak jako jí maso, má rád omáčky, přílohy všechny běžné, i nějaké luštěniny občas. Jen se ve všem vrtá, tohle nechci, tamto nemám rád, tohle mi nedávej, to mi nechutná...

Offline 711990
18311 příspěvků moje polička 13. prosince 2021 22:51

Jojo, upadek kultury stolovani po 2.narozeninach pozoruju i u nas....u nas ted frci to, ze breci pred lednici a zoufale stka, ze chce AKA, AKA! Coz jsou vajicka. Jenze tim mysli, ze je chce vyrobit, ne jist. Takze jakmile je domicha a ja je dam na talir, odvrati tlamicku a rekne NE. GRRR

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 13. prosince 2021 22:56

711990 vajíčka odmieta aj starší, v akejkoľvek podobe, nemôžu byť ani poliate so smotanou na jeho obľúbenej brokolici (a týmto sa tu prestávam sťažovať, že je nejedlik, lebo okrem brokolice miluje všetku zeleninu zo záhrady ale len v polievke, už v soté je to fuj :)). Ale absolútne mi prestal jesť ovocie, už ani mandarínky, jablká, hrušky a ani jeho obľúbené granátové jablko nechce . Zjedol by tu spomínané čučoriedky a jahody ale to z ekologických dôvodov tiež odmietam v zime kupovať.