Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline 711990
18311 příspěvků moje polička 13. prosince 2021 22:59

Mrakoplas ja ty boruvky kupuju, no....uz je to prast jako uhod, kdyz za den rozji a nakouse asi 5 bananu

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 13. prosince 2021 23:01

711990 aha, tak ja som v tomto prísna, keď nedojedia jeden, ďalší nedostanú

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 13. prosince 2021 23:13

žluťásek 711990 po tom druhém roce je to normální, ale když to končí

Mladší teda zatím jí skoro vše, ale je takový náladový, nechá si nakrájet hrušku, kterou miluje a pak jí nechce a tak. Z polévek jí jen vývar. Za to starší má omezený repertoár a ještě odmítá ochutnat cokoliv nového. U obou jsou top těstoviny pouze se sýrem, palačinky a vajíčka na všechny způsoby.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 13. prosince 2021 23:14

Mrakoplas jo, to už chápe i mladší, že když nedojí/nesní relevantní množství, nemůže chtít nic dalšího. Teda ne že by to nezkoušel

Offline Kokoska
34620 příspěvků moje polička 13. prosince 2021 23:24

Nas maly nezerka se trochu rozjedl ve skolce, dokonce tu a tam sni i maso. Uz mel i prusvih, odmitli mu pridat maso, dokud nesni aspon trochu brambor. Tak v nestrezene chvilce pronikl do kuchyne a vyzebral si tam rizek do ruky.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 13. prosince 2021 23:38

Kokoska starší podle mě ve školce jí tak dvakrát víc druhů potravin. Doma je například zapovězená jiná než bílá ryba, ve školce ryby jí, stejně jako všechny polévky,...

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 13. prosince 2021 23:39

Evaeva presne :) mladší ten je bezodna studňa ale má tieto maniere raz hryznut a pýtať dačo ďalšie. A ten naozajstný srdcervúci plač potom :)) ako je vidieť, že preňho je jedlo stred vesmíru.  Už pár minút po narodení otváral pusu a kojila som. Zato pre staršieho je jedlo strata času a bolo to tak od narodenia. Človek sa môže snažiť ako chce, ovplyvniť do vie podľa mňa len do malej miery. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 13. prosince 2021 23:42

Mrakoplas jo, to si taky myslím, ten základní vztah k jídlu je vrozený. Moji kluci jedí celkem hezky, ale různé manýry samozřejmě mají.

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 13. prosince 2021 23:43

Evaeva vidíš a to som si myslela, že bude fungovať aj na našeho, že v škôlke nebude taký vyberavy. A nič, stále tam je len tie svoje potraviny (ale zas nie je ich úplne malo) a keď majú niečo iné, tak je radšej hladný. A potom preberám v škôlke nervne upistane dieťa

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 13. prosince 2021 23:46

Mrakoplas Já teda soudím jen podle toho, co mi řekne a většinou hlásí, že to snědl, jen někdy řekne, že něco nejedl. Tak snad to tak bude.

Offline Kokoska
34620 příspěvků moje polička 13. prosince 2021 23:49

Evaeva no jo, vrozeny. Proc ale do dvou let to dite sni co vidi, jeste si u toho spokojene funi a mlaska, a pak se to zlomi a dalsi vic nez rok neji skoro nic? Zacina se to lepsit az posledni dobou. Sedi na nej popis postoje k jidlu Robina, toho psa od Frybove. Jsou veci, ktere jsou zivotu nebezpecne, veci, ktere by byl ochotny pozrit v pripade hladomoru a par veci, ze kterych je ochoten dobrovolne malicko uzrat.

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 13. prosince 2021 23:50

Evaeva ja sa pýtam učiteľky, lebo v lete sme mali dohodu, že na zmrzlinu môžeme len ak zje olovrant. Samozrejme sa ma najprv snažil ošáliť ale keď zistil, že si to viem overiť, už priznáva farbu

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 13. prosince 2021 23:53

Kokoska prý to souvisí s tím, že v tomto věku se děti více vzdalovaly od matky a musely jíst jen to ověřené, u čeho si byly jistě, že to není jedovaté. Ale proč vyřadí i ty známé věci a zůstanou akorát suché těstoviny, vařená mrkev a banányto nevím. U staršího se to teda zatím nelepší, on je hrozně konzervativní.

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 13. prosince 2021 23:54

Kokoska ja myslím, že nejde o tu vyberavost ale o to koľko je a či rád :) 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 13. prosince 2021 23:54
Offline Potrefenáhusa
38661 příspěvků moje polička 14. prosince 2021 03:36

Housatko ji asi zatím nějak normalne, já to nějak nedokážu posoudit. Ona ji zatím skoro všechno, co ji dam, ale ji toho (z myho pohledu nebo ve srovnání se stejně starym chlapeckem kamarádky) asi docela málo. Ovoce rada, ty boruvky zere jak kombajn, včera snedla cely jabko, banan do ruky sni i půlku. Mandarinku sni taky skoro celou (je moje!). Mne ze začátku strašně nicily ty prikrmy, ona o to jídlo ani v půl roce zájem neměla, většina skončila všude okolo, bylo děsný a demotivující se s tím vařit. Velká úleva nastala, když zacala jist sama.  

Offline letfenixa
10832 příspěvků moje polička 14. prosince 2021 05:28

711990 syn miluje varenie, všetko pomáha,  a už takmer neuspini všetko naokolo, všetko mu vonia, ale tym to skončí. Zje málo a máločo.  

Offline Karja
44412 příspěvků moje polička 14. prosince 2021 06:55

711990 V těch borůvkách jsme utopili už tisíce. Ty maliny vyjdou mnohem dráž, to také nekupuju, občas je koupi babička. Ekologie mě upřímně dosud vůbec nenapadla. Ale ono to asi je až od nekud z Peru. Ještě ranný podzim je to snad Polsko, ale zima bude Peru, no to je štreka. 

Offline JankaM
3074 příspěvků moje polička 14. prosince 2021 07:05

Budeme si dávat tipy na borůvky v akci Já včera koupila velkou vaničku v Bille asi za 50

Offline Malenge
4830 příspěvků moje polička 14. prosince 2021 07:07

Karja streka strašná a peníze taky strašný  nedávám mu/jim dvě vanicky denně, ale občas to nekupovani těchto věci porusim, je z toho doma radost. Teď jsem koupila velké balení borůvek v bille a jsou docela hnusne, měkké, takové až blátive a nemají skoro chuť, tak to mě slušně nastvalo, bežně kupuju v Lidlu a tam se mi to nikdy nestalo.