Potrefenáhusa Ono ty otce je potřeba nechat, většinou to rychle pochopí, co a jak a děti to fakt přežijí.
Vše o těhotenství a dětech
continuity hele jak ktery...:D
711990 ale ne, děti to fakt přežijí a prospěje to všem. Akorát někdy je lepší u toho nebýt![]()
Potrefenáhusa Kafilerka je dobrá
. Moji synovci taky rádi vozili zvířátka na autech, jejich oblíbené hry byly: kolona aut převází zvířátka do Afriky ; kolona aut převáží zvířátka z Afriky, zvířátka cestují vláčkodráhou, zvířátka cestují na tatrovce, pošťácké auto rozváží zvířátkům balíky, motorka srazila zvířátka, sanitka odváží zvířátka do nemocnice, policejní auta obklíčila zvířátka, hasičské auto zachraňuje zvířátka, zvířátka jezdí parníkem, zvířátka jezdí na motorce, jednou dokonce řídila kobra. No zažily toho zvířátka fakt hodně.
711990 fakt všichni. Muž dělá horolezcema takovou Apaluchu. Už jsem to sem psala, chalupa bez vody a elektriny a deset chlapů a k tomu tak 15 děti - jde se tam 3 km do kopce nebo lanovkou a moje děti měly 5 a 3, když je tam dotáhl poprvé, ale byl tam i dvouleťak na sáňkách. Opravdu pestrá směska lidi a vždy všichni přežili a děti z toho mají výborné zážitky. Ano, některé jsou toho typu, že se to maminkám radši nevykládá. ![]()
Jinak vše je relativní:
Když 1.dítě spolkne pětikorunu, jede se na CT,
u 2. se čeká, až vyjde
u 3. se to strhne z kapesného.
Jsou lidi, co začínají bodem 2 u prvního potomka. ![]()
continuity
Já to znám s rodiči, co jdou poprvé sami večer do společnosti. U prvního co pět minut volají domů. U druhého kontrolují co hodinu telefon, jestli nevolala hlídačka. A u třetího vypnou telefon jakmile překročí práh!
711990 podle mě stačí, když je taková ta matka. Protože pokud se otec strhnout nenechá, nastává situace, že ho nechce s dítětem nechat samotného, protože na něj nedává dostatečně pozor/jedině ona se o něj dokáže dostatečně dobře postarat.
jj u nas v rodine to same, pritom kdyz byly moje deti male tak s nimi blbnul kolikrat fakt o zivot a jeste mi vycital ze rozmazluju.. ale svagrova je fakt blazen a bohuzel zadne dalsi dite nechce, takze se to nespravi.
continuity já úplně souhlasím, že tatínkovu péči dítě "přežije", dokonce bez následků, a že si to navíc užije, a že je lepší to nevidět (pro všechny včetně tatínka). Ale řekla bych že se s tím musí začít od mimina.
(Pravda je, že jsem trochu krkavčí matka
)
Ale k tomu mě napadá, že to je prostě trochu postoj společnosti, že dítě je zodpovědnost (výhradně) matky. Mě třeba dost točí, že když jdu sportovat, tak se mě kamarádi ptají "Kdo hlídá? Dneska hlídá tatínek?", a ještě se u toho blbě šklebí, zatímco když jde sportovat manžel, říkají "Ahoj, jak se máš..."
continuity mě vadí tady ten přístup, že tatínek to nějak splácá, dítě to přežije a ještě je táta ten hrdina protože je to s nim dobrodružství. Jako ano dítě to přežije bez úhony a se spoustou zážitků, ale jen proto že se jedná o krátkodobou záležitost a dlouhodobě se o to dítě "kvalitně a zodpovědně" stará matka (většinou). Takže to není o tom že by ta tátova péče byla dostačující, jen prostě za tu omezenou dobu nenapácha žádné škody
. Jakože týden bez mytí, čistého oblečení a a na smažených hranolkách je sranda, ale kdyby ta péče vypadala pořád takto tak je to na sociálku.
Sairon já teda věřím, že u spousty z nich je to dáno tím, že se musí starat jen ten týden. Jinak by se určitě chovali jinak. Ale zkušenosti úplně nemám, můj muž by je týden na hranolkách nenechal.
Evaeva jo já taky věřím tomu, že kdyby jim nic jiného nezbylo,tak se taky postarají pořádně. Jen to, co Continuity uvedla jako příklad že otcové pochopí jak se o dítě postarat, nepovažuji za důkaz dobré péče. Spíš tam jde zase o to že když je jinak o dítě postaráno pořádně, oni si můžou dovolit to týden flákat a dělat jak je jim to pohodlné.![]()
Sairon tak já nevím, co dělají na té apaluše. Ale věřím, že pokud dítě někde promokne a otec nevytáhne z batohu suché oblečení nebo je nechá dvě hodiny máchat v ledové vodě, akorát je to zocelí. Akorát maminky to neradi vidí. Já odcházím z pokoje, i když s nimi muž blbne na posteli, já je totiž pořád vidím na zemi (máme dost vysokou postel)![]()
Dostala jsem obrázek

Malenge to je krásný
to maloval starší?
Evaeva ano
malej zatím polepil cele okno v obýváku samolepkami aut, lodi, bagru, traktoru a podobne haveti, máme originální vánoční výzdobu ![]()
Malenge
to je hrozně šikovný
Sairon to si tam domyslis něco,co tam není. O hranolkach celý týden to absolutně není.
Chlapi mají přístup k dětem jiný, ale nevím kdo kdy rozhodl,že ten ženský je ten jediný správný. To pak opravdu povede k tomu,že dítě = starost matky, protože ta jediná to umí správně.
Malenge to je krása!
Evaeva on teď maluje fakt hodně. Baví ho to a přijde mi, ze má představivost. Dělá mi radost!
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.