Candance 711990 mám podobnou zkušenost a taky jde o mého brachu. Nikdy bych to do nej neřekla, ale nebral neuvěřitelně opatrovatelsky, až tomu dítěti ubližuje. Malou třeba neustále nosili, fakt neustále, nebo byla v nějakém blbem lehatku, takže se v roce skoro nehybala, protože vůbec neznala tvrdou podložku, v životě nebyla na zemi, v životě ji nenechali ležet a samotnou se snažit hýbat, protože by se ji mohlo něco stát!! Z toho samého důvodu měl psotnik, když se k ni moji kluci přiblížili, naposledy jsme byli v parku na hřišti, malá nadšena ze skluzavky, on ji vždy vzal, vysadil nahoru, dole chytil, v náruči přenesl dozadu, vysadil, dole chytil
když mu říkám, jestli ji nechce nechat bejt, ať si zkusí lézt sama, tak prý, ona to neumí a mohla by spadnout. Říkám, ze by teda asi nebylo od věci nechat ji zkusit se to naučit nebo ji tam bude nosit ještě v pubertě. Normálně jsem malou vzala, spolu s kluky ji ukázala, jak se leze po žebříku nahoru a zvládla to sama na první pokus. Plyne z toho spousta situaci, kdy nemůže být s kluky a mnou či mužem sama, vždy tam musí někdo z nich dozorovat a stát ji 5cm za zadkem, v okamžiku, kdy se třeba začnou přetahovat o jednu hračku, dítě je popadnuto a odneseno z dosahu nebezpečí. Je to desne, desne. Jen pro dokreslení uvádím, ze je jen o par měsíců mladší než můj menší, jsou stejně velcí, a můj starší už má rozum, rozhodne po ni neskace nebo tak něco.