Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline AquaB
36 příspěvků moje polička 14. července 2017 17:23
Reakce na Piňata:

Díky. Nám právě taky doporučili tříkolku vůli terénu. Akorát u tohoto kočárku může díte koukat jenom po směru jízdy, nejde to proti (aby koukal na mě). Nevadí to třeba dětem? Resp. má to nějakou nevýhodu?  Mám asi trochu hloupé dotazy, ale nemám kolem sebe nikoho s dětmi a nemám se tak koho zeptat :D 

Offline Pinot Noir
29639 příspěvků moje polička 14. července 2017 17:25
Reakce na Piňata:

Ano, korba je velká, syn má 76 cm a pořád se tam pohodlně vejde. A v terénu se taky kočár osvědčil. Jsem taky spokojená, jen ta jízda po schodech (mám to domů po pěti dlouhých stupních) a nástup do MHD je fakt lehce "vachrlatý". Ale jsem ráda, že tento kočárek mám.

Offline Piňata
65 příspěvků moje polička 14. července 2017 17:29
Reakce na AquaB:

Asi zavisí od dieťaťa, moja sa na nás nepotrebovala pozerať, tak sme ju tak vozili len párkrát. Co poznám ale jedného chlapca, on potreboval mat kontakt s rodičmi v kociariku, a prave bol problem, že sa nedal otočiť. Ale on bol aj dosť veľké dieťa a nezmestil sa uz do vaničky, preto ho uz vozili v sportiaku, možno neskôr by uz ten kontakt tak nepotreboval. 

Offline Piňata
65 příspěvků moje polička 14. července 2017 17:31
Reakce na Pinot Noir:

Je to super na zimu, aj s fusakom má dieťa pohodlie. 

Online Sweet Potato
39947 příspěvků moje polička 14. července 2017 17:38
Reakce na AquaB:

Já se toho taky bála, proto jsme pořídili kočár, kde se dala sportovní sedačka dávat po i proti směru. Ale období, kdy dítě jezdilo už v sedačce, ale proti směru, bylo nakonec velmi krátké. Velmi záhy chtělo koukat dopředu, před sebe. U druhého už jsme to úplně přeskočili.

Offline AquaB
36 příspěvků moje polička 14. července 2017 17:39
Reakce na Sweet Potato:

Já si právě říkám, že by děcko mohlo být zvědavé a bude chtít koukat před sebe, ne pořád jenom na mně... :D ale asi to bude hodně individuální... 

Offline Piňata
65 příspěvků moje polička 14. července 2017 17:49
Reakce na Sweet Potato:

Urcite to nie je na kociari to najdôležitejšie, ja som o tom vlastne ani nevedela. Ale ocenila som to ako neskúsená matka, ked som chcela mat dieta este pod kontrolou a nemusela som stale chodiť pozerať dopredu. No malej to nevyhovovalo, chcela pozerať na svet. 

Offline Pinot Noir
29639 příspěvků moje polička 14. července 2017 17:54
Reakce na AquaB:

Nebála bych se toho. Sice nemám ještě osobní zkušenost, do sporťáku půjde, až bude sedět (takže tak příští týden ), ale moc dětí (jestli vůbec nějaké) koukajících na rodiče nevídám. Tím bych se při výběru asi neomezovala.

Offline žluťásek
8813 příspěvků moje polička 14. července 2017 22:50
Reakce na AquaB:

Tak já ti to trochu zkomplikují :) měli jsme nehoupaci kočár s otočnými předními koly, mně se s ním jezdilo dobře. Pak ale moje maminka během pár dnů zvykla syna v jiném kočárku na houpání a teď už v jiném nechce být. Máme takový ten klasický koráb se čtyřmi nafukovacími koly, hodně odpružený. Nerovnosti terénu zvládá skvěle, ale mně teda příšerně vadí, že se neotáčí ta přední kola a kdykoliv chci zatočit, musim ho prizvednout. Kdyby na něm naše nespokojené miminko nebylo závislé, už mám dávno jiný.

Ta nemožnost otočení sedačky proti směru jízdy by mi ale vadila, pokud to má být kočár od narození. Naše miminko hrozně rychle roste, do korby se mi už skoro nevejde a to mu ještě není ani pět měsíců. Chystám se už korbu vyndat a nechat mu jen sklopenou sedačku, aby tam měl místo na nožky. Je to ale ještě prcek, potřebuje neustálý oční kontakt a i když kouká rád ven, tak když mě chvilku nevidí, hned začíná nabírat k pláči. Takhle ho rozptylim hračkami, zpíváním, grimasami, jukanim atd.

Ale my teda máme uplakanka, možná jiný děti nejsou tak komplikovaný :-))

Offline žluťásek
8813 příspěvků moje polička 14. července 2017 23:03
Reakce na Pinot Noir:

Ještě jak koukám na ten easywalker, to je vlastně spíš sporťák s možností dokoupit korbu, co? V dTest 5/2017 je velký test těchhle sportovních kočárků, srovnávají různé parametry a berou ohled i na bezpečnost a materiály. Já jsem chtěla do budoucna valco snap, ale asi to přehodnotim. Je tak lehký, že ve větším větru se převrací i s dítětem, to samé když na madlo pověsíš těžší tašku. 

Edit: to měla být reakce na Aqua B, pardon 

Offline Candance
5628 příspěvků moje polička 14. července 2017 23:14
Reakce na AquaB:

ja mela Jane Slalom a byla jsem zcela spokojena, po jezdicich schodech jsem jezdila pozpatku a nastupovani do snizeneho autobusu mi nijak nevadilo. Ja uz ho dyl nemam ale mam pocit, ze u novejsich verzi sla sportovni cas otacet.  Mne prisla  dobra i jejich autosedacka (vajicko) a ze sla nasadit na podvozek kocarku.

Offline Lumi
81 příspěvků moje polička 15. července 2017 00:09

Máme Jané Crosswalk, kupovali jsme až jako sporťák, před tím jsme měli klasický houpácí hluboký kočárek. U sporťáku jsme měli jako jeden z hlavních požadavků, aby mohla být sedačka proti směru jízdy, dceři je 15 měsíců a stále chce koukat na mě, za jízdy na ni můžu dobře reagovat, popisovat, nač ukazuje, atp. Kočárek je to fajn, není tuhý, lehčí terén zvládá výborně. 

Offline AquaB
36 příspěvků moje polička 15. července 2017 08:03
Reakce na žluťásek:

Já si právě říkám, že děcku se určitě víc bude líbit v houpacím kočárku. Ale když jsem s takovým zkusila jet, tak mi právě vůbec nevyhovovala ta napevno udělaná přední kolečka. To otočení sedačky ještě budu muset taky pořádně promyslet, abych za pár měsíců nesháněla kočárek jiný. Děkuji za info :) 

Online Sweet Potato
39947 příspěvků moje polička 15. července 2017 08:47
Reakce na AquaB:

Miminko se narodí na podzim? Možná bych se poohlédla po houpacím hlubokém kočáru s velkou korbou, aby se do něj bezpečně vešlo až do jara, klidně z druhé ruky. A teprve později řešila sporťák. Ještě poznámka k rejdovacím předním kolům či jednomu kolu v terénu - na hodně hrbolatém povrchu, přes kořeny a kamení do kopce z kopce na lesních stezkách jsme je stejně většinou zaaretovali, aby si kočárek nedělal co chtěl.

Offline žluťásek
8813 příspěvků moje polička 15. července 2017 10:51
Reakce na AquaB:

Mě sice ta pevná přední kola strašně štvou, ale houpací kočáry fakt jedou skvěle a to i ve sněhu. Jestli má být miminko podzimní a je tu předpoklad, že budete jezdit i v terénu a možná ve sněhu, tak bych skutečně zvážila to, co doporučuje Sweet Potato Koupit lacino starší houpací kočár, přečkat s ním do jara cca ten první půlrok, kdy je miminko ještě takové hodně křehké, jen leží a ještě se neotáčí ani nepokouší sedět a teprve pak si vybrala pořádný sporťák. Tou dobou už i budeš vědět, co tě na kočáru štve a co je naopak fajn, jestli potřebujete sedačku pro/proti směru jízdy, polohovací rukojeť, nafukovací/pevná kola, velikost nákupního košíku, skládání kočárku atd. Korbičky ke sporťákům obvykle nebývají moc velké a trochu bych měla strach, že se mi tam půlroční mimino ve fusaku už nevejde. (Ale zas teda ne každej má takovýho pořízka jako my, přibírá každej měsíc kilo :-))

Offline Catherinne
10750 příspěvků moje polička 15. července 2017 11:39

Manžel spí po vyjímečné noční jako miminko, kočky po proslulé noci taky a já, abych byla ticho, jsem to tady celé přelouskala. 

Moc pěkné vlákno. Přeju všem hodné, spací a hlavně zdravé děti.

Offline Pinot Noir
29639 příspěvků moje polička 15. července 2017 12:25
Reakce na AquaB:

Měla jsem to vlastně tak, jak radí Sweet Potato. Syn se narodil v půlce listopadu, ale já tehdy vůbec netušila, jaký kočár vlastně chci, tak jsem si vzala od bráchy 15 let starý pérovací koráb a přečkala s ním zimu. Po zmrazcích krásně plul, podle nového kočárku byl jako Rolls Royce vedle vejtřasky :) Teď mám starý na terase a syn si v něm odbývá dopolední spaní. Spí v něm rozhodně lépe, než v novém, ačkoliv mají CAM Cortina snad největší korby, s tou starou se to nedá srovnat. Je navíc opravdu hluboká, takže se zatím nebojím ho nechat chvíli bez dozoru, což už bych s novým neudělala, tam už jsem ho párkrát nachytala s nohou přehozenou přes okraj ;)

Offline brrr
12264 příspěvků moje polička 15. července 2017 14:08
Měli jsme Espiro, kolečka jsme v terénu vždycky zaaretovali. Vyjeli jsme s ním i sjezdovku (v létě), po lese jsem s ním drandila skoro pořád. Přežil dvě děti a pak dosloužil jako kočárek do terénu. U sporťáku pozor na to, aby šel polohovat do roviny, segřin třeba šel polohovat, ale nohy měly děti pořád do pravého úhlu.
Offline AquaB
36 příspěvků moje polička 16. července 2017 16:45
Reakce na Sweet Potato:

Miminko se narodí na podzim? Možná bych se poohlédla po houpacím hlubokém kočáru s velkou korbou, aby se do něj bezpečně vešlo až do jara, klidně z druhé ruky. A teprve později řešila sporťák. Ještě poznámka k rejdovacím předním kolům či jednomu kolu v terénu - na hodně hrbolatém povrchu, přes kořeny a kamení do kopce z kopce na lesních stezkách jsme je stejně většinou zaaretovali, aby si kočárek nedělal co chtěl.

Narodí se v říjnu. Tak se právě snažím vybrat i kočárek, který bude mít větší korbičku a miminko se tam vejde ve všech zimních věcech... Ale třeba ten sportovní, co mám vyhlédnutý, má korbu velkou, je dokonce větší než u spousty klasických kočárků... 

Offline AquaB
36 příspěvků moje polička 16. července 2017 16:47

Děkuji všem za reakce. Asi zvážím koupi staršího hlubokého kočárku, aby se tam malý v zimě vešel. Nikdy by mě nenapadlo, jakou to dá práci vybrat pořádný kočárek co mi bude vyhovovat...