Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Len
2673 příspěvků moje polička 04. ledna 2022 15:39
Reakce na Evaeva:

Len no já si čokoládu dávám, když spí. Ale samozřejmě v kavárně si dortík dám. Ono to začne postupně. Nejdřív vidí někoho se šťávou, tak dostanou hodně naředěnou, pak jim dáš na jogurt med, protože bílý už nechtějí, odmítnou snídat sýr, tak dostanou marmeládu,...

​A já si říkala, kdy jsem přestala jíst čokoládu ve velkým - v době, kdy malý přestal spát doma a na oba denní spánky musím ven. Dřív jsem uspala, hodila nohy nahoru a k tomu si vzala kafe a čokoládu. No, spotřeba byla veliká... Ani to kafe už není co bývalo, když si k tomu nemůžu sednout.

Offline Garfie
28559 příspěvků moje polička 04. ledna 2022 15:55
Reakce na Karja:

Oni mají rodiče dětí, které sladkosti nejedí, v oblibě říkat, že to nejedí protože to znají a nezakazuje se jim to. Tak určitě.

​Tak to je přesný!  Já mám fakt i pocit, že jsou rozdíly mezi holkama a klukama, i když to určitě neplatí stoprocentně. Dcera jede po sladkým, jako malá si dokonce schovávala bonbony pod poštář!  Co dostane, sní do druhého dne, kupuje si sladkosti i sama. Zatím ji neodradilo ani puberťácké akné, které jako zkušená matka dávám okamžitě do souvislosti s cukrem. :-)

Zato syn-sice sladké má rád, ale co dostane mi většinou odevzdá "abych to nesežral hned" a pak si na to ani nevzpomene. Mám ještě ve skříni většinu jeho Mikuláše!! 

Offline continuity
43129 příspěvků moje polička 04. ledna 2022 16:02

Garfie akné mají už obě, starší sladké skoro nejí. 

Ale mladší má na jazyku nějaký povlak, asi kvasinky a to jsem s cukrem dala do souvislosti hbitě za přispění kamarádky lékařky. Tak už třetí den ji maximálně jogurt s grankem. Ale teda je na zabití. Asi ji brzo ten cukr zas povolíme.

Lepší dítě závislé na cukru než mrtvé dítě. 

Online Lamicka
14191 příspěvků moje polička 04. ledna 2022 16:18

continuity to granko neni o moc lepsi, ne? 

Online Lamicka
14191 příspěvků moje polička 04. ledna 2022 16:24

U nás jsou sladkosti taky volně přístupné, dokonce mají svůj kufr se sladkosti, ale máme systém od malička 2 malé sladkosti denně (např. 2 kostičky čokolády, 2 gumové bonbóny) a víc ani nepožadují. Domácí buchtu třeba mají k svačině, do jogurtu si dávají granolu nebo marmeládu, ale to neberu jako sladkosti, ale jako palivo, dost se hýbou. Třeba takové to snězení pytlíku bonbonů najednou, to u nás vůbec neprobíhá. 

Offline continuity
43129 příspěvků moje polička 04. ledna 2022 16:25

Lamicka no 100 gramů gumidku vs. dve lžičky granka jsou opravdu velké zlepšení.

To Granko na tak 5 g a není to všechno cukr (kupuji jim to premium). 

Online Lamicka
14191 příspěvků moje polička 04. ledna 2022 16:34

continuity jo ja nechytila ty gumitky to pak jo. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 04. ledna 2022 16:47

Len já naštěstí tu spotřebu tak velkou nemám, tak 4 čtverečky denně. Horší to bylo, když jsem hodně kojila. Ale obecně mám ve zvyku si ty požitky odkládat, až když je klid. Jinak termohrnek na kafe sebou považuju za velký vynález

Offline Garfie
28559 příspěvků moje polička 04. ledna 2022 16:50

continuity Bílý jogurt s kakaem  ty jo, to miluju a nedala jsem si to už leta! Dík za připomenutí!!! 

Offline 711990
18318 příspěvků moje polička 04. ledna 2022 16:52

Lamicka tyjo to bych nezvladla. Radsi si nedam nic nez jen 2 medvedy/kostickyja nemam zaklopku vubec!

Offline Potrefenáhusa
38861 příspěvků moje polička 04. ledna 2022 16:52

Garfie nejlepší je reckej jogurt s nutellou! 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 04. ledna 2022 17:04

711990 já jsem se za ty roky naučila jíst sladkého jen trochu. Protože zakázat si to úplně je pro mě mnohem horší.

Offline 711990
18318 příspěvků moje polička 04. ledna 2022 17:09

Potrefenáhusa to je ale od tebe nehezky, ze to zas doporucujes. Zrovna kdyz jsem se zbavila zavislosti

Evaeva no to ja si to nezakazuju, ale proste nez denne 2 ctverecky, radsi sprasknu celou jednou za tejden

Online Lamicka
14191 příspěvků moje polička 04. ledna 2022 17:25

711990 mne by bylo hrozne blbe, kdybych snedla celou porci, moc to sladky nedavam, ale zaroven miluju cokoladu

Offline Garfie
28559 příspěvků moje polička 04. ledna 2022 17:40

Potrefenáhusa Naštěstí nutelu nemusím!!!

Offline Karja
44702 příspěvků moje polička 04. ledna 2022 17:40
Reakce na Tabea:

711990 betsey  já teď donesla dětem v hotelu jako dezert po snídani každému kopeček zmrzliny. Syn to odmítl rovnou, že si radši dojí mrkev, dcera se v tom trochu pohrabala.

​Jj, určitě to totiž znaj:-D:-D. 

Podle mě se s tím děti rodí tak jako jedlíci nejedlici, tak někdo maže po sladkostech, jiný ne. 

Offline Vari
2220 příspěvků moje polička 04. ledna 2022 17:44

Nemel byste nekdo tip na kocarek na hrani pro drobouckou holcicku? Muzu koupit jen online a nerada bych objednala neco, co ceho by se vesla i s brachou a se psem.

Offline Tabea
8112 příspěvků moje polička 04. ledna 2022 17:48

Karja já nevěřila vlastním očím. Pak odmítnul zmrzlinu i v letadle a dcera snědla tři lžičky. Ta zmrzlina byla výborná, takže jsem se nezlobila, že jsem ji "musela" dojíst.
Jinak jim sladkosti chutnají, hlavně teda haribo. To mám na skříni. Tak asi byli saturovaní. 
Syn teda je schopen jíst salát třikrát denně. A během dne sešrotujou zeleniny i ovoce dost.  

Offline Karja
44702 příspěvků moje polička 04. ledna 2022 17:52

Vari Jak moc drobouckou? Já teď koupila kočárek doris pro tu dvouletou a je super, zároveň si nemyslím, že z něj odroste. A stal pár korun. Klidně ti ho změřím všechny rozměry. Asi nějaké dražší budou lepší, ale musela jsem to vzít dvakrat že jo, ačkoliv ta starší o to dvakrát nestála. To už se rozmyslis, jestli dáš za kočárky dva tisíce nebo čtyři:-D:-D 

Offline Len
2673 příspěvků moje polička 04. ledna 2022 18:00

Evaeva S čokoládou to mám spíš jako 711990 , nemůžu ji vůbec otevřít vs. sežeru celou, nebo aspoň půlku.

Termohrnek je kámoš, stejně jako držák na nápoje ke kočárku. Ale kafe z porcelánu v klidu je ještě jiný kafe, no.