Evaeva nase mala expertka se zacne sapat a dozadovat vzit na ruce, kdy neco delam u linky. To ji vzit musim, strasne tehdy vyvadi. Ted to trochu zlepsila ucico vez, stoji vedle mne a kdyz ji dam nejake krmivo, tak je spokojena ![]()
Vše o těhotenství a dětech
mnum Mě na tom overalu nejvíc vyhovují ty dva zipy, měla jsem to už na overalu pro novorozence a hrozně mi to po provozní stránce vyhovovalo pro to ležící/nechodicí dítě co se oblékání a přebalování týkalo, takže jsem to hledala i na větších věcech a Dupeto bylo jediné s tímto řešením.
Karja Myrtila tak beru zpět, neni to olej, ale jen nějaký vosk. Je to krásné, příjemné, ale hrozně náchylné. Máme to plné fleků od věcí tipu - 3 minuty ležela na zemi borůvka, dítě šláplo na malinu... Cokoliv se na tu podlahu vylije, tak když to neni do minuty odklizeno, zůstává flek. I po vodě. Takže s miminem a psem je to problém, muž je na to navíc extra háklivý. Dost na ní jsou i škrábance od židlí a všeho co se po ní šoupe. Ano, jde to případně přebrousit, ale je to opruz a další peníze. Tam kam svítí slunce ty fleky zase blednou, ale proto se bojím chvíle, kdy dáme pryč hrací podložku, už teď je pod tím to dřevo jinak barevné. Ale je krásná, to jo.
A prosím, vy co jste u dětí řesily váhu a vzrůst - jal moc prťavé byly v roce? Dcera má rok za 2 týdny. Má 7,5kg a 70cm. Jí podle mě hodně - k snídani sní kelímek jogurtu, k obědu i večeri klidně přes 200g zeleniny s masem a přílohou, na svačinu obvykle ovoce, lívance, pečivo, kapsičky. K tomu piškoty, křupky, teď je ujetá na lyfolizované ovoce... Jí podle mě hodně, ale prostě neroste. Živá je až až, ale nerada bych něco zanedbala... Mám čekat, že nás doktorka někam odešle na vyšetření? Nebo mám něco chtít sama? ![]()
MPLee Syn mal v roku 7800g a 74 cm. Nebol vôbec taký pohyblivý, ako tvoja dcéra. Boli sme v necelom roku na genetickom vyšetrení, z iného dôvodu ako menší vzrast, žiadnu odchylku mu nezistili. Stále je drobnejsi.
MPLee Jejejejejej (to patří k podlaze). K dítěti patří,že moje malamala byla taky taková slabší, i když jedla dle mého více, to furt bylo ,,dej jí kaši, je slabá, dávej ji nic mlíka,,. A zakulacovat se začala až tak po tom roce no. Ale číselné údaje teď u sebe nemam, ale malinka moc nebyla teda, spíš hubená.
Učicí věž je geniální věc. Dík ní se Rosťa naučil v přípravě jídla celkem samostatnosti, dneska si sám ukrojil bábovku a nalil mléko ke snídani.
MPLee Dcera mela v roce 7600 g a 70,5 cm. Ona je teda nezerka plus je hrozne akcni. Ale nikdo to nijak neresi, evidentne prospiva, jen je drobna.
Jimik já vím že mají tyhle mikiny, ale bohužel vínová mikina přes hlavu s kapucou je věc, kterou vůbec vůbec vůbec nevyužiju. Obyčejný tričko bych objednala hned.
mnum ty jejich čepičky jsou krásný, škoda že je syn už trochu velkej. Holčičkám sluší i větším, na velkých klukach už vypadaj legracne. A pozor na tu softshellovou čepici, četla jsem že prý hrozně šustí a děti je nechtěj nosit.
Kokoska Pobavím tě. Můj dočasně nechodící muž se rozhodl, že mi bude pomáhat. Svoje dokumenty, účetnictví atd. nebo věci v pc už má hotový, tak chce být užitečný. Tak pomáhá mně. Např. s vařením - připravím mu pracoviště a opatně ho tam přepravím. Nanosím všechno, co potřebuje. Potom mu (vysílenýmu prací)pomůžu zase zpátky. No a pak likviduju tu spoušť, co tam po něm zbyla. Výsledek "pomoci" je 3x až 4x tolik času pro mě navíc, než kdybych to udělala sama. Už jsem ve fázi, kdy se tomu směju, asi předstupeň šílenství. Požívám všechny legální drogy a doufám, že to nějak přežiju. Nikdy jsem na Vánoce nepřibrala, letos ano a je mi to fuk.
Potrefenáhusa ano, to samozřejmě znám, řvaní mi u nohy, strkání se mezi mě a skříňku a odstrkování mě, i když sotva stojím,... Buď jsem vařila, když byl doma otec, nebo nejrychleji udělala to nejnutnější. Ale díky bohu, že už to je za námi! Jimik já jsem holt matka herodes, když máme sebou kočár, tak ho nebudu nosit. V těch 16m jsme si to už dokázali ujasnit. I teď, když ho občas poponeseme, protože kočár už moc netaháme, tak skřípu zuby. Starší už v jeho věku kočár neměl, nosit jsem ho nemohla, když jsem měla mimino v kočárku, tak ani nevěděl, že by to šlo![]()
mnum no já popravdě vůbec nechápu, jak lze vařit s dítětem na ruce. Já je holt nechala chvíli řvát u nohy, dělali to samozřejmě taky, oba. Nesnášela jsem to! Jakmile jsem vstoupila do kuchyně, byli tam, samozřejmě řvoucí. Na podstavci stáli brzy, ale ne vždycky měli náladu. Před tím jsem si je brala k lince i v židličce nebo košíku, ale to se ještě neuměli pohybovat a byli rádi, že vidí něco víc.
dzizisketa tyjo, šikovný je ![]()
žluťásek díky za upozornění na šustící čepici. Starší dcerka má jednu teplou softshel beranici, ta nešustí a nosí ji v mrazech nebo sněžení ráda, tak by mi to nemapadlo, že nějaká jiná může šustět
Evaeva no blbě
míchání už jde, ale krájení nebo strouhání fakt ne. Taky se snažím si aspoň připravit suroviny v čase, kdy si hraje, nebo spí, ale ne vždy to lze. Ale taky mi přijde, že už se to lepší
MPLee v roce 6950g a 71 cm, v roce a pul 8400g a 77cm. Ted ma za par dni rok a trictvrte a vcera jsme navazili 9,2kg na nasi domaci vaze. Po zmene pediatra nikdo s jejimi rozmery problem nemel ![]()
Učící vez nám hezky spojuje obe linky, co se nám tu táhnou, tatínek nám ji slibuje vyrobit ... od srpna? Zeovna včera jsem se ptala, jestli ji teda udela nebo ji mám objednat? Tak prý ji udela, už má dřevo v garáži a můžeme za to my, protože po něm porad něco chceme, takže nemá čas!
Proste když řekne, ze něco udela, tak to taky udela a není nutný mu to kazdyho půl roku připomínat
crazydaisy tak si rikam, ze jsme asi nakonec ve spravnem vlakne. Nekteri ti chlapi jsou fakt jak deti. A neni to "vychovou", spis jak se tady obcas objevi vykrik "rozbilo se mi dite!"
Hodne sil, drz se. Na jak dlouho to jeste mas?
Zuzuli Vari letfenixa Děkuju. Já mám srovnání jen s dětmi od kamarádek, které jsou mladší (11, 8,5 a 2 měsíce) a všechny jsou výrazně větší. Na cvičení i plavání chodí s dětma minimálně o půl roku staršími, tak tam to moc neporovnám. Já sama mám 155cm, nečekám, že bude vysoká. Ale nerada bych, aby měla v dospělosti méně. I u mě pak v pubertě řešili růstové hormony a tak, ale prošvihli vhodnou dobu a už to nešlo. Jinak jsou všichni v rodině spíš vyšší, brácha má 190, maminka 177...
Potrefenáhusa Hele a udělá ji dobre? Naše holky na tom vyváděly, pak se na tom různé praly, já bych z nějakých samodomo, a to klidně i od mého tatky, měla strach, že se to překlopí. Tahle je prostě dělaná od truhláře, co jich vyrobi ročně xx, nikdy nebyl ani náznak že by se k nějakému překlopení mělo schylovat. Víš jestli na to nečekas vlastně zbytečně.
My máme samodomo zabranu na schody a je dibilni. Dokonce jsem z toho jednou dceru sundavala, když to chtěla v amoku prelezt!!! Takže by přepadla z toho dolů na schody, paráda.
Vari Už máš ten kocarek? Včera jsme byly na návštěvě a ten nás Doris je skutečně oproti jiným trochu menší. Vlastně menší už by byl dost malej a musela by jsi ho třeba ve 2,5 letech i vyměnit si myslím. Jako není to žádná extra kvalita, prostě klasickej polského výrobek, ale zas když to zničí není to člověku líto, můžou si to vzít ven a tak;-)
Karja no já myslím, ze ji stejně neudělá a já uz ji fakt potrebuju
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.