Myrtila No hele, mně hlavně jako děti v tomhle vůbec neposlouchaj! Jako třeba poslechnou nelez do louže nemáš holiny, natece ti do bot, ale na nějakou takovouhle jantarovinu typu nevalej se, tak na to mi dlabou. Až jakoby žasnu jak některé děti poslouchají, i kraviny teda, že já bych to dítěti třeba nezakázala asi. Typu-nekopej tady do štěrku, teď na skluzavku nejdeš, jdeme prvne na zvířata. Jako moje holky tohle absolutně ignorují.
Vše o těhotenství a dětech
Kolena zaplatuju celkem casto. Pripadne se to pak da ustrihnout na kratasy;-) V lete jako kdyz najdes.
Moje deti jsou teda jak trhani, samy nevypratelny fleky a tak. Obleceni je holt spotrebni zbozi.
Karja já myslím, že je super, že nejdou do louže bez holinky. Samozřejmost to není, jak vím na základě vlastního výchovného neúspěchu....![]()
Tabea dakujem ![]()
Karjanas este nikde nebol sam ani na doobedie, lebo nechce
. Vikend vidim realne tak o dva roky a aj to len u neho predpokladam. No kazdopadne si myslim, ze si s muzom zasluzime dovolenku. Mensie dieta to asi vycitilo a povedalo si, ze ma potresta a nechalo ma v noci soat 3 hodiny, prerusovane
.
DrowRanger ja ti tak rozumiem
Nasa velka este nikdy nespala nikde bez aspon jedneho rodica. Aj ked naposledy pocas pobytu u nasich bol uspech, spala s babkou v jej spalni, ked bol dedo na nocnej, ja som s malou spala v inej miestnosti. Tak mozno niekedy uz zvladne tam spat aj kompletne bez nas, no zatial ked to nadhodime, odmieta to.
No a u malej som sa rozhodla, ze ju idem odstavit od nocneho kojenia, uz to prestavam davat, byt za noc 4-5x hore, uz skoro rok a pol. Len obcas mame noc, kedy sa zobudi na kojenie trebars len 2x. A kedze jej furt rastu nejake zuby, furt ma pri kojeni kuse a pri jej frekvencii kojenia sa sa to nestiha hojit
Takze aj ked by som si velmi priala stravit jeden den a hlavne jednu noc bez deti, viem ze to je nezrealizovatelne, mozno tak za tie 2 roky...
Tak k odstavu a noci bez ditete mam poprve taky co rict ![]()
Kdyz jsem se pred mesicem dozvedela diagnozu, tak jsem ten den kojila naposled vecer na uspani. Od te doby "mlicko neni". Mala to vzala nad ocekavani dobre, nijak se ho nedozadovala, ani kdyz jsme se spolu koupaly a mela prsa primo pred nosem. Obcas se s nima jeste musi pomazlit, ale mliko v nich uz nehleda. Byla jsem celkem mile prekvapena, byla totiz porad kojena casto, tak sedmkrat denne, a hodne se toho dozadovala pri kazdem nekomfortu. Museli jsme teda koupit lahvicky a sunar, porad to mleko potrebuje, pije ho po probuzeni (bez toho den nezacina) a nekdy vecer pred spanim, kdyz moc neji veceri. Jak uz nema ten blizky kontakt pri kojeni, tak si to kompenzuje vice mazlenim, porad nas objima a pusinkuje
Zacala pekne spat, v noci spi hodiny v kuse, budi se obvykle az nad ranem, ale staci ji se pritulit a spi dal. Narocne bylo uspavani, uspavala se u kojeni, tak jsme prvni dny vecer uspavali v satku, ted po trech tydnech uz zvlada usinani v posteli, jen tam s ni jsem. V poledne ji musim uspat v satku, vetsinou si dam prochazku ke kontejnerum nebo po okoli a ona mi pri tom vytuhne, za svetla to jen v posteli nefunguje. Obecne povazuju odstav za velmi pozitivni zmenu a ve finale jsem rada, ze jsem proste musela prestat a neslo couvnout. Ale jsem vdecna za tech skoro 20 mesicu kojeni, nelituju ani jednoho dne nebo noci.
Mala zatim nikdy nespala beze me, ale pristi pondeli mam vysetreni kosti s radioaktivitivni kontrastni latkou, po kterem se nemam 24 hodin priblizovat k malym detem. Dosli jsme s muzem k zaveru, ze neni mozne se na tak dlouhou dobu izolovat v jednom byte, mala by nepochopila, proc jsem najednou zavrena v jinem pokoji a ona za mnou nesmi. Ma ted dost separacku, jak jsem od ni najednou musela zacit ruzne odchazet, tak kdyz jsem doma, doprovazi me i na zachod, a od tatinka na sebe skoro neda sahnout. Proto jsme se rozhodli ji radeji poslat na prazdniny k babicce, bude tam dve noci bez nas. Tak doufame, ze nebude babicku moc trapit. Ja te sve jeste v peti letech kazdy vecer na dovolene hodinu brecela, ze chci maminku ![]()
Zuzuli víš, já ti k tomu trapeni nic nepisu, protože mi to pokaždé přijde jako strašný klišé...ale jste obe moc moc statečné! ![]()
Zuzuli to je super, ze to mala vzala tak rozumne. Drzim palce s pobytem u babicky ![]()
Zuzuli s babičkou jste to vymysleli moc dobre. Přeji ať to vyšetření dopadne úplně nejlíp a nic nikde nenajdou.
DrowRanger co ti poviem, už sa neviem dočkať časov, kedy budem môcť dať Alicu aspoň na týždeň do tábora ![]()
Ale teda dala som ju už od minulého pondelka do škôlky, jednak sa tam stále pýtala a tešila sa, kedy už pôjde a druhak som to s nou od rána do večera už nezvládala. To mi veľmi pomohlo, iba s jedným dieťaťom je to normálne až nuda ![]()
betsey ano, ja som ti z maleho uz tento tyzden dala do skolky, takze rano mi tu revu dve deti a poobede ma cepuje, ze som neprisla prva (no minule som sa uz tesila, ze som prisla prva a ob mi so zakernym uskrnom oznamil, ze Jojko siel domov pred obedom
). S dvoma je toho dost aj ked sme doma obaja s muzom, Olivia nemoze noc casto chodit do kociara, lebo mrzne a ten studeny vzduch jej vadi, v satke mi von pospi max hodinu a navyse ak ju vezmem von vtedy ked aj maleho, twk jej paradne rozvijem spánky (vid dnesnu noc...). A doma mi teda spi v 20-30 minutovych intervaloch, teraz potiahla 50 minut, som skoro odpadla. Ale zas vacsinou spi celkom dobre v noci, na to ze ma len mesiac. A uz sa nevien dockat krdy bude vacsia a budu sa s nou dat robit nejake veci, aspon ju dat pod hrazdicku, ukazovat jej hracky a knizky, toto larcie stadium ma uboja. Najma ked uz zacina obcas nespokojne plakat aj ked je prebalena, najedena a vyspata, vtedy mam pocit, ze sa nudi
.
mnum u nas najvacsi uspech bol, ked sa maly vybral von sam s mojimi rodicmi, bolo to asi tyzden po tom ako sme prisli z porodnice. Odvtedy to nezopakoval, minule ked tu boli svokrovci to vysperkoval tak, ze odmietol ist s jimi von a celu ich navsevu mi behal za zadkom
.
DrowRanger na ten studený vzduch, nepomohlo by přehodit přes boudičku plenu? Já měla tu horní slídu takovou, že když se zvedla nahoru, zbyl jen malý průduch a bylo cítit, jak tam má teplo jen, když jsem tam strčila ruku. Moc jsem to nedělala, měla jsem pocit, že vůbec není na čerstvém vzduchu.
Zuzuli Naše holky taky nechtějí jezdit k babičce, ale nikdy tam nebrecej, a nemyslím si, že by to babička tajila, hlavně ta větší by nám to už i řekla. Oni ty prarodice jim dost vyhoví, žádné nucené spaní, tak trošku ponocujou, do ničeho je nenutí, víc si s nima hrajou. Já myslím, že to bude i u vás dobre. máš v tom neštěstí velké štěsti, že máš rodiče tak blízko, nebydlí daleko a můžou ti aspoň trošku pomoct, ačkoliv bys zasloužila každý den kupu odpočinku:-).
DrowRanger no ráno je to fakt veselé, Alica robí scény kvoli hlúposti am aj keď do škôlky naozaj chce ísť a obvykle tam dobieham s vyplazenym jazykom minútu pred ôsmou. Kým vychysta seba, Klaru aj Alicu s tými jej zasekmi, som zrelá na panáka a hovorím si, či mi to za to stojí. Ale potom prídem domov len s Klarou a ten kľud... ![]()
Inak ja zasa to malé neskutočne zbožňujem a všetko okolo toho si strašne užívam. Keď idem večer spat, tak zaspávam s tým, že už sa teším, keď sa Klára zobudí n a kojenie, aby som ju zasa aspoň na chvíľu mala v náručí
Karja oni nejsou zrovna blizko, mame to neco malo pres sto kilometru. Takze na pohlidani, kdyz bezim treba k doktorovi, to neni. Ale muj tata pracuje v Praze a jezdi sem ctyrikrat tydne, tak neni problem nas odpoledne nalozit do auta a odvezt k nim a pak se zase za par dni dopoledne vratit. Normalne jsem tu trasu jezdivala s malou autem sama, ale po chemo si netroufam, tak jsem rada, ze mame ridice, ktery pro nas nemusi extra jezdit.
Evaeva prehodena plienka jej vadila, asi tam mala malo svetla. Ja ju bravam do satky ked mrzne, len to si zas neoddychnem (inak by ju vzal cez tyzden obcas muz a ja by som si pospala, ehm
). Nevadi, hadam od februara pojdu teploty viac nahor.
betseymalu mam tiez rada, ale zas vecer si urcite neliham snpocitom, ze sa tesim ked sa zovudi na kojenie, lebo potom ma vzdy 1,5 hodinove bdele okno
. Ale tak mna to aj so synom bavilo tak od toho roku a pol, teraz je to s nim uz uplna parada, je to maly partak :)
DrowRanger já bych tu hrazdičku už zkusila. Teď třídím fotky do fotoknihy a na deku s hrazdičkou jsem malou dávala od necelých 3 týdnů. Vypadala spokojeně a že i na ty kontrastní hračky kouká
DrowRanger vždyť ten rok a půl je naprosto strašnej, já furt vzpomínám na miminko, který zůstalo, kam ho člověk položil, nepralo se ani u prevlikani ani u výměny pleny, nestípalo mě při kojení a neokopavalo ve spaní!!! I to ječení je nějak víc nahlas!
MPLee naše šla položit na minutový úseky pod zapnutej kolotoc. Hrazdicku a deku zvládla až nějak po třetím mesici, kdy konečně zacala opravdu pozorovat. No...vlastne je to možná fakt lepší teď ![]()
DrowRanger jaj, no tie bdele okná bola katastrofa
A ak prídeš na to, ako to urobit, aby dieťa spalo dlhšie ako 30 minút, daj vedieť. To u nás nenastalo už niekoľko týždňov ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.