Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline dzizisketa
8961 příspěvků moje polička 16. ledna 2022 20:06

Přiznávám, že my od podzimu do jara chodíme většinou underdressed. Ano, i já. Právě abych Rosťu nemusela moc korigovat, často naše výprava někam skončí někde, kde ty louže a bahno jsou.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 16. ledna 2022 20:10

Pinot Noir já držím jednu bundu čistou, ale v té nechodí ani do školky. K doktorovi mají samozřejmě jiné věci než na hřiště, ale do školky holt chodí trochu zabahněný. Pokud z něj opadává bahno, tak mu ty věci vyperu, do rána to je suché. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 16. ledna 2022 20:13

DrowRanger já kluky budila od miminka, oni byli schopní spát v kočárku hodně dlouho a mě nepřišlo dobré, aby se přes den kojili třeba až po šesti hodinách. Takže když měli vstávat třeba ve tři, nechala jsem je o půl hodiny, maximálně o jednu, déle spát a pak je vzbudila.

Offline Potrefenáhusa
38866 příspěvků moje polička 16. ledna 2022 20:57

DrowRanger já tohle zatim moc neumim zhodnotit, my máme spoustu věcí vlněných a taky ji v tom nepouštim všude, ale spíš se klonim k tomu oblečení "na písek", ve kterým ji nechám porochnit 

ono je pak blbý, když to na tom hřišti jedno dítě dělá, například běhá bosé a ostatní děti nesměj, na to jsem zvědavá

Offline continuity
43132 příspěvků moje polička 16. ledna 2022 21:03

Potrefenáhusa my jsme běžně zažívali situace, že naše děti něco mohly - třeba někam lézt - a cizí maminky nás cepovaly, jak to můžeme dovolit, navic tam pak tam chce i to jejich. 

Řekla bych, že každý si to musí se svým potomkem domluvit sám. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 16. ledna 2022 21:06

Potrefenáhusa já musím říct, že s tím se moc nesetkávám, většinou prostě část dětí něco může a část ne, málokdy je to jeden "rebel". Moje děti jsou většinou ty, co můžou, i když třeba bosé v zimě je běhat nenechám. Co na to ostatní rodiče neřeším.

Offline continuity
43132 příspěvků moje polička 16. ledna 2022 21:08

Evaeva ja jim nezakazovala volný pohyb, ale třeba nemohly na jaře zmrzlinu nebo na potkání hranolky a taky jsem to musela nějak ustát. Nikdy mě nenapadlo to vyčítat cizím maminkám. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 16. ledna 2022 21:11

continuity ano, to ano. A vidím to jako ty.

Offline 711990
18319 příspěvků moje polička 16. ledna 2022 21:14

continuity to pises hezky. Kazdej ma proste neco, co dovolit nechce a musi se s tim umet popasovat, kdyz to jiny delaj. Moje dite muze zmrzlinu i v prosinci, ale teda snazim se neprovokovat jiny deti zbytecne. Ale urcite mam neco, co dovolit nechci a je fuk, ze ostatni to delaj (jen si ted nemuzu vzpomenout co by to mohlo bejt, ale stopro neco takovyho je). Co se tyce obleceni, snazim se predvidat kam pujdeme, nekdy ho poprosim, aby neskakal do louze, ale vetsinou smi vsechno. Kalhoty na ven ma vic nez jedny:) ale jednou se mi i stalo, ze sem ho nechala hrat si ve straslivy louzi a sambo musel prijet s nahradnima svrskama:D 

Online Karja
44711 příspěvků moje polička 16. ledna 2022 21:15

Potrefenáhusa :-D No teď ta hřiště jsou taková půl na půl. Ale na jednom je pod klouzačkou věčně bahno a louze (překvapivě). Tak jsem se pokusila jim to zakazat, tak určitě....dobrej pokus. Tak jsem tu mladší chytala a ta starší se tomu prostě vždycky snažila vyhnout. Ale překvapilo mě, že tam byly i starší děti a kluci a ti normálně poslechli! Moje holky mi na takovýhle prudeni dlabou:-D. A dobrou scénu jsme měli se synovcem, šel se podívat k nám na stavbu a byla tam taková ta obrovská halda hliny z toho výkopu, prostě ráj že jo. A on měl nové boty, tak pak ho tam máma sundavala a on jí říká ,,tak jsem asi dítě ne, vidím hlínu, tak na ni lezu, to je asi jasný,,:-D:-D. Bylo mu necelých 7.  

Já taky nerozlišuji oblečení,copak vím co budeme dělat, ale večer to hodim do pračky, boty otru ubrouskem, holiny osprchuji a mají to na druhý den připravený.

Online Pinot Noir
29890 příspěvků moje polička 16. ledna 2022 21:24

Karja naši kluci zrovna v tomhle poslechnou, ačkoliv v jiných, daleko důležitějších věcech na moje zákazy a příkazy úplně dlabou. Z toho mi vyplývá, že je samotné hňácat se v blátě ani moc neláká. Ještě tak hluboké kaluže, a na ty jsme obvykle vybaveni. Ale oni jsou celkově v tomto dost pünktlich. Nedávno se tu kroutilo hlavou nad tatíkem, který chtěl dát dítěti do školky znovu totéž oblečení. Tak Ríša jde do školky i třikrát po sobě ve stejných teplákách, má je úplně čisté. Vlastně mu většinou dám jiné jen proto, aby jako učitelky neřekly... Triko mu dávám čisté každý den z téhož důvodu, ne proto, že by bylo špinavé. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 16. ledna 2022 21:26

711990 to je přesný, s tím předvídáním i s tím neprovokovaním. Když půjdeme ven s kamarády a jejich dítě nebude moct zmrzlinu tak řeknu, podívej, dneska ne, Anička nemůže, byla nemocná a bylo jí to líto. Nakonec i to oblečení se vypere.

Karja já většinou vím, jestli jdeme do divadla nebo na hřiště:) Do místního Alberta teda chodí ve špinavých softchelkách, to jo.

Offline Potrefenáhusa
38866 příspěvků moje polička 16. ledna 2022 21:26

711990 myslela jsem takový kontroverze jako vyhazování písku z piskoviste nebo běhání v ponožkách :-)

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 16. ledna 2022 21:29

Pinot Noir my teda oslavujeme každý den, kdy na tričku není stopa oběda:) Ale musím ho pochválit, tenhle týden jsem ho vždycky vyzvedávala čistého. Moje děti naopak ty různá bahýnka milují, hlavně starší, on je takový přírodní typ.

Online Karja
44711 příspěvků moje polička 16. ledna 2022 21:33

Pinot Noir Tak to jsou asi celkově čistotni, že se nezaspini třeba doma. Ale některé děti takové skutečně jsou, že se i jako tak štítí nečistoty a tak. Tři dny by dcery vydrželo možná tak spodní tílko:-D.  A to možná! Lllllllllll

Evaeva Tak my žádné divadelní svrchní oblečení nemáme, nebo máme někde poděděné ale fakt neupozivame. Spíš jsem to myslela tak, že nerozlišuji to svrchni oblečení jestli jedeme do města po nákupech či návštěvách nebo jdeme na hřiště. Prostě to vyperu. 

Online Karja
44711 příspěvků moje polička 16. ledna 2022 21:36

Potrefenáhusa Hele tak s tímhle jsme nikdy problém neměli. Jako s cizima dětma. Samozřejmě pokud jsme u někoho na návštěvě v nějaké uzsi skupině, tak to proboem být může, hlavně co se týče jídla. To prostě můžou jíst bohužel všechno co ostatní, to nejde no. Max množství jim ukociruju. Vypadám jak tyran, ale já třeba nesnáším takove ty barevné pendreky a s.acky podobného typu. A holky by toho klidně snědly půl kila jak jsou zrave. 

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 16. ledna 2022 21:41

Jsem si vzpomněla, jak měl syn období, že si to bahno vyráběl. Něco jsem dělala na zahradě, on si někde krásně sám hrál a když jsem začala zkoumat, co dělá, zjistila jsem, že stojí u záhonu, lije si z kyblíčku vodu a míchá si v tom lopatkou. Sbohem zaseté mrkve, sáláty....

S dětmi chodíme cíleně kontrolovat, jestli jsou na cestách kaluže, když zaprší. Obleču a obuju je podle toho a pak je nechám se v tom rochnit, zkoumáme hloubku, chodíme po kamenech v louži, koukáme na svůj odraz nebo v lese na listí ve vodě. Naposled jsem to s dcerou nějak neohlídala, nateklo jí do bot vrchem a sušily se asi 3 dny. To je jeden z důvodů, proč mám i v zimě vždycky sněhule i další zimní boty, ve kterých se líp chodí, do města. Taky už se nám stalo, že syn přijel ze školky v bačkorách. Tak to se pak ty druhé zimní boty vyloženě šikly.

Offline Len
2673 příspěvků moje polička 16. ledna 2022 21:42

Zuzuli A jak to zvládáš? Vůbec si to nedovedu představit. Držím všechny palce, ať je i to poslední vyšetření v pořádku!

Offline 711990
18319 příspěvků moje polička 16. ledna 2022 21:42

Potrefenáhusa no proste ty zasadni temata zejo!!!:D 

Offline eless
2039 příspěvků moje polička 16. ledna 2022 21:48

Uz par rokov ucim syna prosim a dakujem. Obcas sa pozabudne takze pripominam. Ale doviedol to do svojej dokonalosti ked niekomu nieco podava do ruky a hovori podakujeeeeees  uplne najlepsie je ked zo mna robi alkoholika. S tym dakovanim mi donesie pahar vina co mam na stole a potom ma otravuje vypi to! Vsetko vypi! Do prazdneho pohara kukne ze este tu mas kvapku vypi kvapku! A pcha mi pohar k ustam  Horsie je ked v obchode nahlas zahuci maminka kup si tvoje vino!