Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 16. ledna 2022 17:46

Myrtila já se je snažím nasměrovat k tomu, že máme dva druhy oblečení - na ven, ve kterém můžou dělat, co chtějí a pak "slušné", kdy chci, aby aspoň k doktorovi/do divadla došli čistí. Musím říct, že ve dvou letech to syn chápal snad líp než teď

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 16. ledna 2022 17:49

Zuzuli je super, ze malá zobrala to odstavenie tak v pohode, a ze si ešte nemala ďalší stres zo zúfalého nervneho dieťaťa, ktoré chce prso. A si moc statocna, stále na teba myslím, a veľmi držím palce

Online Potrefenáhusa
38866 příspěvků moje polička 16. ledna 2022 17:52

Myrtila Karja já teď zažila na hřišti pani s dvouletým chlapečkem a "nešlapej do toho bláta" (pod houpačkou) a byla opravdu striktní, tak někomu to možná jde líp než nam

ale mně teda když vadí bláto, tak někam nejdu

Offline dzizisketa
8961 příspěvků moje polička 16. ledna 2022 18:00

Len 

U nás to bylo podobně, něco za něco. Jakmile Rosťa akceptoval na denní spánek postel, ne jen kočár nebo můj hrudník , taky mi to přes den rozvázalo ruce. Ale přesně v tu dobu se zároveň začal v noci častěji probouzet. 

Online letfenixa
10880 příspěvků moje polička 16. ledna 2022 18:24

Potrefenáhusa zažila som na ihrisku cca 2- rocne dievčatko,  ktoré nemohlo ísť nikam, len skákať na trampolinu,  lebo malo bledoruzove oblečenie. 

Offline Myrtila
5338 příspěvků moje polička 16. ledna 2022 18:29

Potrefenáhusa No, taky mi prijde jednodussi se necemu vyhnout, nez to zakazovat. Proc si komplikovat zivot  

Ale treba mame u jednoho člena rodiny takovy pristup, ze se vezme dite (nase), obejde se s nim cela domacnost a ukaze se vsechno, co tam je, ale nesmi se na to sahat, takze dite je uplne ricny, protoze normalne by si tech veci ani nevsimlo, ale ted je vsechny chce, a pak si s nim matko porad. Uz jsme ohledne toho meli nejake vysvetlovani, ale nepomohlo

Evaeva No, az bude chodit, budu muset taky vic vysvetlovat, ze by nekdy bylo fajn, kdyby se hned nezamazal, ale zatim... setrim energii

Online Tabea
8116 příspěvků moje polička 16. ledna 2022 18:34

Tak u ročního jsem neočekávala, že se nebude válet v bahně, když se sotva naučil chodit. To jsem na to taky energií neplýtvala. 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 16. ledna 2022 18:41

letfenixa raz som po ceste na ihrisko stretla známu. Ona, že snami nejde, lebo malá má nové rifle. Síce netuším, prečo 1,5 ročne dieťa nosí rifle ale nech. Bolo pekne, sucho, maximálne by si ich zaprášila. So staršou zas nechodili na ihrisko vôbec, lebo by odtiaľ nechcela ísť preč (ktoré dieťa chce:)) tak ju otec vozil každý deň po meste na bicykli, aby ju nemusel niekde naháňať a ísť tam, kam chce ona. Podotýkam, že tak dobre a poslušne dieťa som ešte nevidela, žiadne scény ani zdrhacky nerobila. Bolo mi jej trocha ľúto. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 16. ledna 2022 18:44

Myrtila ano, to je jasné, dokud se zamaže jen, když ho vyndáš z kočárku, je to dobré

Online Pinot Noir
29890 příspěvků moje polička 16. ledna 2022 18:55

Budu zas za fiflenu, ale já děti do bahna nepouštím. Jako jestli je prolézačka od bláta, nebo upadnou, tak se holt zašpiní, z toho nedělám vědu, ale aby vyloženě a záměrně zabahnili oblečení a boty, pokud to nejsou gumáky, to jim nedovolím.

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 16. ledna 2022 19:14

Pinot Noir no my napríklad väčšinou ideme cielene za bahnom, resp. keď prší, to je taky môj ťahák ako ju dostať von, že môže ísť skákať do kaluzi a bahnit sa, tak ju na to aj oblečiem. A viackrat som ju vyzliekla už pred panelákom, čo bola taka špinavá

Keby chcela ísť skákať do bahna v bežných nohaviciach a teniskách, tiež by som nebola úplne nadšená. Hlavne kvôli tým topánkam, bežné topánky čistiť, keď sú celé od bahna, sa mi veľmi nechce a v byte je z toho strašný binec

Ale nejako sa nestáva, že by som jej v niečom musela brániť, proste keď je vonku blato, má gumáky, a keď je sucho, tak sa nezaprasi tak, že by mi to nejak vadilo

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 16. ledna 2022 19:21

Pinot Noir tak oni se nezabahní cíleně, vyjma deště, ale běží před domem lesíkem, zakopne, leze na strom, šťourá se v louži klackem a pak se jím omylem otře nebo se vrtá v kamínkách a písku na hřišti, v tomhle počasí je pořád vlhký. Chodím ven kvůli nim, tak je nenutím chodit jen po chodníku, no.

Online Potrefenáhusa
38866 příspěvků moje polička 16. ledna 2022 19:25

Pinot Noir no mne přijde blbý dojít na rozbahněný hřiště a pak prudit kvůli blátu, to bych tam radši díte (ve slušným oblečení) nebrala vůbec, ale mám zatim omezenou zkušenost, po čtyřech se od matky zdrhá docela blbě

Online Pinot Noir
29890 příspěvků moje polička 16. ledna 2022 19:30

Evaeva Tak to je u nás stejně, ale jak tu padlo s tím bahnem pod houpačkou a že teda, když nechci aby lezli do bahna, tak tam nejdu - já třeba předem nevím, že zrovna na tomto hřišti bude pod houpačkou bahno, ale přijdeme, vidím bahno, tak prostě klukům zakážu tam lézt. Kupodivu zrovna tenhle zákaz respektují oba docela spolehlivě. Jsou to taky fifleny! 

A oblečení nějak rozdělené na lepší a horší nemáme, navíc ty svrchní věci a boty mají jen jedny. Když se večer zaprasí, druhý den nemají jít v čem do školky. Jsou to chudáci prostě.

Online Pinot Noir
29890 příspěvků moje polička 16. ledna 2022 19:31

Potrefenáhusa no jak píšu, třeba předem nevěděla, že tam bude bahno. Každé hřiště rozbahněné není.

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 16. ledna 2022 19:42

Lenstarsi spaval najprv menej ako mal, potom som pisala spankoveh poradkyni a zacal spat tabulkovo, aj ked na tych spodnych hraniciach. Ale u neho som videla, ze mu to mnozstvo spanku nestacilo (ako novorodencovi vobec, to spaval 6-8 hodin za den, to bolo strasne...), Bol unaveny, nervozny a budil sa s placom. Olivia zatial ide podla tabuliek, len teda blbe je, ze ked nejde tak s tym neviem nic spravit . Teda ak spi malo, tak ju zatial viem v satke douspat, pripadne ide do kociara, ale minule spala dlhsie ako mala a to som nevedela co s tym, budit aom ju nechxela a potom ki nespala v noci .

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 16. ledna 2022 19:45

betsey koralka uz nemala nahodou 3 alebo 4 mesiace? Akurat som dnes pocuvala prednasku o spanku babatiek do 4 mesiacov a spankova poradkyna tam vravela, ze okoli tych 3/4 mesiacov zacina prva spankova regresia a ak dieta nema dobre apankove navyky, tak to vyusti do tých kra kyxh spankov. A tiez to, ze niektore deti vtedy spia tie 30minutove spanky vsade, niektore napriklad v kociari alebo nosici pospia dlhsie. Tak mozno je to ono?

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 16. ledna 2022 19:47

letfenixamoj ma tiez drzi pri zaspavani za tuku a v noci hockedy smarralnaz kym sa .a nechytil. Ti nasi su si dost podobni.

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 16. ledna 2022 19:51

Potrefenáhusapamatam si jedno poobedie, konecne po hadam tyzdni dazda vyslo slnko, tak som Artura navliekla do gumovych nohavic, gumakov a tricka a sli sme sa na ihrisko hrat do mlak. A z tych 10 deti co tam boli ani jedno nesmelo do vody, vsetky boli v teplakoch a teniskach. mamicky tam po nich pokrokovali, aby nebehali po kaluziach. Mi bolo tych deciek normalne luto, bolo vidiet, ze uplne zavideli tomu mojmu, co sa tam brodil a prelieval si v najvacsich mlakach vodu...tiez mam zasady, ze ak ki vadi pocasie alebo teren, volim inú možnosť a necepujem dieta...

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 16. ledna 2022 19:51

Potrefenáhusapamatam si jedno poobedie, konecne po hadam tyzdni dazda vyslo slnko, tak som Artura navliekla do gumovych nohavic, gumakov a tricka a sli sme sa na ihrisko hrat do mlak. A z tych 10 deti co tam boli ani jedno nesmelo do vody, vsetky boli v teplakoch a teniskach. mamicky tam po nich pokrokovali, aby nebehali po kaluziach. Mi bolo tych deciek normalne luto, bolo vidiet, ze uplne zavideli tomu mojmu, co sa tam brodil a prelieval si v najvacsich mlakach vodu...tiez mam zasady, ze ak ki vadi pocasie alebo teren, volim inú možnosť a necepujem dieta...