Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 16. ledna 2022 23:08
Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 17. ledna 2022 00:38
Reakce na Evaeva:

Pinot Noir já teda nemám ráda, když sypou písek z pískoviště, aby tam něco zbylo. Myslím jako cíleně, nabrat lopatku a vyhodit ven, takže tohle nedovoluju. Naopak na házení kamínků na klouzačku nevidím nic špatného

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 17. ledna 2022 00:47

Starší rozprával zo sna. Potom si sadol, niečo zaspieval a zase ľahol

Offline Tabea
8116 příspěvků moje polička 17. ledna 2022 02:37
Offline Tabea
8116 příspěvků moje polička 17. ledna 2022 02:38

Mrakoplas Nacvičuje na besídku

Offline Tabea
8116 příspěvků moje polička 17. ledna 2022 06:57

Vlastně mi na hřišti vadí totéž, co na vlastní zahradě. Trhání kytek ze záhonu, lámání větví, sypání písku do trávy a bordelu do písku, jakýkoliv poškozování věcí i osob. 
Bosý nohy mi nevadí, i ponožky asi 2x proběhly. Kamínky/písek na klouzacce jen když jsou tam další děti, které to obtěžuje. 
Na hřišti nebo v přírodě jsou oblečení na to, aby se (pořádně) zašpinili. Vodu z holinek už jsem sle taky parkrat vylevala, loni v zimě mi dcera sjela po listí do potoka, naštěstí ne do hloubky. Ale i tím se učí.

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 17. ledna 2022 07:56

Tabea Když ona většina rodičů právě tu vlastní zahradu nemá, tudíž ničení je u nich hraní a to já proti písku v trávě nic nemám.

Offline Pinot Noir
29890 příspěvků moje polička 17. ledna 2022 08:10

Já teda zahradu mám a kdyby děti chtěli vybagrovat celé pískoviště do trávy, tak zasáhnu, ale že nosí písek lopatičkou mezi astry nebo nakládá do Tatry vedle písku a polovinu vysype do trávy, to mi nevadí. Proč by mělo? Po prvním dešti se písek rozprostře a zmizí. A veřejná pískoviště jsou tu kůly ohrazené čtverce, kolem kterých jsou další hromady písku, tráva obvykle začíná až tak metr dva od pískoviště. Na takovém jednou chlap napomenul mého syna, ať nesype písek na ten dřevěný rantl, tak toho jsem poslala vítekam.

Offline Potrefenáhusa
38867 příspěvků moje polička 17. ledna 2022 08:14

Mne třeba docela vadej na hřištích pro mrnata starší děti, to byl případ toho mnou popisovanyho rozdusanyho a rozblacenyho hřiště, kde jsme byli minulej tejden, chvíli před nama tam byla tipuju celá školní trida tak páťáků a celá klouzacka byla úplně od blata, jak po ni lezli v botách 

nebo jsem zažila už docela velky kluky, který si na hřišti mezi batolatama kopali docela na dálku míčem a nedali se nijak vykázat, nebo velký děti, co skáčou na piskovisti do dálky mezi mrnatama...někdy je to tezky, chápu, ze hřiště je pro všechny 

Offline continuity
43134 příspěvků moje polička 17. ledna 2022 08:15

Pinot Noir presne u nás. Máme hřiště 15x15 metrů a v něm je pískoviště s tím samým pískem jako na celém hřišti. Na jaře vždy přijede auto, celé to vybagruje a naveze nový písek. 

Někde v hospodě na zahrádce jsem to sypání zakazovala, ale tady je to fakt úplně jedno.

Kan to je fakt zbytečná generalizace. Trhat kytky mohly z trávy, ze záhonu ne. Zahradu nemame. 

Offline Pinot Noir
29890 příspěvků moje polička 17. ledna 2022 08:16

Potrefenáhusa uf, to by mi taky vadilo. Naštěstí jsem to tu nezažila. Tady se tyhle děti sdružují na těch venkovních posilovnách, kde zas vadí dospělým.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 17. ledna 2022 08:22

Pinot Noir mě na tom vadí, že zdroje nejsou neomezené. Na chalupě si ty Tatrovky naloží tak čtyři a bude po pískovišti, stejně jako když na sídlišti každý den každé dítě vysype jeden kyblík mimo. Pro mě je to vlastně ekvivalent ničení. U nás teda jako povrch na hřištích písek nebývá, většinou buď kamínky nebo tartan. Ale cizí děti teda nenapomínám, za ty zodpovědná nejsem.

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 17. ledna 2022 08:50

DrowRanger jj, tri mesiace bude mať o dva dni. Len ona tie 30 minútové spanky máva, odkedy sme prišli z pôrodnice. Vlastne už aj v pôrodnici blbo spala, ale tak tam ju stále niekto budil, ale inak už v pôrodnici bola hore niekoľko hodín v kuse. Tak neviem, že či to je ono

Ale pamätám si, ako som sa strašne čudovala, že už tak malé babo je tak citlivé na akékoľvek zvuky (Alica ju rušila od narodenia). Tak môže byt, že tým, že bola stále rušena a nemala niekoľko hodín kľudu na spánok, že sa jej to tam všetko nejako pokazilo na začiatku 

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 17. ledna 2022 09:01

Evaeva ja tiež zakazujem Alici vyhadzovať piesok z pieskoviska, presne z tých dôvodov, ktoré uvádzas

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 17. ledna 2022 09:07

A inak ja čakám, kedy na náš škôlka pošle sociálku kvôli zanedbanému dieťaťu. 

Dnes som Alici vyhrabavala špinavé legíny z koša na prádlo, pretože z tých 15 čistých nechcela ani jedny. Museli to byť zrovna tie jedine, ktoré boli v koši. A to ani nie sú žiadne obľúbené, proste si na ne spomenula a inak to nešlo. A ešte aj išla do škôlky s úplným vrabcim hniezdom na hlave, už niekoľko dní sa mi ju nepodarilo presvedčiť, aby sa ucesala.

A pravidelne tam chodí špinavá, proste si zmysli, že chce to macickove tričko, čo mala včera, a ze je špinavé a treba ho oprat, neprejde. Hlavne, že keď si umýva ruky a náhodou jej jedna kvapka vody padne na oblečenie, tak chytá hysak

Offline Len
2673 příspěvků moje polička 17. ledna 2022 10:37

betsey Řekla bych, že ve školce budou zvyklí, zvlášť jestli mají učitelky samy děti

Online Karja
44715 příspěvků moje polička 17. ledna 2022 10:55

betsey Já jsem tuhle cesala dceru ve spánku:-D. Ale ona má naštěstí takové vlasy že se po umytí samy rozcesaji. A mýt si je chce. Jinak tohle taky znám no, chtela jsem do zásoby nakoupit oblíbené halloweenske tričko a oni mi ho vyprodali....to byla taková sázka na jistotu, že si to vezme. 

Offline notna
9450 příspěvků moje polička 17. ledna 2022 11:02

Jsem matka, která zakazovala svému dítěti sypat písek na klouzačku. Ten zvuk, jak to pak skřípe! Uaa! A taky mi přišlo docela nebezpečný se dole kolem té klouzačky motat, když mohl kdykoliv někdo sjet dolů. Taky jsem zakazovala to chození po sklizavce nahoru. Pokud jsme byly na hřišti samy, tak jsem to neřešila a nechala ji. Ale za přítomnosti dalších dětí ne.

Offline Gatita
8633 příspěvků moje polička 17. ledna 2022 11:06

betsey to je bezne, syn casto vyhrabava spinave pradlo z kose. Ja nejsem uplne cimprlich, sama nosim triko nekolik dni, ale to jeho obleceni bylo uz viditelne spinave. To mu teda nedovoluju, muz ho v tom ale klidne necha jit, v tomto nejsme uplne ve shode. Ted uz nakupuju casto stejna tricka a kalhoty, tim se tyhle stresy trochu minimalizuji. 

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 17. ledna 2022 11:09

Gatita no ani ja by som ju nenechala v tom ísť, ale ako tu kedysi ktosi trefne poznamenal: robiť všetko, čo to dieťa chce a snažiť sa ju ničím nenastvat, lebo neodídeme