Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Gatita
8633 příspěvků moje polička 16. ledna 2022 21:50
Reakce na Potrefenáhusa:

711990 myslela jsem takový kontroverze jako vyhazování písku z piskoviste nebo běhání v ponožkách :-)

​nebo sypani kaminku dole na skluzavce! To jsem nerozlouskla ani po sesti letech, jestli je to blby nebo ne:)

Jinak ja uz nezakazuju skoro nic, pokud neni ohrozeno neci zdravi nebo majetek. Zrovna to valeni v blate, to moje deti nastesti nejak nenapadne, ze by mely delat

Ale moc nemusim, kdyz nekdo prijde na navstevu spojenou s obedem a vylozi na stul balik krekru nebo susenek. Takze deti vyluxuji susenky, vetsinou je i ruzne rozdupou po byte, a obed si muzu strcit za klobouk. Ale my mame trochu issue s jidlem, tak jsem na to vic hakliva nez jini.

Offline Len
2673 příspěvků moje polička 16. ledna 2022 21:53
Reakce na dzizisketa:

Len 

U nás to bylo podobně, něco za něco. Jakmile Rosťa akceptoval na denní spánek postel, ne jen kočár nebo můj hrudník , taky mi to přes den rozvázalo ruce. Ale přesně v tu dobu se zároveň začal v noci častěji probouzet. 

​S tou poslední větou ve mně nejdřív hrklo, ale pak mi došlo, že už to teď snad častěji ani nejde.

Já jsem teda změnila strategii, dřív, když spal, jsem chodila pryč z ložnice, teď zůstávám u něj, protože tak vydrží dýl spát, mám jasnou výmluvu. Ale je to příjemný, zůstat pěkně v peřině s knížkou, za poslední tři dny jsem dočetla dvě, což je víc než za poslední půlrok.

Online Karja
44715 příspěvků moje polička 16. ledna 2022 21:55

Zuzuli Jej, tak to zase tak ideální není teda. I ta práce tvého muže, že si nemůže vzít ošetřovacku tak lehce. Tak ti držím palce ať to zvládáš i ty další chemo jako doposud a rodinná logistika šlape a aspoň trochu ti tím odlehčí. A tech prázdnin u babičky bych se nebála určitě se to malé bude líbit. Našim holkam se tam taky líbí moc, i když pak brečí že nechtěj od nás;-). 

Online Karja
44715 příspěvků moje polička 16. ledna 2022 21:56

Len Děti určitě spí mnohem líp když se u nich zůstane;-)

Offline 711990
18319 příspěvků moje polička 16. ledna 2022 21:58

Gatita jooo sypani kaminku taky nevim:D no vetsinou se snazim pusobit vychovne, kdyz to obtezuje okoli....jinak na to kaslu:D ale s tim sypanim pisku mimo piskoviste mam zarez ja, protoze me nenapadlo ze je to spatne:D

Offline Zuzuli
3777 příspěvků moje polička 16. ledna 2022 21:58

Len tak da se to, ta chemoterapie je takove tehotenstvi. Nevolnosti, zvraceni, navalovani se z ruznych vuni a chuti, silena unava a slabost. Jen se pak o to, co v tobe roste a vyndaji z tebe, nemusis dalsich dvacet let starat

Trva to tak tri ctyri dny, mam na to leky, takze se i s malou fungovat dalo, jen jsme byly doma. A ocenovala jsem, ze pres den krasne spi, spala jsem s ni. Ale porad to je jen batole, potrebuje pohyb a zabavit, doma se nudi a pak vymysli, tak jsem radeji vyuzila nabidky nasich a na ty tri dny po chemo se vzdycky nastehujeme k nim. To, ze ji nekdo vezme na dve hodiny ven a uvari ji obed, je pro me obrovska pomoc. Mam ted chemoterapii jednou za ctrnact dni a ten druhy tyden bez ni je uplne normalni, fyzicky se citim uplne jako pred zacatkem lecby, tak mame bezny program a dohanime ten predchozi tyden. 

Offline Len
2673 příspěvků moje polička 16. ledna 2022 22:02

Karja To jsem slýchala ze všech stran a nikdy mi to nefungovalo, až teď s jedním spánkem. A vůbec to není marný.

Offline žluťásek
8863 příspěvků moje polička 16. ledna 2022 22:03

Zuzuli já ti musím napsat, jak obdivuju tvůj nadhled a přístup, fakt smekám. Seš doopravdy hrdinka, moc ti držím palce a myslím na tebe denně. Držím palce moc moc moc

Offline Zuzuli
3777 příspěvků moje polička 16. ledna 2022 22:05
Reakce na 711990:

Kalhoty na ven ma vic nez jedny:) ale jednou se mi i stalo, ze sem ho nechala hrat si ve straslivy louzi a sambo musel prijet s nahradnima svrskama:D 

​Ja uz jednou nesla domu dite jen v pline, mem svetru a s rukavicema na nohou misto ponozek/bot nastesti z velmi blizkeho hriste. 

Offline 711990
18319 příspěvků moje polička 16. ledna 2022 22:10

Zuzuli :D jezis to je hodne dobry!!!!:D 

Offline Len
2673 příspěvků moje polička 16. ledna 2022 22:11

Zuzuli Uf, přirovnání k těhotenství mě teda dostalo.

Je super, že jezdíte k prarodičům a můžou takhle pomoct. Takhle jak to píšeš to zní celkem optimisticky, ale asi to není žádná legrace těch pár dní po. Ta pomoc od rodiny je fakt skvělá, mně teď hodně pomohla mamka, když byl muž několik dní pryč a já měla zrovna komplet zablokovanej krk, což je oproti tvé léčbě prkotina. 

Offline Len
2673 příspěvků moje polička 16. ledna 2022 22:13
Reakce na žluťásek:

Zuzuli já ti musím napsat, jak obdivuju tvůj nadhled a přístup, fakt smekám. Seš doopravdy hrdinka, moc ti držím palce a myslím na tebe denně. Držím palce moc moc moc

​Žejo, já jsem hroznej bolestín a obávám se, že bych se hrozně litovala a byla bych k nesnesení. Ten nadhled je vážně super.

Offline Pinot Noir
29890 příspěvků moje polička 16. ledna 2022 22:23
Reakce na 711990:

s tim sypanim pisku mimo piskoviste mam zarez ja, protoze me nenapadlo ze je to spatne:D

​To se nesmí?

nebo sypani kaminku dole na skluzavce!

A tohle taky ne?

Offline žluťásek
8863 příspěvků moje polička 16. ledna 2022 22:28

Pinot Noir asi jsou myšleny ty malý pískoviště někde u restaurace? Tam jsem nedovolovala taky sypat mimo, že tam nic nezbude. Ne tak jako zakazem, jako spíš vysvětlováním a přesměrováním na něco jinyho.

My jsme zas ty narusitele, co smí běhat venku v ponozkach, bosky ještě v říjnu a do bahna a louží i v botách, máme několikery

Offline 711990
18319 příspěvků moje polička 16. ledna 2022 22:50

Pinot Noir no mela jsem takovej konflikt s jednou znamou, ktera po mne chtela, at to Tondovi zakazu, ze "se to nesmi" a ze ona to svymu diteti taky zakazuje. Ja si toho uprimne ani nevsimla, deti si hraly a neprudily:D ale jako vytrvala jsem a nezakazala:D vytykam mu jenom, kdyz zbesile hrabe a haze to na ostatni, to mi vadi. Nebo kdyby nejak hazel pisek po ostatnich okolo. Tohle bylo, ze to nabiral lopatkou a sypal skrz plot do travy.

Offline Pinot Noir
29890 příspěvků moje polička 16. ledna 2022 22:52

žluťásek tak to jo, tomu rozumím. Ale my se s takovým pískovištěm snad ani nesetkali. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 16. ledna 2022 22:52

Pinot Noir já teda nemám ráda, když sypou písek z pískoviště, aby tam něco zbylo. Myslím jako cíleně, nabrat lopatku a vyhodit ven, takže tohle nedovoluju. Naopak na házení kamínků na klouzačku nevidím nic špatného

Offline Pinot Noir
29890 příspěvků moje polička 16. ledna 2022 22:54

711990 haha, někdo si evidentně nedokáže vůbec ty chvilky, kdy o dětech nevíš, vůbec užít

Offline 711990
18319 příspěvků moje polička 16. ledna 2022 22:56

Pinot Noir no presne! I kdyby v tu chvili deti stouraly klackem v mrtvym jezkovi, radsi bych si uzivala klidubylo to teda takovy to piskoviste, kde je pisek i vsude jinde, nemyslim ze by to pak chybelo:D

Offline Malenge
4841 příspěvků moje polička 16. ledna 2022 23:07

Evaeva tohle úmyslné vysypavani z piskoviste se mi taky nelíbí, nabírat lopatku/kyblik a sypat někam do trávy, a klukům jsem řekla, ať to nedělají s tím, ze kdyby to dělali vsichni, za chvíli si nikdo z nich nebude mít s čím hrát a na nějaké budování mostu a tunelu budou moct zapomenout. To pochopili celkem rychle. Stejně tak aby naopak nesypali do piskoviste štěrk a jiný curbes, ze jim nebudou držet babovky, když bude pisek plný všeho možného. Jinak lézt mohou téměř všude (neocekavam-li tam hromadu exkrementu), jen upozorňuji, ze kam si vlezou, odtamtud slezou, sundavam jen výjimečně