Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 17. ledna 2022 11:10

Karja v spánku jej natieram pravidelne líca zničené od mrazu a ekzém na chrbte, ucesat mi ju nenapadlo, ale dnes večer idem na to

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 17. ledna 2022 11:32

Já jsem mezi kamaradkama za pipinu, protože dítě mělo donedávna jedny softshellky. Vůbec jsem nepochopila, proč by jich měl mít vícero, protože louže se u nás obcházejí, z každý špíny se sice nehroutim, chatu máme, jsme z vesnice ... ale když je bahno, tak asi ven nechodime, nebo na Žižkově žádný není nebo nevím  Ale jako děti, co mají šestery kalhoty na ven jsou nějak mimo moje chápání. 
A já dokonce nemam softshellky/kalhoty na ven žádný. Tak to jsem taky za exota

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 17. ledna 2022 11:40

Ale priznam se, ze co mě sere dost je, ze pomalu každá detna domácnost má doma očividně špajzku narvanou tema detskejma pitickama, Kubikama, Caprisone apod. Fakt o víkendu 3x návštěva, z toho 2x hned syn vyfasoval jako první věc pitíčko. Jako já mu to mimo domov nezakazuju, at si užije, ale vadí mi to z mnoha duvodu. Povazuju to za totální mor pro životní prostředí, dětský zuby a vůbec. 

Asi jsem neuhlídala trochu kyselej výraz, protože vždycky to vyvolalo diskuzi ... a byli jsme za magory, když z nás vylezlo, ze dítě pije jenom vodu nebo mliko, džus/mošt jen v restauraci. A za ještě větší, když jsme přiznali, ze my to máme stejně (plus teda kafe a alkohol ). Já si fakt myslela, ze tahle nápojová úchylka uz je překonaná, ale očividně šťávy, limonády nebo aspoň čajík s medem frčej i u mých vrstevníků.

Offline Potrefenáhusa
38867 příspěvků moje polička 17. ledna 2022 11:57

MP Meri s tím pitím to máme stejně jako vy, určitě nemám v plánu tohle kupovat

Offline Potrefenáhusa
38867 příspěvků moje polička 17. ledna 2022 12:03

A mnozstvi nutných hadru neposoudim, jen ty softshellky už nikdy nekoupim růžový 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 17. ledna 2022 12:13

MP Meri moje děti mají taky jen jedny softshellky, proto taky chodí špinavý, já teda chodím normálně v džínách, akorát mám zateplené. Ale tak vy moc nechodíte na hřiště, to je jiné, no.

Offline 711990
18319 příspěvků moje polička 17. ledna 2022 12:20

MP Meri softshellky ma dite dvoje tenky a dvoje s fleecem, ale sije to moje mama, takze to nemusim kupovat:D a s tim pitim je to desny, ja se zatim spoleham na to, ze moje dite od cizich odmita i to, co bezne ji a pije. Takze jen rikam -nabidnete mu to a on se sam rozhodne, muhehehe:D 

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 17. ledna 2022 12:21

Já bych potřebovala, aby se daly ve spánku umejt vlasy

Offline Potrefenáhusa
38867 příspěvků moje polička 17. ledna 2022 12:24

Mohučanka já zatím furt ve spanku striham nehty 

vlasy si naštěstí nechá umejt i vyfenovat (zatím) 

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 17. ledna 2022 12:28

Potrefenáhusa vyfénovat NIKDY a nehty ve spánku se mi taky nikdy nepovedlo ostříhat, ona to nějak cítila a hned se začala ošívat

Ale ty nehty se naštěstí časem zlepšily, teď už jí nemusím držet v klinči

Online Gatita
8633 příspěvků moje polička 17. ledna 2022 12:36

MP Meri ja tyhle dreky taky nesnasim. Piticka vubec, to ani nevim, ze se jeste vyrabi? Ale ja moc nekupuju ani kapsicky, to, ze u kamaradek deti bezne snedi 2-3 kapsicky denne, je nad moje chapani. Jako jo, v urcitem obdobi, kdy deti nemely zuby a nebyla sezona na cerstve ovoce, jsem to davala taky, ale bylo mi to protivne uz tehdy. Na dovolenou to taky nakupuju a vzdy jen cumim, co je z toho za odpad. Ale to ze vsech tech tycinek, keksiku a ostatnich zdravych minipytlicku s dobrotami z drogerie. Hlavne to jsou uplne zbytne veci.

Edit hrubka

Offline continuity
43134 příspěvků moje polička 17. ledna 2022 12:37

MP Meri já už o tom přemýšlím tři dny. My jsme venku furt a žádné patery kalhoty naven jsme neměli. Holky měly jedny zimní boty odjakživa a když byly uplne malinké, tak dvoje kalhoty a dvě bundy, ale na týden na hory jsem vozila jen jedny. 

Asi to zrovna bylo to suché období, kdy vůbec nepršelo nebo si dávaly pozor. Jinak nevím, největší bahnatko jsem dnes u nás doma já. 

Offline Lamicka
14193 příspěvků moje polička 17. ledna 2022 12:46

Evaeva ja to vnimam stejne, pokud hriste neni v podstate jedno velke piskoviste, tak systematicke vyhazovani pisku z piskoviste do travy mi prijde jako plytvani a neohleduplnost k ostatnim. A jakoze nektere deti sedely na drevenem okraji a sypaly ven jednu lopatku za druhou za dohledu rodicu.

Musim konstatovat, ze jsem rada, ze moje deti z hrist uz vyrostly. 

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 17. ledna 2022 12:48

Evaeva Jako my ne, ale chodí skoro každý den se skolkou  Já fakt nevím, neříkám, ze se občas nezamaže, ale prostě nám stačí dvoje. Ale jo, je to asi opět druh dětí, minule jsem je pozorovala s bratrankama, syn proste tak nějak sporadane jde, louži obejde, do křoví bezdůvodně neleze. Zato oni, to bylo neuvěřitelný, vymetli úplně všechno, ale tak jakoby bezdůvodně (pro mě). Proste vidí kaluž, i mimo trasu, tak do ní dupne (jako já chápu proč, ale stejně). Mě by tohle zabilo, tak je možný, ze do toho syna tak nějak nenapadne tvaruju, ačkoli cíleně si toho nejsem vědomá. 

Offline Lamicka
14193 příspěvků moje polička 17. ledna 2022 12:51

MP Meri s pitim to mame stejne - pijeme doma vodu a neslazeny caj, dzus si davaji v restauraci a nikdy nepili piticka, kubiky, jupiky...  v jejich veku ted vsichni piji fantu, kolu apod. Jsem rada, ze to nevyzaduji (ale asi to prijde).

Offline letfenixa
10880 příspěvků moje polička 17. ledna 2022 12:52

Syn má niekoľko kusov všetkého vonkovneho oblečenia. Keď ideme von doobeda, aj poobede, tak sa zaspini vždy.  Zo škôlky príde vždy špinavý.  Doma mu kvapne čaj,  už sa letí prezliecť ale že má komplet denne menu na tričku,  to mu nevadí. 

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 17. ledna 2022 12:53

Gatita Těch piticek se bohuzel děla spousty. Jako ze to vyfasuje někde u babičky, prababicky, to mě celkem nepřekvapuje. Ale fakt mladí rodiče, proste s pokrcenim ramen "když on mi vodu nepije" a v zápětí následovaný "no, my vlastně taky vodu nepijeme"

V našich končinách, to proste nepochopím, pak se nemá planeta topit v plastu (sry za greenwashing)

Offline letfenixa
10880 příspěvků moje polička 17. ledna 2022 12:54

betsey vieš čo,  ja  nad tým casto premýšľam,  ze kdeze nám naši rodičia ustupovali , že čo z týchto našich dirigentov vyrastie.

Offline Lamicka
14193 příspěvků moje polička 17. ledna 2022 12:58

continuity my uplne stejne - jedny softshellky, jedny zimni boty, ale kvalitni. Nikdy jsem pro ne nemela specialni obleceni do vody, do blata. Na lyze kvalitni obleceni. Vzdycky to stacilo. Ale ja jsem hrozny minimalista a nemam rada zaplnene skrine. Az ted, kdyz syn vic sportuje a maji celorocne trenink venku, tak toho ma o dost vic. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 17. ledna 2022 13:03

MP Meri oni se školkou chodí v zimě spíš na procházky, takže to chodí celkem čistý, protože lézt do křoví dovolené nemají. Ale určitě je to typem dítěte, syn je nejšťastnější někde s klacek v křoví nebo louži a mě to nevadí, já tam za ním nelezu. My často chodíme jen tak ven, když jdeme na metro něco zařídit, tak to samozřejmě dovolené nemá.