Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Online Pinot Noir
29890 příspěvků moje polička 17. ledna 2022 13:03

MP Meri kluci mají všechno taky jen jednou - jedny tenké softshellky, jedny zateplené, jedny oteplovačky, jednu bundu přechodnou, jednu zimní... Ale jsou teda podobní jako tvůj, kaluže obejdou, nikde se zbytečně nezabahní. Myslím, že v tom trochu vliv nás matek je.

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 17. ledna 2022 13:13

Lamicka

U nás taky tak podobně - tenký softshellky, zateplený softshellky, oteplováky na lyžování. Bunda jedna hodně teplá, na zimní sporty a když je pod nulou, jedna méně teplá. Boty vždycky jedny, většinou kožené, bláto z nich okartáčuju. Dcera je ve špinění a trhání takový průměr, řekla bych, já jí nezakazuju téměř nic, akorát teda do hlubších kaluží se dupe až cestou ze školky, a ne do školky. 

Edit: samozřejmě mluvím o běžné procházce nebo celodenním pobytu venku, když jdeme na návštěvu nebo tak, tak uz chápe, že je třeba, aby zůstala čistá.

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 17. ledna 2022 13:21

Alica má toho viac, ale len preto, že to podedila z rôznych zdrojov. Bundy zimné ma štyri ale nosí len jednu. Topánky ma teda dvoje mnou kúpené, jedny barefoot členkove a jedny zimné gumáky. 

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 17. ledna 2022 13:23

Mohučanka a tak dajú sa umyť aj vlasy v spánku. Posunies jej hlavu, aby jej visela z postele a použiješ krhlu a lavor

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 17. ledna 2022 13:26

betsey

Krhlu jsem si musela vygooglit, dík za rozšíření obzorů.  

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 17. ledna 2022 13:26

Pinot Noir to víš, že tam nějaký vliv je, ale těžko odhadovat, co je výchova a co povaha. To vidím na klucích, mladší není takový přírodní typ jako starší, když jdeme ven sami, chová se jinak. 

Offline Gatita
8635 příspěvků moje polička 17. ledna 2022 13:28

MP Meri tak zrovna u nas se voda pije, slazene napoje tu nepijem nikdo. Ale to je tak jedine, co drzime, sladkeho syn ji hodne moc (nejdu dobrym prikladem). Greenwashing mi v rozumne mire nevadi, spis to asi nevytrhnem, kdyz trh je nastaveny tak, jak je. Uz i to deemko mi prijde takovy trapny s tema ruznejma eko brandama, mi prijde, ze si chtej akorat neco obhajit, pritom plny regal mini kapsicek. 

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 17. ledna 2022 13:38

betsey aha, toto na mna prave vyskocilo: https://www.lepsispanokbabatiek.sk/kratke-30_minutove-spanky-babatka/

Skus si pozriet tu stranku, pani je aj na instagrame, mozno tam bude nieco, fo pomoze. Ale prebehla som aj tento clanok (Olivia tiez okrem kociara a satky malokedy spi doma dlhsie ako 30 minut) a moze byt, ze je Koralka na dlhsie spanky este mala, ak je inak ok. A k tej regresii ma napadlo, ze v prednaske pabi spominala, ze ta regresia sa prejavi aj zhorsenim bocneho spanku - u niektorych deti zaroven s dennym a u inych v 5-6 mesiaci. Tak Koralka asi este regresiu nemala (alebo ju uz zvladla).

Online Pinot Noir
29890 příspěvků moje polička 17. ledna 2022 13:38

Já bych ráda poznenala, že "vodu moc nepijeme" automaticky neznamená "pijeme pitíčka v krabičkách a obarvené chemické limonády a po každé vypité decce odhodíme obal". Pijeme převážně čaje s citronem, kvůli křečím Magnesii, muž a děti pijí navíc vodu se šťávou, jak kupovanou, tak domácí rybízovou a aroniovou. 

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 17. ledna 2022 13:40

DrowRanger jej,diky moc, preštudujem to

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 17. ledna 2022 13:54

betsey ja som jej pisala v obdobi, ked artur velmi zle spal a pomohla nam. Ale teda on mal vtedy 8. Mesiacov uz a velmi zle spankove navyky (obavam sa, ze s Oliviou to bude obdobne ). Ma tam aj online prednasky ohladne spanku babatiek do 4 mesiacov ale popravde mne zatial moc nepomohla .

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 17. ledna 2022 13:58

MP Meri u nas sa tiez pije len voda, mlieko a vino . Ale synovi sladke a ochutene vody vobec nechutia, nevypije dokonca ani sladeny alebo nesladeny caj (co je dost nanic ked je chory). Muz s mojou mamou mu ale vo velkom nakupuju ovocne kapsicky, ja z toho uplne rastiem, mam doma opakovane plnitelne a preferujem kupit ak tak predsnifavku v sklenenom pohari a naplnit ju, ale som jedina. Nastastie poslednych par mesiacov syn pteferuje viac ovocie, ci uz cerstve alebo susene, na kapsicku si spomenie maximalne v aute alebo na vylete.

Offline Tabea
8117 příspěvků moje polička 17. ledna 2022 13:59

Pinot Noir myslím, že ten vliv matek na schopnost a chuť být jako prase je srovnatelný s vlivem matek na spaní a stravování dětí. 
Jedno moje dítě musí vymest každou louži, každý bahno. Druhý to tak nemá. 
Meli jsme dřív u rodičů v jednu dobu dva psy, NO. Na procházce jeden louže obcházel a druhý vyhledával.

Offline dzizisketa
8962 příspěvků moje polička 17. ledna 2022 14:01

Já mám typické loužové blátivé klackorýpavé dítě, u nás by to bez holínek, gumových kalhot a pláštěnky nešlo. Obrala bych ho o jedno z jeho největších potěšení.

Online Pinot Noir
29890 příspěvků moje polička 17. ledna 2022 14:03

Tabea je to možné. Samozřejmě nemám pocit, že bych v tomto směru nějak výchovně působila, ale podezřívala jsem nějaké vzorce "mimochodem", řeč těla a tak, protože mně to, že nemají zálibu ve špinění hader a bot, samozřejmě velmi vyhovuje

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 17. ledna 2022 14:04
Reakce na Potrefenáhusa:

A mnozstvi nutných hadru neposoudim, jen ty softshellky už nikdy nekoupim růžový 

ja som pred zimou kupila krasne, svetlucko modre s velrybami. Tiez to bola chyba...a

MP Meri syn ma softshellky trojr, kedny letne a dvoje na chladnejsiu jesen, zateplene. Ale on je teda celkombprasiatko, v piesku sa hra az kym nezamrzne a neda sa v nom bagrovat, sada si do mlak a sem tam vie spadnut tak, ze sa mu voda naleje vrchom gumenych nohavic (domov vtedy chodi zabaleny v mojej mikine a ja mrznem .). A teda musi mat dve sady zimneho oblecenia, ma dvoji gumakov a dvoji zimnych topanok, lebo kazda mlaka je jeho (alebo kopa hnoja u svojrovcov, pole, krtinec, potok, dosad si hocco schopne ho zaspinit ).Ale zato doma staci,ze mu na rukav kvapne voda amusim ho ptezliect .

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 17. ledna 2022 14:07

dzizisketa u nás naprosto největší radost přinesla obří louže, co se nám jednou udělala před domem. Nikdy před tím ani potom tam nebyla. Voda sahala dospělému do půli lýtek. Přestože měli gumové všechno, vylévala jsem vodu z holinek a byli totálně durch. Podle mě jeden z nejlepších dnů v jejich životě

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 17. ledna 2022 14:07

Pinot Noir to ti celkom zavidim, pamatam si este obdobie, ked sa vozil v kociari a teda jednu dobu som nosila kompletne veci na prezlecenie, vratane nahradnych topanok, flase s vodou a vlhcenych obruskov, keby sa dalo, tak by som pribalila aj sprchu co bol taky špinavý. A potom s nim siel von muz, nic z vyssie uvedeneho nevzal a takeho zasvineneho ho podadil do kocika .

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 17. ledna 2022 14:08

DrowRanger Potrefenáhusa softchelky jedině tmavě šedé

Offline dzizisketa
8962 příspěvků moje polička 17. ledna 2022 14:11

Potrefenáhusa 

Ale světle růžové gumové kalhoty do deště jsou nejlepší. V tom podzimním deštivém šeru krásně září do dálky, očištěné jsou raz dva.