Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 17. ledna 2022 14:13

DrowRanger já teda mladšího dávala do kočárku i od bahna. Ze začátku jsem se pokoušela o převlékání jako ty, ale brzy se na to vykašlalaobčas jsem ho teda vzala tím ubrouskem. Vozila jsem přes kočárek nánožník, aby ten bordel nebyl tolik vidět.

Offline Pinot Noir
29890 příspěvků moje polička 17. ledna 2022 14:15

DrowRanger však my na to jednou dojedeme, vždycky, když vidím, kolik náhradního oblečení s sebou kamarádky pro své děti táhnou (a hodně z toho opravdu využijí), tak si vždycky říkám, že něco bych s sebou na nějaký delší pobyt mimo domov taky měla mít, co kdyby... ale pak na to stejně vždycky zapomenu.

Offline Potrefenáhusa
38867 příspěvků moje polička 17. ledna 2022 14:17

dzizisketa

To jo, ty máme! 
Ale pak máme ještě takový křiklavě růžový softshellky a z tech kolen už to asi nikdo nedostane 

Za ty gumovy kalhoty jsem moc rada, jednak je nosi, když se pere kombineza a jednak ji je davam, když jedem převážně kočárem a potrebuju, aby nebyla zaprasena 

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 17. ledna 2022 14:22

Pinot Noir to uz mam odskusane, najprv som nahradne oblecenie nenosila, potom sa  vystrepal v novembri do kaluze, a oblecenie mi poziciavala kamoska . A teda raz som takto narazila v lete, boli sme sa s kamoskami prejst, deti nasli kopu cervenej skvary a my sme ich nechali po nej lozit a pustat sa. No lenze ja kedina som bola autom, toez mi baby poziciavali ovlecenie a to synove som niesla domov v sacku .

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 17. ledna 2022 14:26
Reakce na Pinot Noir:

Já bych ráda poznenala, že "vodu moc nepijeme" automaticky neznamená "pijeme pitíčka v krabičkách a obarvené chemické limonády a po každé vypité decce odhodíme obal". Pijeme převážně čaje s citronem, kvůli křečím Magnesii, muž a děti pijí navíc vodu se šťávou, jak kupovanou, tak domácí rybízovou a aroniovou. 

​Já ti rozumím, jak to myslíš. Když já mám pořád pocit, ze čistá voda by měla tvořit minimálně většinový základ pitnýho režimu, takže všechny ty čaje i šťávy jdou mimo mě. 
Ackoli já jsem některý dny živa skoro jen z kafe a vína, tak bych měla možná taky pomlčet

Offline Garfie
28564 příspěvků moje polička 17. ledna 2022 14:59

Ty jo, tak já jsem asi matka Herodes, když se dítě dopoledne zašpinilo, šlo ven odpoledne pochopitelně špinavé...když bylo deštivý počasí, nechodila jsem ven vůbec a četli jsme si.  Hřiště jsem teda navštěvovala minimálně, vlastně ta nutnost byla nejsilnější motivace pro koupi vlastního domu, dost to nesnáším, ale nedovolovala jsem ani záměrné vysypávání písku mimo pískoviště, ani házení kamenů na klouzačku, i když o to se vlastně děti nikdy nepokusily, to se fakt dělá? U nás bylo na klouzačce vždycky plno a jakýkoli malý dítě, který by se motalo dole by to pěkně schytalo od starších. :-)

Offline Potrefenáhusa
38867 příspěvků moje polička 17. ledna 2022 15:17

Garfie tak asi záleží na povaze a množství zaspineni a taky na ty následující činnosti, ne? 
jinak já náhradní hadry v nějaký minimální míře nosim, mam strceny body a tenký leginy u plen a už se mi to několikrát velmi vyplatilo

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 17. ledna 2022 15:21

Potrefenáhusa já nosím náhradní oblečení jen, když jdeme někam dál. Když jdeme na dvě hodiny ven, tak nic neberu. Když se nějak extrémně zmáčí, tak holt jdeme domů, ale nepamatuju se, že by se to někdy stalo. Akorát teď v zimě nosím náhradní rukavice.

Offline Lamicka
14195 příspěvků moje polička 17. ledna 2022 15:22

Pinot Noir no ale kdyz maji ostatni nahradni obleceni, tak vy ho prece nepotrebujete vozim na dovolene maximalistickou lekarnicku a kamaradky k nam chodi se slovy: nic jsem nebrala, vedela jsem, ze na tebe je spolehnuti

Offline Karja
44718 příspěvků moje polička 17. ledna 2022 15:24

Lamicka Já taky na návštěvu k dětem nic neberu, tak mi půjčí;-). 

Koupila jsem dětem v Lidlu úhlovou brusku. Zní jako opravdová. Nekupujte to. Premejslim, jak to ztlumit, u ryznych hraček jsem zalepovala repracek izolepou, ale tohle.....

Offline Lamicka
14195 příspěvků moje polička 17. ledna 2022 15:25

Karja ctu detska uhlova bruska, hlavou mi bezi "to zni dobre" ... tak nic

Offline Karja
44718 příspěvků moje polička 17. ledna 2022 15:27

Lamicka jakoby v jiné místnosti to jde, ale musí být zavřene dveře. Ale je fakt jak opravdová, když jsem to viděla přikoupila jsem ještě vrtačku, ale ta je taková soft, to je nebude bavit. 

Offline Zuzuli
3777 příspěvků moje polička 17. ledna 2022 15:27

Potrefenáhusa body a leginy se vzdycky hodi. Taky je nenosim aale uz jsem taky vezla pres celou Prahu dite, co melo jen softshellovy overal a pujcene ponozky, vespod hole telo s plinou. Vymachala se mi u kamaradky ve vode na prebalovani, co mela kamaradka s lezicim novorozencem polozeny na podlozce na zemi... Koukam, ze tech materskych zarezu s absenci náhradního obleceni mam celkem dost

Naposled na silvestra. Byly jsme s kamaradkou na prochazce ve stromovce a dite se mi tam silene posralo. Tak, ze ji plena protekla a puncochace a body byly uplne nasakle. A ja s sebou mela jen jednu plenu a baleni ubrousku, kde byly dva posledni. Kamaradka, ac s ditetem, nemela ani ty ubrousky. Svlekala jsem malou na lavicce v podstatě do naha, mela stesti, ze nemrzlo, a namacely jsme obycejne papirove kapesniky vodou na piti, protoze dva ubrousky proste nestacily. Domu sla mala v soft kalhotech, mikine a bunde, naboso v botach. 

Offline moora
8668 příspěvků moje polička 17. ledna 2022 15:32
Reakce na Karja:

Koupila jsem dětem v Lidlu úhlovou brusku.

​nene!

posli je s tatkou na stavbu. Jinak soucitim. Ja si svyho casu vypestovala na zvuk brusky alergii. Brousila jsem podlahu ve 2 mistnostech, pak dlouho stacilo jen zaslechnout ten zvuk a okamzite mi zaclo tect z nosu.

Offline Potrefenáhusa
38867 příspěvků moje polička 17. ledna 2022 15:33

Zuzuli já mám prave taky par podobných zážitku a to body a leginy mám u těch plen defaultne

Evaeva no na dvě hodiny ven neberu taky nic, ale my chodíme na dyl

Offline Garfie
28564 příspěvků moje polička 17. ledna 2022 15:36

Potrefenáhusa Mně se množství věcí pro děti dost rozšířilo se školkou, ale do chvíle, kdy jsem si program více-méně regulovala sama, tak to bylo v pohodě. Ale já teda bydlela v centru města, vlastně málokdy jsme se třeba s dcerou ocitly v prostředí, kde by se zasvinila k nepoužití. 

Offline Potrefenáhusa
38867 příspěvků moje polička 17. ledna 2022 15:40

Garfie my jezdíme hodně ven, na celek den hlavně o víkendech, doma nám ta plina asi nikdy neprotekla, ale takhle na vejlete, kde to dite nejde umejt, hm...

Offline Karja
44718 příspěvků moje polička 17. ledna 2022 15:44

moora No to právě tady taky proběhlo ,,jaaaa chci na stavbuuuuuu,,:-D Naštěstí to jsem jim vysvětlila, že tahke pěkná bruska je na dřevo a nábytek. Už je vyhodil i děda zespoda. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 17. ledna 2022 15:54

Potrefenáhusa my víc nestíháme, když na spaní musíme být doma a ráno se málokdy dostaneme ven před desátouMyslím v běžný všední den. Hlavně ten akční rádius je takový, že když hodím dítě na kočár, tak do 15 minut jsme doma.

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 17. ledna 2022 16:25

Sladkých piticiek mám doma plnú skrinku - nekupujem to, ale vždy čosi dostanú, ja to schovam s tým, že na výlet a väčšinou to potom zabudnem zobrať :) Tiež som zástanca čistej vody, raz za deň majú dovolenu sirupovu vodu, buď domácu alebo kupujem Fruiko jablko/čierna ribezla a ten si dám občas aj ja. Sladké vody im dovolím v reštaurácii, tam totiž vodu nepijem ani ja a žiadať to po nich by mi prišlo trocha pokrytecké. Ale väčšinou je to riedeny džús s vodou, inak je to sladké jak cecek (pardon za výraz).