Pinot Noir snacha tuhle taky zapomněla na náhradní oblečení, co hůř i na plínu, když za náma přijeli na návštěvu k mojí mámě. V bytě, kde spali, měla všechno, ale jak spěchali do auta, aby dodrželi domluvený čas, zapomněla přebalovací tašku. Takže totálně pročúrané a prokakané dítě od nás odcházelo ve svetru na holém těle, protože body k nepoužití, navlečené do plenkových kalhotek pro dospělého, které nám zbyly po tátovi (chvíli jsme přemýšlely prostřihnout jí tam díry pro ruce, měla to skoro až ke krku) a v mých ponožkách místo punčocháčů. Na to jí teda natáhli kombinézu a jeli jen kousíček autem, ale moje máma z toho měla na celý večer téma, jak matka může zapomenout věci pro dítě.
Vše o těhotenství a dětech
A když tady čtu o těch ovocných kapsičkách, nenapadá vás, jak to nějak rozumně zužitkovat? Máti bere obědy ze školní jídelny a dost často to mají místo dezertu. Ona to nejí a už jich má v lednici asi 20. Naše holky to pro děti taky nechtějí, protože to jsou takové nějaké levné plné cukru.
Kokoska upřímně ty levné s cukrem a škrobem jsou tak hnusné, že bych se bála, že jakýkoliv produkt z nich bude hnusný taky. Já bych to nabídla za odvoz v místní fb skupině, jestli něco takovýho máš ty nebo dcera. Mnoho matek to normálně kupuje, tak než to vyhodit úplně...
Kokoska Upřímně jak matka může zapomenout xxx je téma dost vděčné a časté i u nás! Hrozny.
Kokoska A jake to jsou značky? Protože si myslím, že to bude jíst dost děti neuvědomělých matek, tak to někomu nabídni. Já jsem se jednou jednu snažila zakomponovat do takového želé na buchtu, ale nevyvedlo se to. Já bych z toho nic nevařila, zkusila bych to někomu dát. Klidně se staršími dětmi, naši synovci to taky jedí občas. Prostě až potkáš nějakou sousedku zeptej se.
Já a muž pijeme vodu, ale děti jí vypijou strašně málo, když jim dám do lahvičky. Takže většinou mají vodu se šťávou, neděláme ji moc sladkou. Nevím, co s tím jiného. Jsem radši, když pijou víc. Džusíky a pitíčka mají děti při různých příležitostech, doma to taky nepěstujeme. Sladkostí jedí hodně málo a jsou hrozně hubení, tak nemám výčitky. Když chtějí pít na noc, už dostanou jen vodu. V těhotenství jsem vždycky měla totální odpor k vodě, dělalo se mi špatně jen z představy, že ji piju. Musela jsem v ní mít aspoň hodně citrónu, šťávu nebo pít něco jiného, takže si odpor k vodě dovedu představit a nenutím ji za každou cenu. Znám pár lidí, co by se vody nenapili. Úplně normální mi to nepřipadá, ale jak říkám, na omezenou dobu jsem to zažila na vlastní kůži...
Kapsičky někam do potravinové banky?
dynda tiež poznám dosť ľudí, čo nepijú čistú vodu a keď, tak musí byť aspoň s bublinkami. Citronadu má rád starší syn, vyžaduje riadne kyslú :) Keď dranká sladkú vodu, väčšinou sa nechá ukecat na citrónovú.
dynda odpor k vodě v těhotenství, teda jen prvním trimestru hlásím taky. Pila jsem hodně naředěný džus nebo vidu s citronem a ještě musela být studená. Dětem dávám hlavně vody, ale tak dvě skleničky hodně naředěného džusu, výjimečně šťávy mají taky.
Dnes se citim jako nejhorsi matka na svete, nejak k sobe nedovedeme se starsi najit cestu. Jeden drobny vychovny uspech strida strasne moc neuspechu. Nejak me to dnes semlelo...
rasaNori potlapkavam, zajtra bude urcite lepsie ![]()
Kokoska Pokud mají aspoň těch 85% a více ovoce, dávám to do buchet, říkám si že ten zbytek cukru už se v té buchtě ztratí, stejně bych ji sladila. Dá se to najít jako "buchta z přesnídávky " není to nic extra, ale pokud je u vás někdo buchtový tak by to mohlo mít úspěch.
rasaNori
mě přijde že v tomto věku je to strašně těžké s tím starším (z pohledu rodiče často prudícím) dítětem udržet spojení. (Doufám že mi teď na to nenapíšete že s věkem je to cimdaltim těžší:)
Nepřemýšlela jsi nad tím že byste na den, dva vypadly jen vy dvě spolu? Strávit spolu nějaký hezký čas bez mladší a nějakých stresů a tlaků?
Sairon kouknu na to, dik.
Hledat komu to davat, kdyz nikoho, kdo by o to stal, neznam (uz jsme se ptali) a kdyz jich je treba 6 za mesic, s tim nebudu ztracet cas. A taky se musim podivat, jestli toho pulka neni uz prosla.
rasaNori Já se na tu starší taky nějak neumím napojit. Ta má prostě taťku a hotovo a se mnou to nějak vydrží než ho zase má. A hlavně já jsem furt ověšena menší ségrou. Ale dnes jsme vyrazily jen dvě spolu na očkování a za odměnu do kavárny a byly to fakt krásný tři hodiny, my spolu takhle samy nikdy nebývale. Tak možná to je cesta. No ale já je moc nevychovavam, tak možná tím to bude, přijde mi, že ty máš přece jen větší požadavky na ty děti, tím nemyslím přemrštěné, ale prostě víc je vedeš, to je pak komplikované.
Karja to si myslím, že s tím tolik nesouvisí. Na starší jsem na malou měla určitě vyšší nároky v tom samém věku a napojená jsem na ni byla víc. Na mladší zas méně, to je tatínkovi dítě od malinka. Je to různé prostě.
rasaNori dobře ti radí, vyraž s ní někam jen ty sama. To fakt pomůže. Určitě to neodkládej, stačí i dvě hodinky, ideálně je zavést to jako pravidelný rituál.
Já jsem měla s dětma hezkou chvilku v pátek. Prinesla jsem si že školení karty, kde jsou rozepsané emoce, hodnoty a kompetence. A mladší přišla, co to máš za hezké karty? ( Jsou opravdu povedené růžové, modré a fialové a na každé je kromě vysvětlivky obrázek. )
Tak jsme si moc hezky popovídaly o emocích a hodnotách a dost mě překvapilo jak kriticky na sebe mladší nahlíží ( ne ve smyslu sebakritiky, ale opravdu má náhled i na to, co jí jde a zároveň i na to, co by se potřebovala naučit, protože ji to omezuje). Starší mě teda rozsekala stanoviskem, že se musí naučit zvládat stres. Ta nás, co se týče odolnosti vůči stresu, strčí do kapsy celou rodinu a to ani já ani muž nejsme žádné extra klubko nervů. ![]()
continuity hej, to pomáha aj nám so starším, vždy si to užijeme a jak som s ním sama a nič iné na starosti nemám, pomáha mi to sa naňho napojiť a pochopiť ho. A on je tiež úplny pohodak. Len je na to malo príležitostí teraz, škoda. Ale niekdy stačí aj keď spolu vyrazíme na nákup.
Tak očividne sú dinosaury chlapska vec a ja som vyvierana z izby ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.