Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Online Evaeva
příspěvků moje polička 18. ledna 2022 10:45

rasaNori já to chápu, to vadí asi všem. Ale nemyslím si, že se s tím dá něco dělat. 

Offline žluťásek
8863 příspěvků moje polička 18. ledna 2022 10:45

rasaNori hele na tohle já mám takovou otřepanou písničku pro syna, že jsou věci, o kterých rozhodují rodiče. A že chápu, že se mu to třeba nelíbí a může být naštvaný, to je v pořádku, ale že třeba penzion na dovolenou vybíráme my a rozhodujeme se podle různých věcí, nejen jestli je tam herna.

Takže chápu samozřejmě, že to frflání je otravný, ale já bych jí ho nevyčítala. Uznala bych ty její emoce, i třeba že je ti to líto, že není spokojená a že doufáš, že si to tam užije i když chce jet jinam.

Offline rasaNori
8845 příspěvků moje polička 18. ledna 2022 10:46

Evaeva a s tim posoudit, starsi hned ze tam bude more, skaly, ze prijedou kamaradi s detma, ze se bude houpat na lane atd. Tak me prijde ze posoudit jestli je to bude bavit a co tam budou delat umi. 

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 18. ledna 2022 10:46

Něco v hlavičkách zbyde i těm mladším předškolákům, dcera včera přinesla obrázek kovové dvacetikoruny, vystřižené kdysi z Puntíka, a říkala, podívej, maminko, to je ta paní, jak jsme byli v létě v Óleán

Offline žluťásek
8863 příspěvků moje polička 18. ledna 2022 10:48

rasaNori víš co, je ještě malá, neumí to takhle posoudit. Třeba chce do Itálie, protože minule se tam stalo něco legračního, měli jste hezký počasí, byl tam roztomilej pejsek... a má to spojený, že Itálie je bezva, chci tam znovu.

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 18. ledna 2022 10:50

Jinak mám teda pocit, že některý děti frflaj více, zatímco jiné méně, prostě od přírody. Něco jako s tím jídlem, spánkem, atd.

Offline rasaNori
8845 příspěvků moje polička 18. ledna 2022 10:52

žluťásek jj, o Turecku mluvi doted, ze tam byla ta vyborna stava z granatovych jablicek a letela letadlem... 

Offline rasaNori
8845 příspěvků moje polička 18. ledna 2022 10:55

Diky vsem, stejne se asi teda musim smirit s tim, ze frflat bude, at tak nebo onak:) 

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 18. ledna 2022 10:56

Mohučanka 

Taky jsou víc a míň ufrflaný období. Neřeším. Stejně to člověk musí vždycky nějak zařídit, aby dítě udělalo i to, co se mu nechce, když je to nějak důležitý.

Offline brrr
12341 příspěvků moje polička 18. ledna 2022 10:58

Vděk nečekám, vadí mi to neustálé frflání (a to naši už jsou docela velcí). Předpokládám, že už by mohli pochopit, že když někde jsme, tak nebudeme celý den čumět do mobilu. Že oni chtějí dělat/vidět něco a my taky, proto to střídáme. Já taky nemám blbé řeči, když s nima strávím hodinu v obchodě s popkama, tak oni pak můžou vydržet v galerii. Jasně, že se to vždycky nějak udělá a zvládne, ale někdy jsou ty jejich řeči neskutečně únavné.

Offline Karja
44718 příspěvků moje polička 18. ledna 2022 10:59

Mohučanka Naše frflaj rozhodně od přírody. A ta starší stylem ,,neeeee, nebudu, ti povídám,,.

rasaNori Já nevím přesně kolik jim je, ale řekla bych že jsou malý. Že buď se s tím frflanim smířis nebo je budeš řezat. Žádný jiný východisko asi není, myslím, že tohle frflani a já tomu říkám ,,vymrcovani,, se souvisí s věkem. Je to prostě dětské chování, některé děti ho mají více některé méně. Podle mě fakt nejde nic jinýho než to přijmout a jako samozřejmě to zmírňovat nejakejma beznejma rodicovskejma mechinasmama ale jinak platí to co píšu v druhý větě:-D. 

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 18. ledna 2022 11:00

Frflání je děsně otravny, stejně jako ostatní výrazně projevovaný (nejen) dětský emoce.

Ale s rozcapeností to moc nemá spolecnyho. To dítě neumí vůbec posoudit, ze Monako/Francie/whatever stojí nějaký peníze, plánování, čas, dovolenou, organizaci atd. Pro ne je to proste nějaký způsob trávení času a fakt moc nevidí rozdíl, mezi tím a hnojníkem na farmě v sousední vsi. A stejně jako někdy nechtěj do školky/k babičce, tak někdy nechtěj do Francie.
A to uvědomění si nějaký hodnoty prijde podle mě až hodně pozdě, az po pubertě, řekla bych.

Ja si živě pamatuju ten pocit, když naši vymysleli nějaký (podle nich) super program, třeba lyže. Taky jsem frflala, protože jsem třeba nejvíc touzila zalézt si s knizkou. A vůbec mi nedocházelo, ze naučit se to, je pro mě prospěšný, ze budu na čerstvém vzduchu, ze na to naši třeba půl roku šetřili a těšili se ... na to proste sere Bilej Tesák. 
Očekávat vděčnost (od kohokoli) je cesta akorát tak k vlastní nespokojenosti.

Offline Karja
44718 příspěvků moje polička 18. ledna 2022 11:03

rasaNori Jo, ale já jsem tím chtěla říct. Jestli na ně nemáš očekávání spíš jak kdyby byly třeba o dvě roky starší. Já to beru, že tak do těch 4,5 jsou to vlastně ještě mimina:-D že jako moc nevědí. Já to soudím podle neteře, té je 5 a už to jde. Ale možná tu hranici budu pořád posouvat jak budou růst:-D:-D. Pak budu říkat, jo tak az jim bude 30 určitě tohle pochopí......:-D

Offline Tabea
8117 příspěvků moje polička 18. ledna 2022 11:31
Reakce na Mohučanka:

Jinak mám teda pocit, že některý děti frflaj více, zatímco jiné méně, prostě od přírody. Něco jako s tím jídlem, spánkem, atd.

​přesně tak. A pak z nich vyrostou dospěli, kteří buď na všechno frflou, nebo ne.

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 18. ledna 2022 12:04

Prosím vás, môže sa niečo vážnejšie stať, keď mi menší zjedol odhadom asi 10-15 vitaminovych cukríkov Rakytnicek?

Týmto sa prihlasujem do súťaže matka roka.

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 18. ledna 2022 12:07

Mrakoplas 

Píše se něco na obalu o předávkování? U toho bych začala.

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 18. ledna 2022 12:12

dynda nič, len že dodržať odporúčané dávkovanie. Ani na nete som nič nenašla.

Offline žluťásek
8863 příspěvků moje polička 18. ledna 2022 12:13

Mrakoplas neteř takhle jednou vyjedla skoro celou krabičku, tatínek (lékař!!) si nějak nevšimnul, že to jsou vitaminy a ne obyčejný gumový bonbony :-))

Volal kvůli tomu kolegyni a tehdy mu řekla, že jí aspoň tak dva měsíce nemaj dávat žádný další tyhle doplňky stravy, kvůli předávkování vit. A. Ale tu aktuální situaci nebylo potřeba nijak řešit. A to toho snědla fakt spoustu, ne pár kousků. Vysoký příjem je prý problém dlouhodě, takhle jednorázově snad ne.

Pro svůj klid bych se poradila s doktorkou, ale asi není třeba se tim nějak výrazně znepokojovat.

Offline 711990
18319 příspěvků moje polička 18. ledna 2022 12:15

Mrakoplas spis ne:) maximalne bude nabuzenej

Offline Pavlena
6920 příspěvků moje polička 18. ledna 2022 12:16

K tomu frflani... Kdyz bylo dceri 6, tak jsme poprve letely za ocean. Probehly nejaky motivovacky, co tam bude a co zazije a pak ji slysim komusi povidat plany na prazdniny: "no a to bude strasne super, pojedu za dedou do XY (dopln male severomoravske mesto) a budu tam cele 2 tydny..!! To bude tak skvele..!!" A pak jen mimochodem a skoro otravene dodala: "joooo a vlastne jeste do New Yorku.."