Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline 711990
18319 příspěvků moje polička 18. ledna 2022 14:17

slniecko mam podobny dite, vcera si napumpoval do.dlane sprchac a pak oliznulo vikendu olizoval skluzavku na piskovisti a pred mesicem sedacku v metru....vic nez covidu bych se mela bat zloutenky

Offline Gatita
8635 příspěvků moje polička 18. ledna 2022 14:20

MPLee ella&max (mame takovou knizku), djeco.

Offline slniecko admin
19573 příspěvků moje polička 18. ledna 2022 14:22
Reakce na Mrakoplas:

slniecko , uf, takže to vekom neprejde?

​u nás evidentne nie

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 18. ledna 2022 14:22

711990 ježiš, mladší taky pořád něco ochutnává. Každou chvíli mu lovíme něco z pusy, mince, kousek špejle,... naštěstí hlavně doma, ale klacek si do pusy klidně strčí i venkuDost z toho rostu, starší to nedělal možná už od roka.

Offline slniecko admin
19573 příspěvků moje polička 18. ledna 2022 14:23

711990 presne preto je na rozdiel od dcéry náš indián menom "mamííí predstav si, že piesok na hornom pieskovisku chutí inak ako na dolnom" proti tej žltačke zaočkovaný nad rámec povinných očkovaní.

Offline Potrefenáhusa
38868 příspěvků moje polička 18. ledna 2022 14:26

711990 naše dite mi přijde už nic nezere, ale to mejdlo, kostka, to je strasnej magnet...a to už si parkrat kousla

Offline 711990
18319 příspěvků moje polička 18. ledna 2022 14:27

slniecko Tonda pujde ted na jare!!!

Evaeva on si veci nestrka do pusy, ale proste jen olizuje. Ale teda oboji je des:D

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 18. ledna 2022 14:27

slniecko asi o té žloutence taky popřemýšlím. Teda až jednou bude zdravý víc jak pět dní v kuse.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 18. ledna 2022 14:29

711990 to olizováním už má asi za sebou. Ale ochutnává i věci, co se mu do pusy nevejdou

Offline 711990
18319 příspěvků moje polička 18. ledna 2022 14:32

Potrefenáhusa maj proste nejaky pnuti, no:D musela jsem schovat drevenej parek z kuchynky, ten se snazil sezrat porad

Offline dzizisketa
8963 příspěvků moje polička 18. ledna 2022 14:37

Ségře se narodila holčička, Rosťova pátá sestřenice Žofinka.

Offline Gatita
8635 příspěvků moje polička 18. ledna 2022 14:47

rasaNori ja se od nejakych ocekavani musela oprostit. Beru to tak, ze deti sdileji nasi materialni a kulturni uroven, a ze spoustu veci, o kterych mne se jako diteti nesnilo, ony berou jako normu, a nekdy je to i otravuje. Na dovolene nebo na lyzich proste zlobi stejne jako doma. Ale asi te chapu, frflani nesnasim, mame to doma. Ale jako ja fakt vidim, ze syn (6+) z toho trochu odrusta, uz mooozna i trochu chape, ze neco delame extra pro nej, nijak to teda nekvituje, ale uz asi trochu pochopil, ze na vylet s jeho (!) kamosema a maminama ze skolky jsem nejela, protoze to je muj vikend snu;)  Od ocekavani vdeku jsem se uplne odstrihla, ale uz si ani nedelam nasili, ze bych se casto nutila do nejakych takovych  vykonu, pokud to sama nechci podstoupit i s rizikem, ze se nakonec bude vic frflat nez juchat. Jinak teda kdyz delam neco opravdu jen pro nej (napr. ta dovolena s jeho (nikoli mymi) kamosi), tak se nezdraham rict, co to pro me bude obnaset. Ze treba nerada ridim a ze se trochu bojim te cesty, ze ty maminky ani moc neznam a ze se trochu stydim, a ze musime naplanovat jidlo, a ze pro me bude narocny hlidat mladsiho a soucasne s nimi chodit na vylety...no proste jsem se naucila sama trochu vymrzovat

Online viktorka_od splavu
49356 příspěvků moje polička 18. ledna 2022 15:03

to frflání jako takový je nepříjemný hrozně a mám dojem že se pokročilejším věkem dítěte spíš zhoršuje, vrcholí v pubertě a pak zmizne akorát tím, že už je člověk prostě přestane kamkoliv nutit a nechá je doma/svýmu osudu, ať si teda dělají co chcou:-P 

aby mi z toho nehráblo tak dvě věci - prostě to odfiltrovat, stejně jako "ksichty" - to když mi dělal ten samý ex scény "ona na mě dělá ksichty, dělej s tím něco!" tak jsem nechápala, prostě se na ni nedívám a je mi to ukradený, bo bych se musela oběsit... ale uplně nejvíc nejdůležitější je, abych nedělala nic, co já sama nechci a na co bych vlastně já sama asi nejraděj taky frflala:-)) protože když mě to samo o sobě se.e (třeba sezení x-hodin v letadle) a do toho ještě děcko frfle, že se tam nudí... no tak to je opravdu k zbláznění a přitom není problém v tom děcku, ale ve mně, že...

(tzn pokud půjdu do muzea dinosaurů přestože mě dinosauři fakt nezajímají,ale "kvůli dětem" to vydr... a oni tam frflou... tak je to můj problém a příště půjdem na výstavu historických flakonů od parfémů - a tam ať si zafrflou do sytosti, holomci!:-))

49356 příspěvků moje polička 18. ledna 2022 15:07

Gatita a koukám že nakonec píšeme obě to samý

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 18. ledna 2022 15:09

viktorka_od splavu souhlasím. Akorát ty jako dospělá víš, že jsou věci, které musíš přetrpět, kvůli tomu, co dělat chceš. Třeba jako to letadlo. Dítěti je to jedno, tak v letadle prostě prudí, i když se jen díky tomu dostane k moři, kde bude nadšené. Je to dáno jednak tím, že do určitého věku za všechno příkoří můžou rodiče, a jednak tím, že matka je dobrý hromosvod.

49356 příspěvků moje polička 18. ledna 2022 15:11

Evaeva to máš naprostou pravdu, ale zas když je to opravdu velký problém (například se v letadle bojím nebo mi bývá v busu špatně apod), tak to prostě já sama neabsolvuju, ani kvůli tomu, abych vzala děti k moři. prostě když to fakt vnitřně nechci. protože pak to jejich frflání nejde snést. to že je mi na cestě dlouhá chvíle, to samozřejmě vydržím, o tom nemluvím.

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 18. ledna 2022 15:16

rasaNori S frfláním a vděkem neporadím, ale nadšení z dovolené jsme byli hlavně my s manželem a děcko to nějak chytlo nebo co. Takže jeden vykřikoval měsíc před horama: těším se na bombardíno a Manchester a druhej: pojedu černou bez hůlek a šusem!

Offline continuity
43134 příspěvků moje polička 18. ledna 2022 15:16

Ja si teda myslím, že frfláni u dospelých je strašný zlozvyk. Čemu dobrému to poslouží?

Děti mají u nás nárok si trochu zabrblat, ale celkově je v tom rozhodne nepodporuji. Místo toho se jich radši zeptám, jestli na ty lyže chtějí nebo ne. Ale když chtějí a já zaplatím za permice 6 listrů pro rodinu, tak už nemají moc nárok na nespokojenost. 

Už jim taky svítá, že 15 dní v zimě na horách nemají všechny děti a spousta sedí doma u televize. 

Offline rasaNori
8845 příspěvků moje polička 18. ledna 2022 15:17

continuity hele a kdyz reknou ze ne, tak udelas co? Zustanete 3 kvuli jednoho co nechce doma? Fakt me to zajima. 

49356 příspěvků moje polička 18. ledna 2022 15:18

continuity ty je máš ale o hodně starší, ne?