Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 19. ledna 2022 07:07

Bože jak kdybych to tu nečetla

Příšerka měla dneska  jít do školky, babička hlídat krtka a já mám nějaký zařizování. Příšerka fnukala že chce být s babičkou,  tak jsem se s ní domluvila že když bude ráno rychlá u převlíkání a nebude se vztekat,  tak odjedeme do.skolky brzo a stihnu ji vyzvednout po obědě. Samozřejmě jsem kvůli tomu preorganizovala celý den abych to zvládla za dopoledne. 

Takže už 20min sedím v koupelně na zemi a na vzájem na sebe hulákáme, aby pohnula a přestala se vztekat kvůli kartáčku, jinak to nestihneme

A blbý že to vážně nestihnu, takže ji budu muset vyzvednout až po spaní

Edit. Takže to je přesně to, já nemám problém pro ni něco udělat a přizpůsobit se tomu, když vím že je to pro ni důležitý, ale očekávám, že ona pak teda udělá svou část dohody.

Offline continuity
43136 příspěvků moje polička 19. ledna 2022 07:49

Sairon no to je dost typické, když dítěti začneš ustupovat, i když si byla rozhodnutá, ono začne zkoušet,kam by se až dalo zajít a co z toho ještě může vytěžit. je z toho akorát řev, protože nakonec na nějakou hranici narazi. Muž to testoval tak jednou za měsíc.

Vždy mi večer celý skropeny hlásil, že čím víc se jim ustupuje, tím je to horsi. Já bych na požadavek v tvé situaci: chci být taky s babičkou, řekla, že to pro ni s babičkou určitě domluvím na jindy.

Offline continuity
43136 příspěvků moje polička 19. ledna 2022 07:56

To, že se dětem přizpůsobí životní styl rodiny, i každodenní rytmus, ještě neznamená, že se musí skákat jak zrovna zapistely. 

My třeba cestovali vždy. no tak je jasné, že s dvouletým dítětem nepojedu na trek do Himálaji, ale evropské hory jsou s nějakou organizací zvládnutelné.

Offline MaeGandal
1632 příspěvků moje polička 19. ledna 2022 08:00

Tak já tak přemýšlím, když to tu počítám co k tomu napsat. Se sestrou 4,5 roku rozdíl. Hádaly jsme se děsně. Děti mají  plus minus 2 roky rozdíly. Je to jak píše Pinot Noir střídání spolupráce a boje. S věkem se to mění, nejsem si jistá,  že lepší. 

Sairon Ale to přeci není blbě, že to nestihneš. Byly jste domluvené. Dítěti bych ráno pri zdržování připomněla a ty se nemůžeš přetrhnout, takže nestíháš a vyzvedávám po spánku. S tímhle ma pravdu continuity ,že ty děti hledají hranice.

Offline MaeGandal
1632 příspěvků moje polička 19. ledna 2022 08:28

A k těm darům, u nás se šlo vždy tak, aby každá měla stejně. Jenže to došlo tak daleko, že jsme dostávaly to samé. Takže sestra potřebovala pyžamo, já ho dostala taky, ač by se mi víc hodily kalhoty. Takže na to dávám pozor. Počet hraček ano, ale ne nutné stejně. Každý má jiné zájmy. 

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 19. ledna 2022 08:28

Můj život se s dítětem taky od základu změnil, ale pokud mám být upřímná, tak spokojena jsem začala být až ve chvíli, kdy se zase začal vracet "do starých koleji". Samozřejmě je to celkove o něčem jiným, ale ve spoustě věci jsem se vrátila na svoje. Já mám teda štěstí, ze můj život se vždycky skládal víceméně z domácích koníčků, zahrady, hospody a cestování a tohle všechno s trochou snahy zvladam dal. 
Jinak jsem spis tým "dite se musí přizpůsobit", ale snažím se (!) nehudrovat, když to zrovna nejde.

Ale typicky detskym aktivitám (hřiště included) se popravdě vyhýbám jako čert krizi. A než tam trpět, to radši uspořádáme grilovacku u kamarádů se zahradou s detskym koutkem a spokojeni jsou snad všichni ... a tak

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 19. ledna 2022 08:31

Jimik já myslela cvičení dospělých, kam vezmeš i dítě. Nebo bylo nepředstavitelné kojit na veřejnosti i venku, to ten pohyb s dítětem taky omezovalo.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 19. ledna 2022 08:34

Kokoska no a naši by se mnou naopak rádi jezdili, no. Naštěstí brzy přišla revoluce a začalo se to měnit.

Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 19. ledna 2022 08:35

continuity já toto třeba nevnímám jako ústupek, resp. Pro mě je důležité aby neměla malá pocit, že babička jezdí za bráchou,zatímco ona musí tvrdnout ve školce. 

Ale jinak musím říct, že mě fascinuje ta dětská vytrvalost a umanutost, že i když ví že se tím připraví o odpoledne s babičkou,  tak si prostě stojí za svým, že namočeným kartáčkem si čistit zuby nebude. I kdyz me tím  vytáčí,  tak svým způsobem to obdivuji

Offline rasaNori
8845 příspěvků moje polička 19. ledna 2022 08:41

MaeGandal jezisi darky, no tak to byla taky dobra scenka u nasich na chate pod stromkem. Holky dostaly kazda k narozkam hluboky kocar, ale mamka ma na chate jen jednu starou velkou panenku, o kterou se praly. Tak vymyslela, ze jezisek kazde donese velkou panenku s dudlikem a lahvickou, at maji obe a nejsou problemytak mala si krabici rozbalila prvni, a mela peknou panenku s mrkacima ocima, s ruzovym bodyckem, a byla uplne nadsena. No a starsi natesene roztrhala papir, a teda nad vzhledem panenky jsem i ja povytahla oboci, fakt to byla trosku zrudicka, divna a navic nepekne oblecena. A starsi zacala brecet, ze tahle je hnusna, ze se ji nelibi, a ze chce tu druhou. Fakt vyzivne to bylo. Na mamce bylo uplne videt jak ji to sebralo, dedecek se snazil zachranit situaci, jenze po chlapsku, tak pry panenku dame zpatky do krabice a posleme jeziskovi. Cehoz se starsi chytila a zacala vykrikovat, ze jo a ze ji jezisek urcite donese takovou peknou jako dostala segra. Tak to zasahl muz s vysvetlenim, ze takhle jezisek nefunguje, takze hysterak na druhou. Me ji bylo castecne lito, protoze moje holcicka a vanocni zklamani a castecne jsem mela chut s ni zatrepat, at se vzpamatuje... 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 19. ledna 2022 08:44

rasaNori ty jo, to by mi jí bylo taky líto. Proč tvoje mamka nevybrala stejné? V takové situaci by byl zklamaný i dospělí.

Offline rasaNori
8845 příspěvků moje polička 19. ledna 2022 08:45

Evaeva pry chtela, aby si je poznaly, a starsi mela podobne hezkou panenku od jeziska doma, zatimco mala dostala duplo vlacek. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 19. ledna 2022 08:46

Sairon já si myslím, že důsledky si plně neuvědomí, když je nezažije. I když je to trochu kruté, připravit jí o babičku. Já bych syna do školky asi nedostala, kdyby u nás byla babička.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 19. ledna 2022 08:47

rasaNori chápu, ale v téhle chvíli bych nečekala, že to dopadne jinak. 

Offline continuity
43136 příspěvků moje polička 19. ledna 2022 08:53

Sairon za to ty nevnímáš jako ústupek není důležité, podstatné je, jak to vnímá dítě. 

Pokud nechceš, aby měla dcera pocit, že babička jezdí jen za bráchou, je to dobré řešit už při domluvě s babičkou ( nechá si obě deti, druhé si vezme v neděli, možnosti je víc). Ale řešit to, když to jedno doma fňuká je prostě pozdě. 

Offline continuity
43136 příspěvků moje polička 19. ledna 2022 08:55

rasaNori proto se vlastně nevzpiram tomu, že dárky od Ježíška pro děti kupuji a balím i pro babičky. Myslí to dobře, ale ty výsledky jsou často podivné. 

Offline rasaNori
8845 příspěvků moje polička 19. ledna 2022 08:59

Evaeva no prave

continuity to delam pro zbytek rodiny, tak jsem doufala ze mamka bude mit vic rozumu, nebo jak to napsat. 

Offline viktorka_od splavu
49356 příspěvků moje polička 19. ledna 2022 08:59

rasaNori castecne jsem mela chut s ni zatrepat, at se vzpamatuje... 

proboha proc by se mela "vzpamatovavat"? tohle by vzalo i me a to jsem dospela. mi prijde jediny rozumny v cele situaci ten deda a presne to bych udelala, sla bych vratit hnusnou pannu a koupila holcicce hezkou

popravde nechapu tyhle situace kdy snad cela rodina usilovne spolupracuje na tom, aby starsi sourozenec toho mladsiho nenavidel

Offline rasaNori
8845 příspěvků moje polička 19. ledna 2022 09:05

viktorka_od splavu z meho dospeleho pohledu, a mela jsem pro ni plnou naruc pochopeni a objimani samozrejme. A pak jsme si vysvetlovaly i to, ze nejake deti zadny darek od jeziska nedostanou, a skoncilo to tim, ze panenka vyfasovala hezci obleceni, bracha ji dal svoje ponozky s lodema jako nohavice a najednou byla panenka akceptovana. 

Offline Pinot Noir
29890 příspěvků moje polička 19. ledna 2022 09:10