Vše o těhotenství a dětech
Uf, to je dlouhá a zajímavá diskuze.
Mně jen napadlo k tomu cestování, že jde dost o to, co je rodič ochotný na dovolené akceptovat. My jezdíme od dvou měsíců dcery, a je nad slunce jasnější, že sedět doma by bylo mnohem pohodlnější než čelit situacím jako třeba za svitu čelovky vyvářet v ešusu lahve na mlíko někde na parkovišti. Ale je to pro nás jen drobné nepohodlí ve srovnání s benefity, které nám to, že jsme životní styl nezměnili, přináší.
Nicméně já jsem nejspíš takový životní styl podědila, protože před 40 lety se mnou naši začali jezdit od 3 měsíců (od léta). Měli jsme malý karavan, spala jsem ve vystlané vaničce na dvouplotýnce v kuchyňském koutku. A ty plíny asi taky nějak vyřešili... jela se voda, tak je nejspíš vymáchali v řece, řekla bych.
rasaNori Já si myslím, že to vedeš dobře, chceš po dětech 3P a to je mi sympatické, protože jak se to dítě do pěti let nenaučí, je pozdě. Trošku by mi vadilo být pořád u kormidla a menežovat všechno a všechny, ale to je čistě vaše věc. Cestování s dětmi se mi líbí moc, protože škola do toho hodí vidle a budou jen prázdniny a všude narváno.
Kan co je 3P do pěti let?
rasaNori chudák malá. Jo, panenky chápu, že by měly být stejné max jiná barva oblečení. Ne úplně jiné. Malou chápu, to očekávání bylo nějaké a pak překvapení. Řešila bych taky "vylepšením " panenky a snad to bude příště povedenejsi.
žluťásek Pozdravit, poprosit, poděkovat?
Můj život se s dítětem taky od základu změnil, ale pokud mám být upřímná, tak spokojena jsem začala být až ve chvíli, kdy se zase začal vracet "do starých koleji". Samozřejmě je to celkove o něčem jiným, ale ve spoustě věci jsem se vrátila na svoje.
Jsem stastna, ze uz nemusim na hriste
Alternativa u nas moc nebyla, zahrada neni.
Kdyz to tu ctu, tak si vzpominam, jak mi to obdobi, kdy clovek dela veci, co ho nebavi, s detma se nedomluvi, furt se nekdo vzteka, pripadalo nekonecny...a najednou je to fuc. Tak si uzivam posledni mesice, kdy mensi je jeste jako mala, je ji 10.
viktorka_od splavu jo, nekdy to fakt vypada, ze to ty lidi delaj programove! Sambo jako malej v 2.tride prodaval spoluzakum za desetnik doma vypestovany kaktusy....a kdyz se to dozvedeli jeho rodice, donutili ho se o ten "vydelek" rozdelit s mladsim brachou, protoze to tak je SPRAVEDLIVY!!!![]()
MaeGandal Hranice určitě potřebují.
Ale ten řetěz souvislostí malá Sairon (kolik jí je?) asi ještě úplně nepochopí.
Pamatuju strašné scény s první dcerou, třeba před odjezdem do vytoužené zoo se zasekla "nechci druhou botu" tak strašně, že se do zoo neodjelo. Zpětně vím, že tou scénou mozeček uvolnil přetlak z nadšení ze zoo, ale v tu chvíli bych ji byla přetrhla.
711990 Tohle dela moje tchyne. Da dceri penize k narozeninam a pak ji nuti, aby se rozdelila s druhou ve jmenu spravedlnosti. Pro me naprostej bizaar. Kdyz jsou deti malicky a skoro stejne stary, tak chapu, ze darky k Vanocum stejny. Ale ve veku holek to brat jako dukaz, jak je mam stejne rada
To bud tak je a nebo neni.
Sweet Potato Muz pri jedny takovy scene roztriskal detskej destnik a neni cholerik. Pak kupoval novej![]()
711990 To je teda strašný.
žluťásek Pozdravit, poprosit, poděkovat?
já se ptám, neznám ten pojem 3P. Ale nesouhlasim teda, že pokud se nenaučí pozdravit do pěti let, je pozdě ![]()
mirajo to jsi napsala úplně přesně
mam 7 a 10 a ještě jsou to ňuchňací děti, ale zároveň je s nimi domluva, děláme věci, které baví i nás a je to super.
Jo a cestovali jsme s nimi od malička - poprvé jeli ve 3 týdnech na chalupu a pak už jsme je tahali všude možně. I když přiznávám, že občas to bylo vyčerpávající (a stejně bych to udělala zase).
Tak ja sa deťom dosť prispôsobujem, ale hlavne preto, že ma to baví! Ihrisko mam rada, prechádzky s kočíkom priamo zbožňujem, a detský program dieťaťu rada doprajem, pretože to znamena, že budem mať kľud a môžem si čítať a dieťa bude šťastné.
A svoje záľuby si väčšinou riešim bez dieťaťa, ono co by som robila s dvojročným dieťaťom na jogovom workshope napríklad, že. Aj keď Alica doma už cvičí jogu a je bohovske, keď si sadne s prekrizenymi nohami a začne robiť ooooooommmmm
Hm, teraz rozmýšľam, či kvôli deťom robím niečo, čo ma fakt nebaví, asi ani nie, teda okrem toho zimného obliekania, to ma nebaví fest
žluťásek náš přestal zdravit teď, nastalo období "stydím se všude a před každým"
žluťásek Já myslím, že je. Protože starší dítě už chodí do školy a samo (tudíš rodič nekoriguje) a pokud potká sousedku a nepozdraví, vypovídá to něco o špatné výchově. Ale je to čistě můj pohled a nikomu to nevnucuju. To stejné platí pro poděkování.
mirajo no moje máma to s těmi dárky dělá dodnes, kdy mně, jako té nejmladší, bude 40. Tak úzkostlivě se snaží dávat nám dárky ve stejné finanční hodnotě, až z toho vyjdou úplně stejné předměty, většinou dekorační. Jako "darovanému koni...", že, ale trošku z toho rostu. Já na ty různé pracholepy vůbec nejsem.
711990 No, pokud mu je bracha nepresazoval, nezalejval nebo tak něco, tak je to teda úplně nepochopitelny wtf ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.