dzizisketa no promiň, ale kyž mi někdo něco chce, přijde a nepozdraví, tak mi to taky přijde neslušný. 80 mi bude až za pár let.
Vše o těhotenství a dětech
Kokoska Tak neslušný to je, ale automaticky to přece neznamená, že je to chyba výchovy. Jak tu padlo, dost dětí, ač za mladého věku zdravících, pak prostě přestane.
Kan mě minuly týden neozdravil ve vestibulu kolega. No dobře, roušky, nepoznal,neslyšel.... Jenže pak ke mě nastoupil do výtahu a zas ani bu. I kdyby mě nepoznal, snad, když lezu k cizímu člověku do výtahu, tak můžu říct "dobrý den", aniž by hrozila enuréza. Člověk by se divil, kolik stydlivych jedincu se mezi námi vyskytuje.
Pinot Noir ale Kan píše o dospělých. Ani bych tak nehodnotila výchovu, ale o tom člověku si pomyslím minimálně to, že je buran.
dzizisketa no vidíš, mě není ani 50 a o jedincich, co neodpovídají na pozdrav si taky myslím svoje. A myslela jsem si to stejné i před deseti lety. Stejně jako jsem si myslela o kolegyni, která si nechala podržet dvere od dvakrát tak staré manažerky.
Slušné chování není snad nějaký přežitek.
continuity Já už se tomu směju, jednou jsem pozdravila první a ten jeho pohled, něco jako: Maminko pomóc, šílená ženská! Vůbec mu to asi nedošlo a to je na tom teda taky hrozný. ![]()
Kokoska jo, ale kde je napsáno, že když tě šestileté dítě nepozdraví, vyroste z něho buran?
Evaeva o tom jsem nic nepsala. Reagovala jsem na "babky hodnotící člověka a jeho výchovu podle zdravení". Pak jsem psala Pinot, že výchovu bych nehodnotila, ale dospělého, který ani nezabučí, ano.
continuity Hele třeba jenom pozdravil moc tiše. To mi v domě jeden soused cepoval dítě, že nepozdravilo a přitom jenom blbě slyšel ;o)
Ale teda dcera iniciativně zdraví kdekoho, akorát jak vstupuje ve školce ze šatny do třídy, tak paní učitelku nepozdraví, protože se prý stydí, ale pracujeme na tom. Pět jí bude až v létě tak snad to stihneme :o)
Kokoska no právě, píše o dospělých, ale hned je jí jasné, že je jejich matky nenaučily do pěti let zdravit ![]()
Pinot Noir můžu mít svůj názor na lidi, kteří mě nepozdraví, navíc když jsem většinou starší než oni? Bez ohledu jestli se počurávali do 10 let, jako pětiletí nezdravili a jako osmiletí tahali za ocas sousedovu kočku?
Myslím, že jsme smíchali dvě různé věci - já reagovala na větu 3P do pěti let, jinak už se to nikdy nenaučí, což je podle mě blbost, a moje zkušenost s vlastní nesmělostí pochází z předškolního a mladšího školního věku. Samozřejmě, že průběhu let jsem i já začala zdravit atd., aniž bych se u toho počurala, a nepozdravit v dospělosti při vstupu do výtahu/místnosti/když potkám souseda...atd. též považuji za neslušné.
Kokoska ale kan psala, že se to musí naučit do pěti let, jinak už se to nenaučí.
DruI oni byli dva a normálně mezi sebou mluvili.
Kamarádka učitelka v MŠ říká, že to nezdravení se teď hrozně rozmáhá ona učí tak cca 15 let. A nauč to pak ty děti, že? Dřív prý pozdravil každý rodič, který vešel. Pak bylo pár exotů, kteří nic, ale trklo je to, když učitelky pozdravily. A teď prý je to úplně běžný, že rodiče přijdou, nepozdraví a navíc ani neodpoví. A oni ve skolce zdraví Dobrý den a pak hned adresně na dítě Dobrý den + jméno. Já si teda vůbec nedovedu představit neodpovědět. A samozřejmě to nejsou případy, kdy je v šatně nebo při předání stres, člověk řeší dítě a tak. Ale normální běžný situace.
Evaeva myslím, že jen ironicky popsala fakt, že někteří dospělí nezdraví.
Ale to je jedno, asi jsem fakt babka se zastaralými názory.
Kokoska to samozřejmě můžeš, ale reaguješ úplně na něco jiného, než ostatní.
Kokoska to samozřejmě můžeš, ale reaguješ úplně na něco jiného, než ostatní.
Pinot Noir to se mi občas stává, my staří lidé to tak někdy máme ![]()
Já jsem hlavně vůbec nereagovala na Kan, ale na to, že hodnotit člověka a výchovu podle zdravení je blbost, přičemž jsem nehodnotila tu výchovu, ale toho dospělého jedince, který nezdraví.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.