711990 prý spravedlivý, já se picnu ![]()
Vše o těhotenství a dětech
betsey Taky nechápu, že si chce někdo brát dítě s sebou třeba na cvičení. Pro mne to byly ostrůvky svobody. Nikdy v životě jsem nebyla tak namakaná. ![]()
Kan jako já jsem potrefená husa, uznávám. Ale je třeba brát v potaz i mentalitu dítěte. Konkrétně můj případ - styděla jsem se tak strašlivě, že jsem nebyla schopná otevřít pusu a pozdravit nikoho jiného než mámu, tátu a babičku. Natož někde o něco poprosit. Dokonce ani dědu, kterého jsem vídala jen přílěžitostně a vztah jsem si k němu vytvořila až někdy v 10 letech. A byl to vynikající vztah. S dobrou nebo špatnou výchovou to moje "nezdravení" nemělo vůbec nic společného.
(Například jsem se jednou počůrala, protože jsem se styděla požádat paní učitelku o dovolení jít na záchod...)
Sweet Potato ta scéna s botou, to je úplně přesný. Já taky vím, čím to je, ale taky mě to uvnitř úplně točí.
Sairon já to chápu. Je to složité, asi bych se v tu chvíli vykašlala na jakoukoliv výchovu a držela se toho hesla hlavně jí nenaštvat, ať vyrazíme včas.
Ale.po.bitve.je.kazdy.general.
MohučankaDíky, teď už chápu, proč mě (nás) někteří VŠ koloušci z managementu nezdraví, mohli by se počurat.
Sweet Potato právě proto, že malinké dítě nedokáže pochopit ten složitý řetěz důvodů, které vedou k tomu, že (ne)bude ve školce spát, musí být ty mantinely nastavene přesně a srozumitelně. Izoluje to děti od neistoty velkého světa a můžou si lebedit v tom svém, srozumitelném.
Navíc já bych, konkrétně v tomto případě nepodminovala stylem: když budeš hodná a rychlá, tak bude.... Dělá to z dítěte spoluvinníka té situace a to není moc dobré. Je kolikrát lepší to hodit na vyšší moc a to i u velkých děti.
Mohučanka Mam dve povahove i vzhledove hodne odlisny holky. Jedna zdravila spis vyjimecne, druha na prvni dobrou. Ta prvni je introvert, vecne trochu nastvanej, ta druha je vetsinu casu vesela. Stejny rodice, snad? i vychova. Pro me diveni, jak se stejny geny muzou pokazdy namichat jinak.
Evaeva Jo , jako celá ta scéna byla do důsledku moje chyba, protože jsem měla předpokládat že když ji namočím a podám kartáček, abych to jako urychlila, tak že s tím bude problém ![]()
Když se pak vyvztekala tak ale byla úplně v pohodě e s tim že jede do školky a spí tam, tak snad tam nějaké trauma do dospělosti nebude ![]()
Sweet Potato áno, keď mala Alica jeden až dva roky, mala som 55 kíl a tehličky na bruchu a odbehla som 15 kilakov bez toho, aby som sa zadychala![]()
Sairon
jako bych to viděla u nás
Kan jestli máte v managementu šestiletý koloušky...
Sweet Potato Bože, já bych snad i cvičila, ale nemám na tuhle aktivitu žádné hlídání!!! Teď chci od února aspoň třikrát týdně, dvakrát v podvecer a jednou dopolko o víkendu. Ale mně to nějak nedá, když je doma bordel a tak se spakovat a odejít.
Syn nezdravi dodnes...vi, ze se zdravit ma, duvody zna taky. Jeste tak ucitelky ve skolce zvladne potichu pozdravit. Jinak to ale vubec nedava. Kdyz nas na ulici nekdo zdravi, tak je jak zarezanej. Jeho casto zdravi i ruzne deti ze skolky nebo z fotbalu, casto i jmenem. A on nic. Pry se stydi. Tak vzdycky pozdravim za nej a doufam, ze se chytne. Ale on se fakt stydi.
Jinak me casto zdravi cizi deti, vychovane jsou dobre. Ale dospeli vetsinou nepozdravi, ani neodpovi, hlavne chlapi. Jsme tady takova mestska vesnice, na ceste nikdo jiny neni, tak mi prijde prirozene si toho dalsiho cloveka vsimnout a pokyvnout. Tak mam teorii, ze deti jsou vycepovane a uderem dospelosti je to prejde.
Mohučanka Myslíš? No hele nevypadaj na šest, ale zase nezdraví, že jo! Tak asi ta špatná výchova?
Kan třeba se vás to... plachej ![]()
Já jsem myslela, že babky hodnotící člověka a jeho výchovu podle zdravení jsou UL a je jim tak osmdesát, ale ty jsi tuhle mou teorii právě vyvrátila.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.