Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Jimik
příspěvků moje polička 20. ledna 2022 16:57

Potrefenáhusa Gratulujeme k učícímu  žebříku

Offline Jimik
příspěvků moje polička 20. ledna 2022 16:58
Offline continuity
43141 příspěvků moje polička 20. ledna 2022 17:02

Lamicka tak bavíme se o maximální dávce ne o tom, kolik toho kdo vypil. Většina dětí ji mléčných vyrobku spíš malo, ale kvůli tomu přece nebude Katka své dceři mléko zakazovat. Pokud ji chutná a nemá z toho problém, tak bych ji nechala. 

Doporučená dávka pro batolata jsou nějaké 3-4mlecne dávky. Čistě v mléce by to bylo 600 ml, ale samozřejmě je lepší jim dávat místo půl litru mléka denně také jogurty a sýry. Minimum mléka by mělo být 330 ml. 

Offline Lamicka
14199 příspěvků moje polička 20. ledna 2022 17:08

continuity neříkám, že jim to má zakazovat, ptám se tak nějak obecně. Teď mají mléčných výrobků určitě víc než v těch 3 letech. 

Offline continuity
43141 příspěvků moje polička 20. ledna 2022 17:26

Lamicka no tak jak píšu. Našla jsem teď na velkém PC, tak to nenasdilim, že batolata 3-4 mléčné dávky. Jedna je 150 ml mléka nebo 100g jogurtu nebo 50g sýra. 

Jinak jsem četla zajímavou informaci na twitteru, že pokud člověk mléko nepije vůbec a stačí relatívně krátkou dobu ( cca 1-2 roky), tak tělo vypne geny pro tvorbu laktázy a laktózová intolerance je na světě.

Já dávám denně minimálně 300 ml, ale průměrně určitě víc a celkem spokojeně žiju. 

Offline 711990
18320 příspěvků moje polička 20. ledna 2022 17:34

continuity prilis mnoho mlika u takhle malyho ditete muze zpusobit nedostatek zeleza, proto je to zastropovany. Nesni pak tolik normalniho jidla+to brani vstrebavani. Proto max. ten pullitr.

Offline Lamicka
14199 příspěvků moje polička 20. ledna 2022 17:36

continuity mléko normálně konzumujeme, ale určitě neplníme tabulky. My s mužem ho konzumujeme v kávě , ale normálně jíme jogurty, tvaroh, cottage, sýry... ono to je asi tím, že třeba do žaludku nesnesu kaše, max. krupicovou jako dezert. 

Jednu dobu, když bylo mléko nepřítel č.1, jsem zkoušela alternativy, ale vždycky mi chyběla ta klasická mléčná chuť. 

Online brrr
12347 příspěvků moje polička 20. ledna 2022 18:22

Kdyby někdo nevěděl kam s dětmi (spíš většími), je v Domě U Zlatého prstenu výstava o částech Prahy, které inspirovaly Foglara.

Do konce března je i venkovní hra.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 20. ledna 2022 18:45

711990 a to platí jen pro mléko nebo i mléčné výrobky?

Offline Malenge
4841 příspěvků moje polička 20. ledna 2022 18:46
Reakce na continuity:

Jinak jsem četla zajímavou informaci na twitteru, že pokud člověk mléko nepije vůbec a stačí relatívně krátkou dobu ( cca 1-2 roky), tak tělo vypne geny pro tvorbu laktázy a laktózová intolerance je na světě.

To slyším prvně v životě, zvláštní, nevím, zkusim to někde pohledat. Osobně jsem mléko nepila nikdy, přijde mi to hnusne a tak nějak pro mimina, nevidím duvod, proč to pít, když existuje voda  kluci to asi zdedili po mě, po ukončení kojení ani jeden z nich nikdy nevypil ani deci UM nebo jakéhokoli jiného mléka. Jinak jíme sýry, jogurty, tvaroh, lucinu, zakysanou smetanu, kaši sladkou i bramborovou dělám z mléka, jen to pití teda neprovozujeme.​

Offline Malenge
4841 příspěvků moje polička 20. ledna 2022 18:48

A jinak teda musim říct, ze všude omilany téměř bezpriznakovy průběh u děti si představuju poněkud jinak, podelanej debilni covid, kez by už odtáhl do horoucich pekel  (pardon, muselo to ven).

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 20. ledna 2022 18:58

Malenge 

My jsme několik dní nespali, jak malá kašlala...

Offline Malenge
4841 příspěvků moje polička 20. ledna 2022 19:04

dynda chudinka  Jak dlouho to trvalo? Kluci taky kaslou strašně, malej měl v pondeli asi 3hodinovy záchvat, kdy kaslal v kuse a pozvracel se z toho.

Offline 711990
18320 příspěvků moje polička 20. ledna 2022 19:09

Evaeva jen mliko. Nektery deti pijou jeste ty batoleci mlika a tak za 24h vypijou fakt hodne.

Offline eless
2039 příspěvků moje polička 20. ledna 2022 19:14

MPLee jeej to je super napad na fotku

Offline letfenixa
10882 příspěvků moje polička 20. ledna 2022 19:41

MPLee krásne! A gratulujem!

Offline letfenixa
10882 příspěvků moje polička 20. ledna 2022 19:42

Potrefenáhusa konečne vidím,  na čo je tá uciaca veža určená

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 20. ledna 2022 19:48

711990 jo, to věřím. Já batolecí nedávala vůbec, oni um nechtěli. Ale určitě jsou děti, co tolik vypijí, zvlášť takové, co jim normální jídlo moc nejede. Kluci mají denně tak ty tři porce mléčných výrobků, mléka tak jednu až dvě deci.

Offline Gatita
8638 příspěvků moje polička 20. ledna 2022 19:51

Malenge ach jo. Drzim palce, at to prejde. No my jsme taky zas v karantene, syn mel kontakt ve skolce. Nekasle zatim nastesti nikdo. Puvodne jsem ho chtela vzit na pcr, jako co by kdyby, ale ted si rikam, jestli ma ta strapace smysl. Je to k podelani. Ted jsme se konecne prosmrkali a prozvraceli k plnemu zdravi, ale pro zmenu trcime v karantene. Ja si furt rikam klid, o nic nejde, hlavne ze neumirame, ale stve me to strasne. Po jednom dni doma jsme zas uplne vyrizeni.

Lituju, ze jsem ten jeden den, kdy byli vsichni ve skolkach, promarnila nakupem. Kdybych vedela, ze to je poprve a naposledy, jdu nekam parit. Nebo na tom blbym nakupu koupim aspon cokoladu a vino

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 20. ledna 2022 19:54

Gatita ty v karanténě nejseš, ne? Nemůžeš večer nechat děti muži a jít se někam projít třeba pro svařák? Je to náročné být zavřená celý den doma na dětmi.