Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Karja
44728 příspěvků moje polička 20. ledna 2022 20:04

continuity tak 400-500ml, ale ráda by víc! Musím ji to zakazovat. Jednou jsem se ptala lékařky a ta jako moc nevěděla. 

Offline Gatita
8638 příspěvků moje polička 20. ledna 2022 20:07

Evaeva ja v karantene nejsem, ale muz ma jeden pracovni telefonat za druhym, tak hlidat nemuze. Mladsi dite v karantene taky neni, ale bylo mi blby ho vyslat do jesli mezi ty malicke deti...no uz zbyvaji jen 3 dny, tak tu divocinu snad zvladnem. Prave proto mam trochu strach jit jen tak ze zvedavosti na to pcr. Si rikam, abych nam tim nezaridila tu karantenu jeste delsi

Ale vlastne jsem nadsena, jak se syn umi zabavit. Rano si vymyslel a sam nachystal nejake tvoreni a vyrobil nekolik kolazi. Techniku i tema si vymyslel sam, i pekne to mel. Pak sel na zahradu na pisek a vydrzel tam sam skoro 3/4 hodiny, pry tam vyrabel past na straky. Vlastne mu nemusim vymyslet zadne aktivity, je v tomto naprosto sobestacny. Akorat teda zbytek dne se tu behalo a jecelo a uzurpovalo mladsiho bratra.

Offline Pinot Noir
29899 příspěvků moje polička 20. ledna 2022 20:11

Achjo, já bych dala ledvinu za to, kdyby se synkovi vstřebávalo málo železa z důvodu, že vypije moc mlíka. Kolik železa asi tak obsahuje rohlík?

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 20. ledna 2022 20:12

Gatita já myslela večer, po jeho práci. Mně ta naše karanténa nakonec ani nevadila, ale s jinými dětmi to musí být náročné. I když vy máte aspoň tu zahradu. S těmi jeslemi to chápu, taky bych to neudělala. Když pominu fakt, že bych ho tam ani nedostala, kdyby byl brácha doma.

Offline Vari
2220 příspěvků moje polička 20. ledna 2022 20:14

Pinot Noir A kolik asi tak obsahuji suchy testoviny? Dost casto si na vase kluky vzpomenu. :-( 

Offline 711990
18320 příspěvků moje polička 20. ledna 2022 20:16

Vari neni tvejm detem nahodou rok a neco? Vzdyt to je normalni, ze jeste maj mliko a jedi suchy testoviny. Stejne tak je v poradku, ze syn od Pinot Noir pije aspon to mliko. Taky jsme se bavili o tom, ze dite, ktery zaroven ji normalni, pestrou stravu, si MUZE skodit, kdyz to zalejva litrem mlika. A ze proto existuje doporuceni...

Offline Pinot Noir
29899 příspěvků moje polička 20. ledna 2022 20:17

711990 no on ho právě už dva týdny nepije. Takže zbyly jen ty suchý rohlíky a vafle.

Offline 711990
18320 příspěvků moje polička 20. ledna 2022 20:19

Pinot Noir prezije, Risa taky prezil!!!:) jen teda dodavam, ze nekdy anemie zpusobuje nechut k jidlu, ale to jste se asi dozvedeli uz predtim:) 

Offline Jos
příspěvků moje polička 20. ledna 2022 20:25

711990 Moje dite ma rok a kus a mliko od roka nepozre. Zadne UM, kravske, jen ostatni mlecne vyrobky. Obcas ani ty ne. A zacalo obdobi suchych spaget. Ale ma pres 12kg a vypada ok, tak snad je to jen obdobi. 

Offline Malenge
4841 příspěvků moje polička 20. ledna 2022 20:37

Gatita díky moc. Tobě taky pevné nervy, ty karantény jsou super, fakt že jo. A po nejčerstvější zkušenosti bych se být tebou na pcr vybodla, pokud jste v pohodě. dítě s horečkami, tuberáckým kašlem, rýmou a pozitivním antigenem od pediatra, kde čáry svítily na kilometr, vyšlo o 4 hodiny od odchodu z ordinace na pcr negativní, jeho brácha, kterému v té době nebylo ale vůbec nic a vzala jsem ho tam, abychom měli jistotu pro školku, měl pcr pozitivní  teď už jsou na tom teda bídně oba, ale doktorka se dost divila, když jsem jí to volala. No nic, teď už aspoň teploty jdou dolů, tak věřím, že i to chrchlání časem ustane. Plus tedy, když se představím, jak se mi kupí v práci práce, tak to mi k pohodě nepřidá, moc jsem se tam neohřála...

Offline 711990
18320 příspěvků moje polička 20. ledna 2022 20:42

Jos moje dite taky cisty mliko nepije, ale teda byl hodne dlouho kojenej. Nemyslim si, ze je to povinnost. Ale ma rad puding, kakao a docela i ji jogurty...

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 20. ledna 2022 20:42

Malenge to vás ten omikron teda pěkně skolil:( My v listopadu měli celkem mírný průběh. Asi tři dny teploty, trochu kašel a ucpaný nos. Tak ať jsou kluci brzy zdraví a vy to nechytnete.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 20. ledna 2022 20:43

Jos a sýr taky nejí? Mladší často nejí naši večeři, ale pak spořádá dva plátky sýra, jen tak do ruky.

Offline Jos
příspěvků moje polička 20. ledna 2022 20:49

Evaeva 711990 Ale jo, kysane veci ji, syry docela taky. Jen to nejak balancuju mezi soli a cukrem, co ty veci obsahuji. Mliko by bylo jednodussi nebo kase, oboji po me akorat hodi . Navic ted ji asi 7veci porad dokola. Dve z toho jsou boruvky a okurka....

Offline Karja
44728 příspěvků moje polička 20. ledna 2022 20:50

Malenge Hlavně ať je klukům brzo líp! 

Offline Malenge
4841 příspěvků moje polička 20. ledna 2022 20:53

Evaeva děkujeme, je to zajímavé, muž je v pohodě, nic mu není, já si teda v pohodě nepřijdu a kašlu celkem dost, ovšem pcr mám negativní. Vím, že s příchodem covidu nevymřely ostatní nemoce, ale i tak se mi to nějak nezdá. Ale to je fuk, hlavně kluci aby byli co nejdřív zdraví

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 20. ledna 2022 20:54

Jos moji kluci po odstavení (v 15m) taky mlíko jako takové moc nechtěli. Um vůbec, trošku kravského. Já jsem teda nezkoušela jim dávat láhev s dudlíkem, nechtěla jsem je na to moc učit. Oba jedli docela dost jogurtů, hlavně starší je úplně miloval (někdy spořádal 3/4 velké Hollandie, víc už jsem mu odmítla dát). Teď už si mlíko oblíbili, denně mají tak 1 až dvě deci, mají rádi i kefír. Tak bych to úplně nehrotila, když tak nějak jí a prospívá dobře.

Offline Malenge
4841 příspěvků moje polička 20. ledna 2022 20:56

Karja doufám v pozitivní vývoj, že nejhorší už máme za sebou. díky.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 20. ledna 2022 20:57

Malenge vy jste očkování, že? A byla si na tom pcr, když už si měla příznaky? My jsme tenkrát taky byli pozitivní jen dva, i jsem měli stejný průběh. Ale mladší měl jen malinko rýmu, začala mu asi o dva dny dřív a ten byl negativní. Taky mi to přišlo divné. Ale tak teď už je to celkem jedno, lhůtu pro další dávku ti ta pozitivita neprodlouží.

Offline Vari
2220 příspěvků moje polička 20. ledna 2022 21:09

711990 No UM prave taky moc posledni dobou nedaj, oni ani o matersky nikdy moc nestali. Jako malicci museli brat maltofer kvuli nedostatku zeleza, maso do nich ted moc nedostanu, tak jsem z toho obcas trosku nervozni. No v unoru nas ceka 18 mesicni prohlidka, tak snad budou vazit aspon devet kilo.