Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 20. ledna 2022 22:20

711990 no hele, jde mu to líp než staršímu v jeho věku, jestli se to teda vůbec tak dá popsat:) Hlavní motivací byl pojízdný koberec, který mu připomínal koleje:) Tak ten vyjede skvěle. Trošku na tom ťapal, když jsem ho poslala z kopečka, tak pár metrů jel. Ale vydržel to skoro hodinu! K naučení je to samozřejmě zbytečné, spíš tak pro zpestření. Staršího jsme museli dát do školy, protože se na tom nechal akorát tak unášet, s instruktorkou byl schopný zkoušet, co ho učí.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 20. ledna 2022 22:23

dynda to blití jsme teď měli taky, ale vyloženě jednorázově. Jednou to šlo ven, pak horečka a druhý den nic. Takže spíš trojhodinka;)

Ty lyže je baví, ale naučit něco staršího bude trošku oříšek, on si rád dělá věci po svém.

Offline continuity
43141 příspěvků moje polička 20. ledna 2022 22:24

Evaeva tak v tomto věku úplně stačí, když se naučí skluz. Obě deti zvládly zatáčky a zastavit v zimě před 4. narozeninami. Jsou obě skoro letní. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 20. ledna 2022 22:28

continuity mladší určitě. Staršímu už právě čtyři jsou, ale zase loni jsme nikde nebyli. Já to nehrotím, jsem ráda, že ho to baví. Ale zatím není ochotný poslouchat, co mu radíme, takže teď to párkrát bude na instruktorech. Jako starší nás ani nijak nebrzdí, stejně se budeme ještě dlouho plácat okolo mladšího.

Offline Karja
44728 příspěvků moje polička 20. ledna 2022 22:29

Dnes bylo v naší rodině tolik wtf momentu. Jakoby mě to ani nepřekvapuje, ale když se to takhle nasumiruje dohromady, tak je to úplně jako tak k nepochopení ačkoliv v tom člověk pořád žije. Jeden z nich byl, že moji rodiče mají zítra očkování, dědovi dnes začalo být špatně, tak jestli by se neměl odhlásit, to jsem mu odkyvala, i ségra mu to nezávisle na mne doporučila.... Na to mu moje máma řekla, že vůbec, že si kvůli tomu nevyrizovala tři dny volna zbytečně....ty vole. Ale odhlásila jsem ho pak sama bez nich. 

Pak další. Šla jsem na kosmetiku ráno, hlídání trochu haprovalo, neboť sambo měl nějakou práci, děda hlídal nemocnou neteř, tak jsem si říkala, že to máma snad zvládne. Včera mi třikrát ségra psala, že neteř je vlastně zdravá, že může být u nás, třikrát jsem ji napsala že ne, ráno máme předávám maloumalou ta jako ,,a to s ní tady mám bejt sama jo,,. Říkám jo. Přijedu domů a tam vidím neteř s maloumalou. Jako jo, přišla mi fakt zdravá a zítra jde do školky, ale opět wtf. A to mám do zásoby ještě tak tři další storky?

Offline 711990
18320 příspěvků moje polička 20. ledna 2022 23:07

Evaeva jsou moc sikovny. Ja si to nejak nedokazu predstavit, ze by Tonda uz lyzoval:)

Karja

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 20. ledna 2022 23:12

Evaeva šikovný! Kde jste byli na koberci? Dcera instruktora striktně odmítla, ale zase prý na svahu poslouchá tatínka a konečně akceptovala, že musí brzdit a netrvá na tom, že bude jezdit rovně dolů jako předloni tak byli schopni natočit mi i nějaké video - dva obloučky

Offline Malenge
4841 příspěvků moje polička 20. ledna 2022 23:14

Evaeva to je super, lyže si moc užijte. Náš malý se odmítal na nich postavit, na dotaz budeš lyžovat? zkroušeným hláskem odpovídal: ne, já malýýý  a školku doporučuji, větší měl s námi děsné záseky, mě to nebaví, je to blbý, nechciiiii, proč musím, pak ve 2 dnech dal 3 hodiny s instruktorem a třetí den s námi jezdil červenou, koukala jsem jako blázen. Jen je tedy už skoro šestiletý, ale ty poslední dvě zimy měl chudák úplně zabité, každopádně jeho lyžařské úspěchy ve mne probudily optimismus a víru v zábavné zítřky na sněhu, lyžování totiž miluju.

Offline Sweet Potato
40407 příspěvků moje polička 20. ledna 2022 23:18

Mohučanka Haha, tohle byl kámen úrazu prvních lyžařských pokusů starší dcery, bylo jí tehdy 2,5. Chtěla jezdit rovnou dolů "jako Lassešus" a hrozně se vztekala, že jí v tom bráníme.
Záhy jsme ji svěřili odborníkům, s těmi fungovala skvěle. A výrazně preferovala chlapy!

Roztomilé bylo, když ji poprvé někdo učil dělat lyžemi šipku a ona na ten povel vzorně zvedala ručičky do šipky nad hlavou, jak byla naučená z plavání.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 20. ledna 2022 23:24

Mohučanka na Lipně. Akorát všude píšou, že vstup do dětského areálu je zdarma. Tak to je, ale jen na jeden malý koberec, na další dva a je všem těm zvířátkům na objíždění se dostaneš jen s instruktorem. Syn právě šel ochotně, zítra chce zase. Já si myslím, že až si osvojí ty základy, tak už bude poslouchat i nás. Ale ona mu říká no a doma trénuj pizzu (pluh, klidně bez lyží), jenže on to s námi úplně odmítne dělat. To pěkně ilustruje jeho přístup k našim pokynům:)

711990 on spíš sáňkuje ve stoje:) Jede, jak jedou lyže, a musím ho chytat. Víš co, já ve čtyřech a půl už zvládala jakž takž sjet sjezdovku, tak proč by to nezvládl ve dvou, ne? Jako mladší se musí snažitBudu ráda, když si zapamatuje, že lyžování je zábava.

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 20. ledna 2022 23:26

Sweet Potato Jo, dceři byly necelé 3 To bylo furt "sama sama".

My taky chtěli letos školku, ale ona prostě nezvládá nové prostředí a nové lidi a s manželem to zatím funguje.

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 20. ledna 2022 23:29

Evaeva aha, dík, no tam to máme dost z ruky. Oni právě na ty koberce nechtějí pouštět, pokud není dítě v lyžařské školce, tak mě to zaujalo.

Pizzu taky trénujeme ale dcera fakt poslechne raději nás než aby šla do té školky...alespoň zatím. Tak si to užijte! 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 20. ledna 2022 23:31

Malenge jemu se hrozně líbil ten koberec, pořád že na kolejeA tam může jen s lyžemi. Já právě taky lyžování miluju, ale ještě to pár let potrvá. Ale musím říct, že teď, jak se pořádně nedá vyjet do zahraničí, už tolik netrpím.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 20. ledna 2022 23:33

Mohučanka doporučuju Boží Dar, jestli to máte blíž. Tam můžete i bez školky, je tam pás a myslím takové to lano. Najdi si areál novako.

Offline continuity
43141 příspěvků moje polička 20. ledna 2022 23:38

Mohučanka 

Ještě to šlo bez instruktora na bubakove a v černém dole. Ale asi bych si tam radši zavolala. Jinak jsem obě děti naučila jezdit na lyžích já.

Mám z toho dobrý pocit doteď, jak si na to vzpomenu. 

Offline Karja
44728 příspěvků moje polička 20. ledna 2022 23:44

711990 A to jsem to ještě zakrikla, gradace ještě následovala, asi ten úplněk. Mně přijde že věci který jsou v jiných rodinách samozřejmý, nebo úplně mimochodem, tak u nás se jich člověk buď musí doprošovat nebo se cejtit minimálně provinile či neschopne. Dům hrůzy. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 20. ledna 2022 23:46
Offline continuity
43141 příspěvků moje polička 21. ledna 2022 00:02

Karja věř mi, že to popsané se stává i v lepších rodinách.

Offline Karja
44728 příspěvků moje polička 21. ledna 2022 00:04

continuity No to spíš patřilo k té gradaci! 

Offline Ginger
1216 příspěvků moje polička 21. ledna 2022 06:28

Malenge na kovidovej  a po-kovidovej kasel mi pomohl recky caj. Nekdy se taky nazyva mursalsky caj. Ma neutralni chut, to by mohlo klukum chutnat. Ja jak dostanu kasel, tak to je na dlouho a tahle bylina mi fakt pomohla.