Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 16. srpna 2018 10:17

V noci jsem přemýšlela o jménech a říkala jsem si, jestli teď vyletí obliba jména Ester. Mně se líbí dlouhodobě, ale s naším příjmením je to naprosto nekompatibilní, takže smůla. 

Pinot Noir  (Ale musela jsem si to přečíst 2x.)

Offline 999
19821 příspěvků moje polička 16. srpna 2018 10:18

Pinot Noir Musela jsem si poposednout, ale mám to :-).

Offline Stará Stanová Kůže
1333 příspěvků moje polička 16. srpna 2018 10:19

Moje příbuzná se seznámila s okouzlujícím mužem jménem... Kakáč. Odmítla si ho vzít, jen za té podmínky, že on si to příjmení změní.

Offline Potrefenáhusa
38879 příspěvků moje polička 16. srpna 2018 10:19

Mohučanka jednu maj kamarádi a říká se jí Ještěr :-))

Offline Potrefenáhusa
38879 příspěvků moje polička 16. srpna 2018 10:20

Stará Stanová Kůže voni většinou lidi ale na tadytěch příjmeních dost lpěj...

Offline Stará Stanová Kůže
1333 příspěvků moje polička 16. srpna 2018 10:22

Potrefenáhusa Tadyten ne. Změnil ho při sňatku - ne na její, ale vybrali si úplně jiné příjmení, které snad v širší rodině ještě ani nebylo.

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 16. srpna 2018 10:24

Stará Stanová Kůže Jojo, u nás na chalupě prodávala na nádraží lístky paní Nemravová, a ta prý před svatbou proplakala několik týdnů. Pak tam byl ještě pan Hňup, ale ten se nechal přejmenovat. (Z vyprávění babičky, i když od paní Nemravové jsem kupovala lístky jako malá i já.)

Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 16. srpna 2018 10:25

Stará Stanová Kůže To mi přijde ještě blbější než kdyby si vzal manželky příjmení, obě varianty mi přijdou poněkud bačkorovitý u chlapa

....češtinářky prosím nereagovati, děkuji

Offline 711990
18320 příspěvků moje polička 16. srpna 2018 10:25

Stará Stanová Kůže v Podebradech pracuje ve sporitelne pan Zadek. Nevim sice jak vypada, ale vzdycky jsme v praci "fantazirovaly", ze bysme si ho vzaly a nechaly si prijmeni bez -ova :D 

A jeste teda se mi libi prijmeni pana z jedny firm, se kterou delame - jmenuje se Fírer. Tam zase rikam, ze bych si ho chtela vzit a nechat si jeho + svoje (mam takovy docela nemecky prijmeni) :) 

Offline Malenge
4841 příspěvků moje polička 16. srpna 2018 10:34

Pracovně jsem se setkávala s člověkem s příjmením Hajzl. A když se pak oženil, chodila k nám i paní Hajzlová. Musím říct, že jsem měla sto chutí se jí zeptat, co jí proboha vedlo k tomu, z normálního jména si nechat udělat toto. To by mě nenapadlo ani přes tu největší lásku na světě.

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 16. srpna 2018 10:47

viktorka_od splavu Mně to připadá takové narcistické nebo klonovací... Po babičce chápu, ale po sobě???

​A už je tu ten narcisistní argument  Když je to po mě, ale zároveň i po babičce, je to ok? BTW mamka mě po sobě pojmenovat nechtěla, měla jsem být Veronika, ale pak tatínek prohlásil, že by byl stejně nejradši, kdyby když to bude holčička se jmenovala po ní.... kdo by tomu odolal?

Jinak doma jsme rozlišovali celkem v pohodě, lépe to fungovalo samozřejmě dokud jsme byli děti (zdrobněliny), ale tak nějak to funguje i u dospělých a bez zdrobnělin. Jinak zdrobněliny jsou snad normální, málokdo dá dceři jméno Barbora aby ji pak oslovoval pouze Barbora

Offline Malvin
1648 příspěvků moje polička 16. srpna 2018 10:48

My měli sousedy jménem Hrůzovi. Byli už staří a jako děti jsme se jich báli, neb paní Hrůzová skutečně pouštěla hrůzu. Spolužačka si vyvdala dost nelichotivé až vulgární příjmení. On nebyl ochoten si vzít její, ona se chtěla vdávat a její dcera se teď těší, až se vdá a bude se jmenovat jinak.

Offline dzizisketa
8968 příspěvků moje polička 16. srpna 2018 10:51

Karja 

Milana a Prokop

Offline jinx
9427 příspěvků moje polička 16. srpna 2018 10:52

Mistopredsedou predstavenstva v brnenskem letisti je pan inzenyr Šoustal, to je malinko prekerni 

Offline Potrefenáhusa
38879 příspěvků moje polička 16. srpna 2018 10:53

jinx 

jako vocaď pocaď, asi bych si nechala svoje příjmení :-))

Offline Pinot Noir
29902 příspěvků moje polička 16. srpna 2018 10:53

A666 Já bych klidně po sobě dítě pojmenovala, mně se moje jméno líbí. Chtěla jsem, aby se syn jmenoval po muži, ale nakonec jsme vybrali jiné jméno. Můj bratr se jmenuje jako náš táta a bratrův syn má totéž jméno, takže tři generace. Žádné problémy to nedělá, nic narcistního na tom nevidím.

Offline jinx
9427 příspěvků moje polička 16. srpna 2018 10:55

Potrefenáhusa no jo no aneb tesi me, ja jsem Šoustal  podle obchodniho rejstriku rocnik 75, treba je to hezky chlap 

Offline 999
19821 příspěvků moje polička 16. srpna 2018 10:55

jinx Přednosta jedné pražské gynekologie se jmenuje Šuk :-).

Offline letfenixa
10883 příspěvků moje polička 16. srpna 2018 10:55

Luna 

Offline Malvin
1648 příspěvků moje polička 16. srpna 2018 10:56

Pojmenování po rodičích mi přijde hodně nepraktické. Hlavně na vesnicito stále jede. Dodnes je čyřicetiletý soused Maly Karel. Jeho matka Máňa má Majku, která už má svoji Marušku. Jájovi je přes třicet. Šedesátiletá Alenka má dceru Aličku, která má zatím jen kluka. Starý Jarin má Jarouška, který už má školkového Jájinka.