999 ja vim, ten je znamy. Osobne mi jmeno pana mistopredsedy prijde jeste o neco vic crazy :)))
Vše o těhotenství a dětech
999 šuka znám, díky tomu jsem se prej narodila :-))
A666 Já bych klidně po sobě dítě pojmenovala, mně se moje jméno líbí. Chtěla jsem, aby se syn jmenoval po muži, ale nakonec jsme vybrali jiné jméno. Můj bratr se jmenuje jako náš táta a bratrův syn má totéž jméno, takže tři generace. Žádné problémy to nedělá, nic narcistního na tom nevidím.
Já to mám stejně, brácha je 4.generace se stejným jménem, můj manže 3., já 2. Jinak blbě může dítěti člověk vybrat v každém případě, tady se řešily zdrobněliny a krátká jména - mě třeba jako malou mrzelo, že mé jmémo je tak krátké, že většinou mě nikdo nezdrobňoval. chybělo mi to ![]()
jinx jo, vedle soustalovych jsem kdysi bydlela:-)) ono to pak cloveku neprijde, kdyz pani soustalovou potkava denne na chodbe, ale kdyby se mi nekdo predstavil “dobry den ja jsem soustal”.. nevim nevim teda:-)
Potrefenáhusa Takhle, jak jsi to napsala, to zní trochu dvojsmyslně...:-).
jinx V mé rodné vsi Šoustalovi bydlí. Děsné jméno. Zajímavé je, že pan Kozel ze sousedství si při svatbě vzal manželčino příjmení, prý aby dětem nekazil život, zatímco Šoustalovi na příjmení lpí dál ![]()
999 je to opředeno trochu tajemstvím...![]()
Šoustala znám taky a taky Šourka (mladý pohledný) a rodinu Píčových, což je sice muž Píč, ale...
dynda Píč byl slavnej archeolog ...
holku Šourkovou jsem znala taky, byla to vyloženě krasavice a představovala se bez mrknutí oka, jako třeba si člověk za ty roky zvykne, ale teď zfleku bych to nedala...
Stará Stanová Kůže To mi přijde ještě blbější než kdyby si vzal manželky příjmení, obě varianty mi přijdou poněkud bačkorovitý u chlapa
S tím se dá souhlasit.... pokud se nejmenuješ zrovna třeba... Kakáč. ![]()
S tím se dá souhlasit.... pokud se nejmenuješ zrovna třeba... Kakáč.
jo, mně to přijde stejně uhozený jako když paroubek nosí s hrdostí tu svou bradavici. já jsem kakáč a kdo je víc![]()
Pinot Noir hehe, no jak je jim libo. Ale ja bych se teda prejmenovat nechala. Nastesti mam cizi nic nepripominajici prijmeni, tak nic takoveho neresim.
jinx já mám český zdrobnělý, připomínající velmi a nějak jsem na to zvyklá tak, že mi ani nepřijde, že je to z něčeho vzniklý. Dokonce i když narazím na jmenovce (třeba v tv), tak mi nepřijde, že je to jmenovec, prostě nějak mám to příjmení tak zautomatizovaný, že význam dávno nevnímám. Třeba to maj podobně, i když věřim, že dětem na základce to někdo připomene často a rád :-)
Já si taky myslím, že se to časem obrousí a pak už je to normální jméno a dokud to tomu člověku někdo nepřipomene, nevnímá to. Náš syn má české málo časté křestní jméno, část rodiny šla do mdlob, část jásala, nezavděčí se člověk nikomu. Má to teda ale moc hezkou zdrobnělinu, a dneska už si nikdo neumí představit, že by se jmenoval jinak, už se to oposlouchalo.
dynda myslela jsem příjmení (křestní mám obyčejný, častý, krátký, doma mi říkaj nezdrobněle)
z původního plánu pojmenovat mě po babičce Margitta tak nějak sešlo (argument dost dlouhýho příjmení), i když na druhou stranu, ta babička byla z maďarsko-slovenský rodiny a asi třetí nebo kolikátá v řadě toho jména a sama měla jen dva syny, tak v tomhle kontextu bych to pak možná nějak přežila, i když obecně jsem dost ráda, že mi to jméno nedali (nelíbí se mi)
Já vím, mluvilo se o příjmení, ale ono to u toho křestního funguje úplně stejně. Já jsem třeba zvědavá, jak se svým jménem bude on spokojený, až tomu bude rozumět, jestli ho možná pošle dál, jestli se toho dožiju, abych se to dozvěděla...
My máne v rodině rodiče Jiří - Jiřina, syn Jiří, z druhé strany otec Jaroslav, děti Jaroslav a Jaroslava...
.
Potkala jsem se s Bernadetou Ptákovou, dcera chodila do školy s klukem, co se jmenoval Nick Guláš :-).
Az na tu Jaroslavu to máme v rodině úplně stejně ![]()
ISON Tohle jsou totiž klasický jména, který se dědí...
Potrefenáhusa u nás je celkom rozšírené priezvisko Konečník. A mne po celé roky, čo pána poznám, neprišlo na nom nič divné až ked sa raz predstavoval a jedna pani sa neudržala a zasmiala. Potom som vlastne pochopila........
Tak ja by som tých ludí, čo sa narodia s nejakým priezviskom chápala, lebo je to pre nich meno a nie hanlivé slovo. Iné je to už ked by sa to riešilo svatbou, tam by mohlo vadiť, ale dnes predsa nie je prevzatie mena povinné.
jo, mně to přijde stejně uhozený jako když paroubek nosí s hrdostí tu svou bradavici. já jsem kakáč a kdo je víc
Proč a kdo je víc? Někdo upřednostní rodinnou tradici před image, jako chce to řádný ego, ale proč facepalm a řeči o domnělý hrdosti?
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.