Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Online Potrefenáhusa
38879 příspěvků moje polička 16. srpna 2018 12:36

999 já znám tohle prokletí se jménem Zdeněk-Zdeňka, u nás taky půlka famílie (máma, prastrýc)....kamarádky máma Zdeňka (s matkou Zdeňkou) si vzala Zdeňka (s otcem Zdeňkem)....naštěstí to jméno oba tak svorně nesnášeli, že svým dětem už vybrali něco jinýho :-D

Offline viktorka_od splavu
49359 příspěvků moje polička 16. srpna 2018 12:41

Mutziputzi nemluvim o image vs tradice, odpovidala jsem na tvuj post ze pan ktery se prijmeni vzda je backora. nevim proc. pokud bych proplakala noci ze se nechci jmenovat kakacova (coz mne osobne by to bylo jedno, ale verim ze takovy jsou), bylo by hezky kdyby pan zenich vysel vstric. takhle si znamy vzal prijmeni zeny protoze vyzenil dite. moc hezky od nej.

Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 16. srpna 2018 12:47

viktorka_od splavu Pořád nechápu, proč by si chlap co se svym příjmením žije celej život ho měl měnit, páč dáma ho odmítá, dáma si může nechat svoje snad ne? Pokud by se do sňatku budil každou noc pláčem, že se jmenuje Kakáč, poradila bych mu, že si má skáknout na matriku.

49359 příspěvků moje polička 16. srpna 2018 12:48

Mutziputzi tak driv moznost nechat si svoje nebyla.

Offline Garfie
28569 příspěvků moje polička 16. srpna 2018 12:51

MP Meri Karel, Robert, Marek.. jo pry ma byt ve jmene R, ze to formuje osobnost:-))

​Je to možný, všichni chlapi tohoto jména v mém okolí jsou pěkní gRázli!  (ok, Marek je výjimka) 

20970 příspěvků moje polička 16. srpna 2018 12:51

viktorka_od splavu kdypak to nešlo??

Offline Karja
44729 příspěvků moje polička 16. srpna 2018 12:57
Reakce na dzizisketa:

dzizisketa Milana jako segra? Ja jeden cas chtela Milenu, ja jsem totiz zase zastance tech jmen z rodiny, no. Libilo se mk to, mala je Mili a mne by Milena v dospelosti nevadila. Z dalsich zenskych jmen nebyl vyber jen Marie a Miluse. Maruska by sla, ale zase zrovna po tehle zenskych jsem davat nechtela.

Offline dzizisketa
8968 příspěvků moje polička 16. srpna 2018 13:02

Karja 

Ano, Milana je ségra. Milena se mi líbí taky, i Milada, to si vždy představím Horákovou a to není špatná předloha

Offline Karja
44729 příspěvků moje polička 16. srpna 2018 13:03

Mutziputzi Tak ono je blby, ze to pro zenu hanlivy prijmeni nechce dat ani zena detem. Jako ja bych Sourkovou v tomhle veku uneslu, I Kakacovou), ale v puberte by to bylo blby. Takze by se cela rodina krome chlapa jmenovala jinak. A to asi nikdo nechce. Mne prijde I zvlastni, kdyz ti nesezdani ale ve svazku zijici davaji prijmeni detem po matce.

Offline Karja
44729 příspěvků moje polička 16. srpna 2018 13:05

dzizisketa No vidis, to jsem ani nevedela, ze tato varianta je. Teda ono je a existuje asi vsechno:-D

49359 příspěvků moje polička 16. srpna 2018 13:08

Mutziputzi resp to asi nebylo zvykem, to nevim, nezajimala jsem se. kazdopadne to neresi ty deti. bez deti je to sumak tak jak tak.

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 16. srpna 2018 13:10

Karja 

Mně zase přijde naopak zvláštní, že nesezdaní dávají dětem příjmení po otci, matka najednou zůstane tak nějak mimo. Mám z toho pocit jako že abych si tě vzal, na to mi nejsi dost dobrá, ale abys mi porodila dítě, na to jo. Ale je to jen můj pocit, ať si to dělá každý jak chce, často jsou k tomu určitě různý důvody... Pak mi taky přijde zvláštní, když má žena i své rodné příjmení i příjmení manžela, ale děti už jsou jen po tatínkovi, tak tam mi to připadá takový zbytečný, proč si teda nechávala to rodné, když v rodě to jméno nepokračuje, jestli to jako není škoda. Ale každý dle libosti.

Offline Karja
44729 příspěvků moje polička 16. srpna 2018 13:22

dynda No jo, jenze kdyz se pak vezmou, tak musi menit prijmeni detem. Jako ja jak nejsem vdana, tak by mi naopak prislo, ze by byl tak nejak mimo otec nebo ze by to pozdeji vypadalo, jak kdyz nejsou ty deti jeho. Ale ja nejsem vdana protoze jsem lina, ne ze bych nekomu nebyla dost dobra:-D. A nikdy jsem ani na ty nesezdany pary nenahlizela touhle optikou, ale vim, ze je to caste.

20970 příspěvků moje polička 16. srpna 2018 13:23

dynda To me spis urazi nazor, ze se snatkem dokazuje, ze je mu druha strana dost dobra

Online Potrefenáhusa
38879 příspěvků moje polička 16. srpna 2018 13:46

dynda nevim jak teď, ale driv ty příjmení u deti už kumulovat nesly, muselo se vybrat jedno. Kamaradka si k novýmu příjmení nechala i to původní kvůli dítěti, které měla s předchozím partnerem

(tam to teda ještě bylo tak, že s původním partnerem sezdaný nebyli, ale dítě se jmenovalo po něm, leč partner od nich odešel a o dítě vůbec nejevil zájem, takže kamarádka ho dost dlouho a náročně přesvědčovala, aby dal souhlas, aby se dítě přejmenovalo po ní, když se to stalo, našla si novýho partnera, kterýho si vzala a bylo jí líto, aby se dítě jmenovalo uplně jinak....prostě šmodrchanice) - a mimoto, jmenovat se jinak než dítě, kor malý, mi přijde krajně nepraktický

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 16. srpna 2018 13:49
Reakce na dynda:

Karja 

Mně zase přijde naopak zvláštní, že nesezdaní dávají dětem příjmení po otci, matka najednou zůstane tak nějak mimo. Mám z toho pocit jako že abych si tě vzal, na to mi nejsi dost dobrá, ale abys mi porodila dítě, na to jo. Ale je to jen můj pocit, ať si to dělá každý jak chce, často jsou k tomu určitě různý důvody... Pak mi taky přijde zvláštní, když má žena i své rodné příjmení i příjmení manžela, ale děti už jsou jen po tatínkovi, tak tam mi to připadá takový zbytečný, proč si teda nechávala to rodné, když v rodě to jméno nepokračuje, jestli to jako není škoda. Ale každý dle libosti.

​Rodné příjmení si obvykle nechávají ženy, pro které je důležité - například z profesního hlediska. Tím, že se ženy vdávají později je to čím dál tím častější. Prostě si vybudovaly jméno a měnit příjmení by bylo pro ně problematické. Chtějí ale zase být částí rodiny, tak si vezmou i příjmení manžela........

Jinak v Čr dítě nemůže mít dvě příjmení, prostě se musí při svatbě dohodnout, které z příjmení dostane......

Offline Janulik03
20276 příspěvků moje polička 16. srpna 2018 13:58

Takže DrowRanger už porodila? Dúfam že ano a užíva si to. 

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 16. srpna 2018 14:24
Reakce na Mutziputzi:

dynda To me spis urazi nazor, ze se snatkem dokazuje, ze je mu druha strana dost dobra

Mutziputzi Jasně, z racionálního hlediska je to tady a teď fakt fakt blbost. 

Offline Catherinne
10853 příspěvků moje polička 16. srpna 2018 14:43

Janulik03 kvůli tomu tady všichni oxidujem... 

Offline žluťásek
8866 příspěvků moje polička 16. srpna 2018 14:46

Já vám to tady trochu narušim poptávkou, nemáte náhodu některá z Prahy na prodej rostoucí židli Jitro? Barvu skoro jakoukoliv, neva nějaké kometické vady, spíš levně :) Díky!