Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 29. ledna 2022 14:34

betsey ty minivěci po bytě byly na sladění dvou dětí asi nejhorší, nebylo mu vůbec možné vysvětlit, že je to pro miminko nebezpečné. Naštěstí si hrál převážně s duplem a to může i mimino. 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 29. ledna 2022 14:49

MP Meri si mi pripomenula, že to robíme so sambom (obidvaja, takže je to spravodlivé) keď je dieťa pokakane. Chod za tatinkom, nech ti prebali plienku. No, nikomu sa dobrovoľne do tej činnosti nechce

Offline Potrefenáhusa
38879 příspěvků moje polička 29. ledna 2022 14:53

Anema ten zvuk sypajiciho se dupla je jeden z nejdrásavějších zvuků, co jsem kdy slyšela

Offline Pinot Noir
29902 příspěvků moje polička 29. ledna 2022 14:56

Potrefenáhusa věř, že sypání malýho lega je mnohem drásavější!

Offline Potrefenáhusa
38879 příspěvků moje polička 29. ledna 2022 15:03

Pinot Noir věřím 

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 29. ledna 2022 16:49

u nas uklizim vetsinou ja, muz se mne furt pta kam co patri... Ale nejak mi ty domaci prace  nevadi, kdyz jich neni nahromadenych moc najednou. Jedine utirani prachu nemusim, proto mam rada volne nezaskladane plochy, protoze sundat sto kramu, nez tu polici muzu otrit, tak na to radsi kaslu... Funguje mi  takova rutina, ze kazdy den neco (treba pondeli prach a podlahy, utery koupelny, stredy zehleni...) a tak i kdyz nikdy tady nemame stoprocentne krasne uklizeno, tak obvykle nemame ani super nahromadeny bordel a spinu (ovsem za predpokladu, ze tu rutinu dodrzuji a nevybodnu se na ni nekolik dnu po sobe ). Udelala jsem si taky par pravidel sama pro sebe, typu ze co zabere mene nez 3 minuty, to udelam hned a neodkladam. Nebo si reknu ze odklidim jen 5 (10) veci, a hned to tam vypada lepe. Nejvic mi vadi velke mnozstvi veci vsude, proto nyni trochu trpim kdyz deti maji ruzne typy hracek a hrozne se tesim az ty miminovske vkladacky, leporela a minipedie posleme dal. A obecne se znazim neustale nejake veci davat z bytu pryc, posilat dal veci ktere nepouzivame. Uz jsem to tu opakovane psala, moje tchyne je sberatelka, ma zakramovany jeden byt a dva domy, a ja k ni chodim strasne nerada na navstevu, mam pocit ze ty veci tam na mne spadnou, doslova v byte maji jen chodbicky na prochazeni, v kuchyni u stolu 2 volne zidle, v obyvaku jedno volne kreslo na sezeni a jinak vsechno zaskladane. Tak to funguje pro mne jako skvela motivace k tomu veci posilat dal. 

Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 29. ledna 2022 16:50

betsey s tím oblečením a hraním si na školku dělá příšerka taky. Krtek už ale dorostl do role figuranta, takže posledních pár týdnů obléká jeho a zaúkolovává ho co má jako ve školce dělat a je to celkem zábava je sledovat jak spolu komunikují.  Teď tu zrovna po kuchyni jezdí na odrazedlech navlečení v kombinézách a kuklách protože jsou se školkou na výletě.  Jen to teda vždycky končí řevem. Buď krtka přestane bavit jak je neustále komandován a nebo příšerce rupnou nervy, že nespolupracuje jak by si ona představovala.  

Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 29. ledna 2022 16:51

A bordel je tu strašný, ale strašný, takže k tomu nemám co říct

Offline Gatita
8638 příspěvků moje polička 29. ledna 2022 17:03

mnum mne prave ta rutina "kazdy den neco malo" vubec nefunguje. Protoze abych mohla udelat to neco malo, musim predtim dost dlouho ohybat hrbet a sbirat a davat na misto mraky veci. Mame celodenne posete podlahy hrackama, oblecenim, do toho treba roztahane kastroly. A jednou jsem nasla v obyvaku planku z plotu, tu dal muz detem na hrani. Takze kdyz uz to vysbiram, snazim se toho pak vysurovat co nejvic. Mne ani tak zily netrha zmatlane okno nebo prach na policce, ale hromady kramu vsude. Pritom zorganizovane to doma mame dobre, mame ulozne prostory, veci podle druhu v boxech...tak pevne verim, ze za 5-10 let, az deti prestanou kramovat a muz nebude trcet doma na home office, tak to tu bude jako ze zurnalu:)) A povolala jsem pani na uklid, ale chodi jen 1x za 14 dni, coz je jako kdyz plivne. Ale trochu to funguje na pány, kteri si v predvecer aspon vysbiraji svoje kramy. 

A dost mi pomohl system nekolila tasek z dm, ktere mam zavesene na tyci v detske skrini a do kterych prubezne sypu veci po detech/na prodej+na charitu/na ulozeni pro mladsiho/na ulozeni pro starsiho na pristi sezonu. Pak je jen vezmu a vyhodim nebo zavazu a ulozim. 

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 29. ledna 2022 17:06

dzizisketa Ještě dělám, že se ptám v opačné logice, než by se dalo čekat. Takže místo "můžeš některý den vzít malého do školky?" se ptám "Je nějaký den, kdy malého do školky vzit nemůžeš?". On třeba kolikrát i řekne třeba 4 dny, který nemůže, tak já řeknu nevadí, protože já teoreticky můžu každý den, žeano. Ale už to proste trochu vyznívá jako společná odpovednost nebo jak to říct. A časem to tak nějak adoptoval a přijal za svý a dost to zlepšilo spolupráci v tomhle směru, když pochopil, jaký to je mít tu povinnost na krku tak nějak pořád (skolka je příklad, aplikuju na víc věcí).

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 29. ledna 2022 17:11

mnum tuhle rutinu jsem měla jeden čas taky. Pak jsem otěhotněla a vybodla se na to. A pak už nezačala:) Teď se spíš snažím využít situace, takže když je v obýváku celkem pořádek, tak zapnu vysavač, než jdeme ven, když vylijí džus, tak vytřu rovnou celou kuchyň a tak. My teda směřujeme k paní na úklid, ale reálně bysme potřebovali spíš služku:)

Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 29. ledna 2022 17:16

Evaeva jj,  až nastoupím do práce, tak budu shánět paní, která si tu napřed uklidí aby tu mohla uklidit

MP Meri to mi přijde jako dobrý způsob. 

Offline Jos
příspěvků moje polička 29. ledna 2022 17:19

Evaeva Sluzku bych taky potrebovala, spis dve . A prestanu to tady asi cist, protoze muz sehnal na vikend par chlapu a rozkopali a predelavaji technickou mistnost. Coz je sice "bokem", ale chodi se pres hlavni chodbu a zas je tu bordel jak v tanku, plus vsechno z te mistnosti vystehovalinna chodbu. A muz se chopil instalace skrinek, umyvadla a zrcadla v hlavni koupelne, mozna bude po 2,5letech hotova. Jako nekdy me chyta zoufalstvi, ale jednou to tu bude treba taky pekny a uklizeny

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 29. ledna 2022 17:22

Sairon ano přesně! Dokonce si myslím, že by stačila ta první paní, trošku to tu potom ošudlat už je to nejmenší

Offline Gatita
8638 příspěvků moje polička 29. ledna 2022 17:24

Evaeva sluzku . No ale fakt ze jo. Nez k nam ta pani prijde, tak tu freneticky behame a pripravujeme ji teren. Plus ja rano pred jejim prichodem jeste vynasim kose a kontroluju po detech zachody, aby tam nenatrefila na nejaky kompromitujici material

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 29. ledna 2022 17:26

Gatita představuju si to jako v panství dowtown, posbírá krámy z poliček, uklidí mi svlečené oblečení a ještě mi do rána umyje boty

Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 29. ledna 2022 17:27

Evaeva

Jo, než aby mi jednou za dva týdny přišla paní umýt koupelny a vytřít, tak by se mi spíš hodila nějaká co přijde každý večer tak na hoďku pouklizet ten provozní bordel. 

Offline letfenixa
10883 příspěvků moje polička 29. ledna 2022 17:47

MP Meri muž aktuálne môže syna odviesť do škôlky každé ráno a ja by som mohla prísť do roboty v klude, ale syn si vyžaduje len mňa

Offline Candance
5633 příspěvků moje polička 29. ledna 2022 17:49

MP Meri ja ty pokyny take takto vydavam (a stve me, ze ho to nenapadne). Uplne na nic ale je, ze on si v prostred uklizeni mycky sedne na minutu na fotbal a usne.A pak nechape, proc je problem, on to prece neudelal naschval

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 29. ledna 2022 17:50

Gatita no prave, to neustale sbirani kramu a odnaseni na spravne misto. V tom mi prave muz moc nepomuze, protoze on neco vezme a polozi na prvni volnou plochu, nezajem ze to patri do urcite krabice ve vedlejsim pokoji. Pak si chce dcera treba skladat puzzle a nema vsechny dilky, protoze po predchozim hrani jeden zustal na zemi a tatinkovi se nechtelo ho odnest tam kam patri, ale polozil nekam jinam. Tak to mne stve asi nejvic. I kvuli tomu se snazim nemit doma spousty kramu, prubezne vyhazuji vsechny kaminky, vetvicky, nalepky, hracky z kindervajicek, vytvory ze skolky a tak... Taky hracky se kterymi si nehraje necham treba nekolik mesicu, nekolikrat nabidnu a kdz vidim ze sama po nich nesahne, tak jdou z domu, nebudou nam tam zabirat misto. Nastesti mi do dcera umozni, vim ze jsou deti, ktere si pamatuji kazudou jednu blbost a nesmi se vyhodit nic, to bych nevim jak resila...Jinak kdyz uz se dostanu k opravdove domaci praci (a nevisi mi za nohu zadne dite), tak to beru temer za relax  jen toho nesmi byt moc, protoze svuj vzacny cas bez deti nehodlam stravit hodinovym uklizenim