Ja teda doporucuju pani na uklid, pokud to financne clovek zvlada. Neuklizim fakt vubec nic, krome otirani varny desky. Vsechno dela ona jednou za 2 tydny a kazdy den poustime roboticky vysavac. No a aby vyjel, musi byt odklizeny kramy z podlahy, nez odejdem ven, takze i Tonda uz vi, ze aby Cenda(vysavac) vyjel, musi se to posbirat:D jako jo, asi by neskodilo v mezicase umejt zachod nebo vytrit, ale haha, to jsem nedavala ani jako bezdetna, natoz ted. Proste to preziju. Mycku u nas vecer naklada a vyklada ten, kdo zrovna nemyje dite.
Vše o těhotenství a dětech
Evaeva vzdyt jo, kazdemu vyhovuje neco jineho. Ja jsem takovy planovaci typ, tabulky, seznamy a to-do listy, to je moje (samozrejme, nikdy se mi nepodari to splnit vsechno, ale za uspech povazuji splneni ze treba 70%). Kdyz nejsem lina, mam i udelany jidelnicek na cely mesic a podle nej nakupuji suroviny, mame doma urcite typy jidel v urcite dny (treba v utery lusteninovy obed, v patek ryba). Mne to tak vyhovuje, setrim energii a cas ktery bych stravila premyslenim nad tim co jsem to vlastne chtela, a rozhodovanim... Ale to neni pro kazdeho, nekdo ma radeji vetsi prostor pro spontannost... vlastne nevim, zda znam v realu nekoho jineho stejne postizeneho ![]()
My teda prisli o nasi uklizecku, a muz mi navrhl, ze si prece muzu vyhradit jeden den v tydnu a uklidit tu jako ona:D A kupodivu s tim moc nesouhlasim. Me tu bordel moc nevadi, spis me do stavu nepricetnosti uvadelo to, ze jsme casto v nedeli nebo v pondeli rano prijeli, vykydali vse do chodby, a ja musela vsechno behem pondelka nejak spacifikovat, aby v utery mela uklizecka vubec prostor nejak uklidit. Navic bych ocenila nejakou, co by si byla schopna to tady i trochu poklidit. Ta nase poctive obtirala veci na lince, a nenapadlo ji je zvednout.
711990 jo, jenomže těm pracem, co popisuješ, já moc nedám. Časová úspora by byla malá, i když nepopírám, že by to bylo příjemné, přijít někdy do vyšúrovaného bytu. Ale ona prostě nebude uklízet věci na mém stole ani tu miliardu blbostí, co se válejí na volných plochách. A tyhle práce mě štvou mnohem víc. Já o ní uvažuju už dlouho, ale ten životní komfort by zas tolik nezvýšila:(
mnum mě to vyhovovalo! Ale už nejsem schopná na to najet. Zrovna ten jídelníček, jak popisuješ, by se mi líbil moc. Chce to někoho, kdo mi ten plán vymyslí
Ale zase na druhou stranu, na škole jsem kolikrát strávila víc času plánováním a sepisováním toho plánu než vlastním učením![]()
Prosím, vy co, máte magnetické tapetu na zdi, jaké máte magnety? Potřebuju, aby udržely čtvrtku. Žádné z těch, co jsem koupila, to nezvládají.
Evaeva My máme neodymové magnety. Ale už si vůbec nepamatuji odkud a jaké přesně. Čtvrtku zvládnou, když je pod nimi zeď rovná.
Ty jo, tak jsem to do četla a děkuju za poznatek, že to je všade dost podobný a člověk si moc nevybere
Muž vyrůstal v rozvedené rodině a tchyně ani tchán - s kterým žil většinu času - úklidu moc nedají, takže když se v osmnácti osamostatnil, pořídil si paní na úklid a bordel se naučil neřešit, protože to "někdo" uklidí. Já naopak, skoro mám pocit, že moje matka jinou zálibu než úklid nemá a doma nás od mala fakt cepovala. Takže naše soužití s chlapem bylo na začátku dost divoký (ano jsem ten typ, který musí uklidit před příchodem uklízečka, aby nás nepomluvila). No, po těch deseti letech vztahu a dvou dětech jsme se už zasynchronizovali, překvapivě ne však k udržení pořádku, ale k mé rezignaci .. Stálo nás to několik hodin hádek, ono když jeden uklidí a další tři mu to do hodiny zase zabordelí, tak to prstě demotivující je. Takže uklízím, když mám vyloženě chuť, kuchyňskou linku se snažím mít pohlíženo každý večer a zbytek dělám, že nevidím. Jednou za tři měsíce chodí pán na okna, jednou týdně paní uklízecí a teď teda máme novinku robotický vysavač a lituju, že u nás nebydlel dřív.
Ale abych muže nehanéla, on asi i tendence pomáhat má, ale potřebuje zmanagivat - jasné úkoly, co má udělat, jenže k tomu se pojí i podrobně vysvétlit jak to udělat, kde přesně k tomu najde prostředky atd., což jednou dvakrát se dá, při každém opakování činnosti už si to tadši udělám sama a je to rychlejc.
A k tomu konci těhotenství a činnostem - oni si to ti chlapi fakt neuvědomujou, že to břicho prostě vadí a nedá se zvládat to co před. U nás první dvě děti měly polohu příčnou, což byla paráda, páč břicho nikde nevadilo,já se mohla ohýbat bez omezení, nezadýchávala jsem se a celkově mi fakt bylo dobře, teď mám mésíc dobtwrmínu porodu a malý je pěkně hlavou dolů - neohnu se, funím jak lokomotiva,stydká kost mám pocit, že se rozpadne a spolu s Covidem je to všechno, jen ne pohoda. A když jsem si doma postěžovala, tak mi bylo řečeno, ať se nedivím, že nejsem nejmladší
A fakt jak si chotě musela po poslední kontrole posadit ke stolu a polopatě vysvétlit, že se ten konec začíná komplikovat - co a jak hrozí a že je taky možný, že tu mimino nebude za měsíc, ale třeba už za týden/ 14dní a že se prostě musím šetřit a hle, najednou to všechno jde i beze mě.
rasaNori nápady tvojho muža sú obzvlášť vhodné pre lopatkove komando ![]()
letfenixa som si predstavila lopatku do piesku, to by bolo dlhé kopanie ![]()
letfenixa ja myslim ze pochopil, ze to nepujde:D akorat minule mel nejake pripominky, ze neni uklizeno jak jsem rikala ze budu uklizet! tak jsem mu jen vyjmenovala co vsechno se delo pres tyden a bohuzel si vzpominam, ze on rekl ze bych mohla takto cinit ovsem bez meho souhlasu s touto cinosti:D jako obcas koukam do nebe a rikam si jeden blesk, prosim, jeden blesk ![]()
Evaeva myslím, ze životní komfort by ti zvedla, nevím, jak hodně, ale podle mě dost. Já si ji nemuzu vynachválit. My měli takové náročnější období v prvním roce menšího, muž věcně, ale opravdu věcně v práci, já na krku dvě děti, malej do roka a čtvrt spal v noci max 2,5h v kuse, měla jsem dost. Doma bordel, nějak jsem to placala, stalo to za nic, měla jsem pocit, ze to nikdo neocení a ze mi ten curbes dělají naschvál, muž měl pocit, ze je tu curbes, ale sám nic neudělal, objektivně neměl moc kdy. Nikdy mi to nevyčítal, ale občas mu nejaka obecná poznámka ujela, což mě vytocilo k nepříčetnosti, neb jsem si to samozřejmě vzala osobně. Uklízečka byla jeho nápad, začala chodit nekdy v listopadu a pak Ježíšek donesl roboticky vysavač a můj život se zlepšil asi o 100%! Ono to vědomi, ze někdo přijde a už to není tvoje starost, člověku neskutečné uleví, začalo se mi úplně jinak dýchat. Nevyřeší to provozní věci po dětech, ale ty se řeší zase úplně jinak, když víš, ze krom nich nebudeš ještě drbat vanu a sprchac a záchod a kuchyňskou linku a podlahy a blablabla
rasaNori jako tvuj muž má občas fakt solidní zaseky, tenhle je skoro stejně bezva jako to odplenkovavani starší po příchodu s miminem z porodnice ![]()
![]()
rasaNori tyjo tak nase fakt umeje i to, co by me nenapadlo. A poctive vse nadzvedne. Ale je to fakt uzasna pani a nemuzeme o ni nikdy prijit!:D
Evaeva tak bordel odklizim prubezne, nemam rada kfyz nekde lezej veci a vlastne to moc nedelam. Ale je to i tim, ze si navyknes to udrzovat tak, aby mohl nekdo prijit uklidit.
Malenge jak rikam, jeden blesk:D
ze si navyknes to udrzovat tak, aby mohl nekdo prijit uklidit.
přesně. Protože ti je proste líto mít všude krámy, když přijde někdo na uklid, tak aby uklízet nemohl poradně, aby to k něčemu bylo, to moc nedává smysl, ze jo.
.
Vubec to tu nestiham docitat, protoze porad resime bolave bricho...
Moc prosim, nejake babske rady by nebyly? Syn pred tydnem prodelal kratkou virozu, kdy ho desne bolelo bricho a trochu zvracel. Jenze od te doby tu narika, ze ho to bricho porad boli. Teplotu nema, streva funguji, nezvraci, nic. Vcera jsem ho pro jistotu vzala k nasi dr., ktera na nem nic neshledala, a obe si myslime, ze jsou to nejake dozvuky te virozy. Mame probiotika, zkouseli jsme vanu i termofor... ja uz nevim, co by. On tu probreci treba i pul dne kvuli tomu. On je teda na sebe hodne citlivy a dost sve bolesti proziva, ale tohle je hrozny a nevim, jak mu pomoci.
Pinot Noir u nás to ale fakt vyzerá určite horšie ako u vás, lebo každý deň SA neuprace, predstava moja a synova, kde čo ma svoje miesto sa značne rozchádzajú ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.