Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 30. ledna 2022 09:17

letfenixa u nas sa to tiez deje a tiez casto rano, fakt to vyzera ze si len hlada zamienku aby sa mohla rozculit a plakat. Takze to moze byt akakolvek z mojho pohladu blbost. Ale aj pocas dna ma plno takych zasekov, ma svoje veci ktore proste musi robit ona (namliet kavu, privolat vytah, otvorit vchodove dvere cipom, rozsvietit svetlo) a beda, ked na to v zamysleni ci roztrzitosti zabudnem a automaticky to urobim ja. Snad z toho coskoro vyrastie, lebo za chvilku to ocakavam u mladsej a fakt nechcem niekde vo vytahu riesit hysteraky 2 deti kvoli tomu ze kazda z nich chcela stlacit tlacitko ako prva

edit: este doplnim- neberiem to zle, tak ako Pinot, bud ako ventilaciu frustracie alebo ako sposob kedy si o niecom chce rozhodovat sama, myslim ze male deti maju tych moznosti rozhodovania velmi malo

Offline Catherinne
10853 příspěvků moje polička 30. ledna 2022 09:21

Potrefenáhusa myslíš tohle?

A to je otázka, když v bytě, domě uklízečka je, je tam sama ať má na to klid a nikdo se ji tam neplete a nebo to dělá za provozu? Chápu výjimky a tak, ale mě by to bavilo fakt jen v tom prázdném bytě. Šůruju, šůruju, jeden pokoj po druhém, až se dostanu ke vchodovým dveřím, otočím se, všechno se leskne a já odcházím

Offline Gatita
8638 příspěvků moje polička 30. ledna 2022 09:23

letfenixa je to normalni, u nas tohle obdobi trvalo nekolik let a bylo fakt intenzivni. U nas to byla kombinace povahy a myslim, ze i ta rozcapenost v tom trochu byla, nebo ani ne tak rozcapenost, jako spis vedomi, ze si muze dovolit pustit emoce. My ty emoce pak museli trochu korigovat, ovladat se musi i doma - on byl schopny rozflakat nejakou vec nebo prastit bratra. Uz to vicemene preslo. 

Offline Catherinne
10853 příspěvků moje polička 30. ledna 2022 09:25

Len mrknu do diáře

Offline Catherinne
10853 příspěvků moje polička 30. ledna 2022 09:28

mnum výtah má spoustu tlačítek...akorát pak budete stát v každém patře

Jedině pravidlo, jedna přivolává a mačká tlačítka když se jede dolů, druhá když se jede nahoru. To mi přijdd spravedlivý. 

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 30. ledna 2022 09:32

letfenixa áno, aj u nás to tak býva. Po pár dňoch dobrého obdobia sa dnes do toho obula naplno hneď po zobudeni

Takže hneď ako sa zobudila, vyzliekla sa z pyzama a obliekla si pančuchy a sukňu (ja som pri tom vôbec nebola) a potom mi prišla do spálne vynadat, že toto ona vôbec nechcela a prečo som jej dovolila to obliecť. Skončilo to strasnym revom, aké je to oblečenie nepohodlné. Pokračovalo to scénou s vodou, keď v pohári nikdy nebolo toľko vody, koľko ona chcela... No vstavala dnes hore zadkom, teraz som jej radšej zapla na chvíľu rozprávku

Offline Karja
44729 příspěvků moje polička 30. ledna 2022 09:35

Catherinne Já jsem takhle uklízela u jedné paní a ne vždy se jí podařilo s dětma vypadnout:-D A bylo to zajímavý. 

Offline letfenixa
10883 příspěvků moje polička 30. ledna 2022 09:40

mnum takto, to čo si vymenovala,  že dcéra musí spraviť ona, to je jasné,  my ani rychlovarnu kanvicu nemôžeme zapnúť,  tu ale hovorím o niečom,  čo je úplne mimo jeho 'kompetencií '. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 30. ledna 2022 09:44

mnum já výtah přivolat nemůžu, ale oni dva se kupodivu nějak srovnají bez problémů.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 30. ledna 2022 09:46

letfenixa já bych to taky neřešila. Klidně to může být nějaký vztek na někoho z vás za něco předchozího. Je jasné, že se nebudete řídit podle něho, ale on holt bude chvíli vyvádět.

Offline letfenixa
10883 příspěvků moje polička 30. ledna 2022 09:47

betsey

Ale ty si v zene,  ja vo vyvrtke.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 30. ledna 2022 09:50

Dneska děti vstávaly už okolo šestéhlavně, že celý týden v sedm nemůžeme syna pomalu ani vzbudit.

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 30. ledna 2022 09:58

letfenixa dcera se taky občas vytočí kvůli něčemu, co jí vlastně vůbec neovlivňuje, ocet v záchodě je úplně typický. Většinou vysvětlíme, proč to děláme.

Jinak já jsem už teď před desátou úplně vyčerpaná po snaze dostat do ní aspoň decku čaje dřív, než úplně vychladne.. 

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 30. ledna 2022 10:12

Catherinne nastesti zmackne jen prislusne patro a tlacitko na zavreni dveri, to, ze by mohla vsechny tlacitka, ji jeste nenapadlo, takovou myslenku nechci ani privolavat

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 30. ledna 2022 10:16

letfenixaviem, pochopila som to tak, ja som zmiesala dve veci dohromady. To, ze zasahuje do veci do ktorych nema kompetencie, sa nam deje tiez, napr. kedy a do ktorych obchodov pojdeme na nakup... Tam my dospelaci povieme, preco to bude tak ako sme rozhodli my, skusime z nej vydolovat, preco to chce ona inak (napriklad ze vie, ze v Tescu maju nieco co v Lidle nie, preto trva na tom, ze sa musi ist na nakup do Tesca), niekedy sa to podari si vydiskutovat, niekedy na to nie je cas ani naladenie z nasej strany, tak tu burku proste nechame odozniet... Ale nemam to rada, nemam 

Offline katkas
257 příspěvků moje polička 30. ledna 2022 10:16

betsey promin ale  . Jako bys popisovala některá naše rána, děkuji. 

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 30. ledna 2022 10:18

Evaeva nasi male je to zatim jedno, treba to tak i zustane, zatim se zda byt pohodovejsi povaha nez starsi. Tak uvidim, budu muset vymyslet nejaka pravidla. A pak na ne sama myslet

Offline Catherinne
10853 příspěvků moje polička 30. ledna 2022 10:22

mnum jednou to přijít musí

nám tohle udělali sousedovic děti když přijeli do 4 patra a vystupovali a my jeli dolů, no stáli jsme v kazdém patře

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 30. ledna 2022 10:39

mnum já do většiny věcí kupodivu zasahovat nemusela. Chvilku se strkali o místo ve výtahu, u kterého zábradlí bude stát kdoa podobně. Ale teď už se nedohadují.

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 30. ledna 2022 10:48

Evaeva tak to je idealni